DFTA

 

Dutch field target association

Archief van berichten uit 2015

DFTA 31-dec-2015
En op deze oudejaarsavond is er ook nog het nieuwe DFTA-reglement 2016. De grootste aanpassing daarin betreft de afstandentabel voor FT: in navolging van het aangepaste WFTF-reglement 2016 wordt de minimum afstand 8 meter in plaats van 7,2. En de maximale afstand bij een hitzone van 15 mm gaat van 23 naar 20 meter. Voor HFT blijft de afstandentabel ongewijzigd. Verder bevat het nieuwe reglement geen grote veranderingen. Wel een paar puntjes op de i, onder andere over de plaatsing van de achterste voet bij knielende schoten. Het meest opvallend zullen echter de nieuwe foto's zijn. Met dank aan het model!
Wegens deze reglementwijziging is natuurlijk ook de handige afstandentabel, met alle FT- en HFT-afstanden, aangepast.
DFTA 31-dec-2015
Op de valreep voor de jaarovergang: een nieuwe DFTA-nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is vandaag per mail verstuurd aan alle leden. Met daarin een korte terugblik over het afgelopen jaar, en een blik vooruit naar 2016. Er komt bijvoorbeeld een nieuwe opzet voor het Nederlands Kampioenschap 2016. En er is een besluit over hoe om te gaan met de telling bij HFT: 0/1/2 punten, of toch de alternatieve telling 0/1 ?
Helm 19-dec-2015
De kerstwedstrijd in Helmond was geweldig! Deze keer geen gedoe met afstand schatten, want alle doeltjes stonden op gegeven afstanden. Maar wat een kleine k*t-gaatjes! Dat was zeker niet makkelijk. En dat Jan had bedacht dat je op sommige lanes ook nog een onbekend bonus kon verdienen, maakte het alleen maar spannender. Een fantastische manier om het wedstrijdseizoen 2015 af te sluiten.
Uitslagen? Hier!
EFTF 10-dec-2015 (deze informatie is achterhaald)
De DFTA wil graag weten welke FT-schutters naar het EK FT 2016 in Hongarije willen gaan (14 t/m 17 juli 2016). Bij het EK FT kun je jezelf namelijk niet inschrijven, dit kan alleen via de DFTA. Inschrijving start 1 januari 2016.
Je accomodatie regelen kun je wèl zelf. Op de eerder genoemde website EK FT 2016 kun je een link vinden naar een boekingsformulier voor het hotel waarvoor de HFTA een flinke korting bedongen heeft. Dat boekingsformulier is inmiddels opengesteld.
Euros 2016 7-dec-2015
De wedstrijdkalender voor 2016 komt steeds voller. Vanuit Polen komt de aankondiging van de PFTA dat de Polish Open FT Championships gehouden zullen worden op 28 en 29 mei 2016. Omgeving Warschau.
UKAHFT 7-dec-2015
Opnieuw een toevoeging aan de wedstrijdkalender. De data van de UKAHFT serie 2016 zijn bekend. Goed nieuws voor HFT-schutters die graag een keer in Engeland willen schieten: in 2016 heeft de UKAHFT maar liefst 2 double headers. Rondes 4 en 5 bij M.A.D. op 30 en 31 juli. En rondes 8 en 9 bij Emley Moor op 15 en 16 oktober. Voor de complete UKAHFT serie, zie de UKAHFT website.
Colenbrander 4-dec-2015
Zet 'm vast in je agenda: de tryout FT / HFT shoot op de kleiduivenbaan van Colenbrander.
In Halle, in de Achterhoek. Op 26 juni 2016. Let op: GEWIJZIGDE DATUM !!!
Op dit moment is er, behalve die datum, nog weinig bekend. Maar meer info volgt.
NFTI 29-nov-2015
De wedstrijddata 2016 op de Maasvlakte zijn bekend, en deze zijn toegevoegd aan de wedstrijdkalender.
FT Schalkhaar 28-nov-2015
De Nacht van Schalkhaar zit er weer op. Geweldig hoe die jongens van FT Schalkhaar ons toch iedere keer weten te verrassen met bijzondere nachtdoeltjes. Alleen daarom al zijn deze nachtwedstrijden een echte belevenis. Verder was het leuk om te zien dat de firma Krale met 5 man vanuit Staphorst was afgereisd om bij de Nacht te komen kijken. Met ook nog een financiële bijdrage aan FT Schalkhaar, en extra prijzen voor de prijswinnaars. Klasse! Volgens ons hebben jullie het ook prima naar je zin gehad. Volgende keer gewoon meedoen??? Bij de prijswinnaars viel het op dat er vooral FT-schutters met de prijzen vandoor gingen. Ook zonder hulpstukken kunnen die jongens stiekem best wel goed schieten. De uitslagen staan inmiddels op de daarvoor bestemde pagina. En voor de volgende nachtwedstrijd ... zie de wedstrijdkalender: 29 januari 2016.
DFTA 22-nov-2015
Zo! De complete serie van 17 wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap is weer achter de rug. En na 16 wedstrijden met eigenlijk best wel mooi weer, vonden de weergoden dat we vandaag een koude, natte, akelige dag verdiend hadden voor de finalewedstrijd. Net boven het vriespunt, en afwisselend regen, natte sneeuw en hagel. Maar af en toe toch ook een zonnetje. Voor de einduitslag van het NK was deze wedstrijd eigenlijk niet belangrijk meer, maar toch probeerden alle deelnemers toch nog een goede score neer te zetten. En liefst één puntje hoger dan hun naaste rivaal. Sommige schutters vergaten daarbij op te letten waar ze mee bezig waren, en schoten 't verkeerde doeltje om.

De DFTA wil Joost, Michiel, Bert en Pierre van harte feliciteren met hun titel Nederlands Kampioen 2015.

HFT 1     HFT 2     FT1     FT2  
Joost Br. 600%   Michiel B. 600%   Bert B. 600%   Pierre S. 600%
Leon P. 597%   Jo S. 593%   Dirk N. 591%
Hans van H. 574%   Jan Doe. 590%

Klik snel door naar de complete uitslagen.
EFTF 22-nov-2015
Toegevoegd aan de wedstrijdkalender: de data van het EK FT 2016 in Hongarije (14 t/m 17 juli 2016).
Helm 8-nov-2015
De één na laatste wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap vond vandaag plaats in Helmond. Een vrijwel windstille dag zorgde voor hogere punten dan er normaal geschoten zouden worden. Gelukkig hadden de banenbouwers het niet al te eenvoudig gemaakt, zodat het toch lekker uitdagend was. Onze Belgische Robocop Peter ging er in de HFT1 klasse (ja, alwéér) met de winst vandoor, Jo pakte de overwinning in de HFT2 klasse. In de klasse FT1 liet Thorsten opnieuw zien dat-ie toch wel hééél goed kan schieten. Maar de grootste verrassing zat in klasse FT2; de winst ging daar een keer niet naar Pierre, maar naar Richard. Dat belooft nog wat voor volgend jaar, het zou dan wel eens spannend kunnen worden tussen die twee ;).
In de strijd voor het Nederlands Kampioenschap is in de meeste klassen inmiddels wel bekend wie er 1, 2 en 3 gaan worden. Alleen in de klasse HFT2 is de strijd nog volledig open voor de 2e en 3e plek. Wordt het Jan? Of gaat Jo er met het zilver vandoor? In Woerden zullen we zien wie van de twee de sterkste zenuwen heeft.
Uitslagen staan op de bekende plek. Hier dus.
Target .177 8-nov-2015
De wedstrijdkalender 2016 is aangevuld met de wedstrijddata van Target .177 in Neerpelt (B).
Oranje Nassau 7-nov-2015
Op 27 september van dit jaar organiseerde KSV Oranje Nassau in Den Haag haar allereerste Hunter Field Target wedstrijd. Zij hadden dit gekoppeld aan de jaarlijkse open dag. Na afloop van de wedstrijd bleven de doeltjes op een aantal lanes staan, en was er voor de geïnteresseerden de gelegenheid om het onder begeleiding van ervaren schutters ook eens te proberen. En daar heeft Oranje Nassau een bijzonder leuk filmpje van gemaakt. Gefilmd vanuit de lucht, met een zeer professionele drone. Omdat echter gebleken is dat dit filmpje misbruikt wordt voor andere doeleinden, hebben we dit filmpje inmiddels van de website afgehaald.
Forteiland 2-nov-2015
De wedstrijd op het Forteiland IJmuiden was een geweldig succes. Dit was écht de wedstrijd van 2015 die je niet had willen missen. Friso heeft er een mooi artikel over geschreven in het Haarlems Dagblad, de IJmuider Courant, en nog een aantal andere kranten. Prachtige promotie voor onze sport.
Helm 29-okt-2015
Inmiddels zijn ook de wedstrijddata 2016 in Helmond bekend, en toegevoegd aan de wedstrijdkalender.
UK info 18-okt-2015
Recently, DFTA has had a number of questions from UK-based HFT-shooters, inquiring about the possibilities of of shooting FT or HFT in the Netherlands, during a short holiday. Of course, most of the information you need is on this website, but it's written in Dutch. And although Dutch isn't too hard to read, we think you prefer English. And also, there are some things we Dutch take for granted, but isn't really that obvious if you're from the UK. That's why we made this page, in English, to help you find the info you want.
NFTI 18-okt-2015
De uitslagen van de Jungle wedstrijd van vandaag op de Maasvlakte staan inmiddels online.
Nog twee wedstrijden te gaan voor het Nederlands kampioenschap.
Robin Hood 12-okt-2015
De uitslagen van de wedstrijd van dit weekend in Woerden staan inmiddels online.
Forteiland 6-okt-2015
Met grote trots heeft Friso Bos op luchtbuks.net de inschrijving voor de wedstrijd van 25 oktober op het Forteiland IJmuiden geopend. Een werkelijk unieke wedstrijdlocatie! Hier is door nauwe samenwerking met NFTI, DFTA, Team Robin Hood en vele anderen een wedstrijd mogelijk gemaakt. Fraaie banen op de meest bizarre plekken. In een tankgracht met aan weerszijden 6 meter hoge muren, vanaf een heliplatform naar beneden, op een pier… Reken op moeilijk draaiende wind, hoogteverschillen en veel optisch bedrog! Dit is de wedstrijd van 2015 die je absoluut niet wilt missen.
Euros 2016 6-okt-2015
In samenwerking met HFT Masters Ian Bainbridge en Roger Lait zullen er in 2016 Europese kampioenschappen HFT worden gehouden. En wel op 10 en 11 september 2016 in Łódź in Polen. Meer info volgt. De datum staat in ieder geval vast op de wedstrijdkalender.
Cambridge 5-okt-2015
De datum voor de Cambridge HFT Winter Diabolical, editie 2016, is bekend. Die datum is 10 januari 2016. In Cambridge dus, in de UK. En de Diabolical is nog steeds de allerleukste HFT wedstrijd ter wereld. Afstanden van 4 tot 65 meter. En kijk niet vreemd op van een doeltje met een killzone van 8 mm. Maar ... ieder doeltje is te doen. Met een beetje geluk. Er gaan ongetwijfeld weer een aantal Nederlandse schutters naar Cambridge. Aanrader voor iedereen die een keer in Engeland HFT wil schieten. Maar alleen voor bikkels (koud, nat, akelig). En blubber.
Schalkhaar 4-okt-2015
De uitslagen van de wedstrijd van dit weekend in Schalkhaar staan inmiddels online.
Schalkhaar 30-sep-2015
De eerste wedstrijden voor 2016 staan inmiddels op de wedstrijdkalender. Schalkhaar is er namelijk vroeg bij, zij hebben hun wedstrijddata inmiddels gepland, en doorgegeven. Hopelijk komen de data van de overige verenigingen ook zo snel.
Oranje Nassau 27-sep-2015
De mooiste (H)FT baan in Nederland?? Tot en met gisteren was dat nog overduidelijk Schalkhaar. Maar na vandaag... Oranje Nassau in Den Haag. Met stip op één! Het duinengebied waar deze vereniging gevestigd is leent zich gewoon voor HFT. Alle dingen waar een schutter van gaat kwijlen zijn hier in ruime mate aanwezig. Begroeiing, hoogteverschillen, struikentunneltjes, en vooral véél ruimte. Want achter het gedeelte waar we vandaag hebben geschoten, hebben ze nog een paar hectare.
Het enige nadeel is dat dit gebied niet alleen waterwingebied is, maar ook nog eens beschermd natuurgebied. En dat betekent: loodvrij schieten. Of een extreme vorm van loodopvang. De deelnemers van vandaag waren het er echter over eens. In een gebied als dit schiet je liever zonder kratten dan zonder lood. Je moet alleen nog even ontdekken welke loodvrije pellets het in jouw buks het 't best doen. Zoals Tom van E., die het in de wedstrijd niet echt geweldig deed, die in de gezellige aftershoot ontdekte dat met die andere pellets de doeltjes wèl allemaal omgingen. Nou Tom, je weet nu welke je moet hebben ;). Volgende keer weer je vader verslaan, hè?
Uitslagen staan inmiddels op de uitslagen-pagina.
Helm 20-sep-2015
Vandaag een prima opkomst voor de 4e Hel van Helmond wedstrijd van dit jaar. Met een prima weertje. En om dat te compenseren had de wedstrijdleiding een paar hindernissen ingebouwd. Zo hadden we vandaag een schietpunt op een wiebelende kar, op 2 meter afstand van een wespennest. Wie dan nog steeds niet zenuwachtig wordt en toch alle doeltjes omschiet, is bijzonder koelbloedig. Verder kregen we nog een doeltje voorgeschoteld dat liggend geschoten moest worden, maar waarvan je in die houding de kill niet kon zien. Dat leverde wat hilarische beelden op, van schutters die het op de één of andere manier toch probeerden. Terecht dat de wedstrijdleiding besloot dit doeltje uit de wedstrijd te halen.
De uitslagen staan inmiddels online. Nog vier wedstrijden te gaan voor het Nederlands kampioenschap. Alleen in de FT2 klasse is de winnaar al duidelijk. In de andere klassen is nog steeds van alles mogelijk.

17-sep-2016
In 2016 zijn er voor zowel FT als HFT wereldkampioenschappen.

Field Target
Het WK Field Target 2016 vindt plaats in Portugal (Lissabon). Van 18 t/m 20 Augustus 2016. Aanmelding gaat via de DFTA. Ieder land mag als Nationaal Team maximaal 8 PCP en 6 veerschutters aanmelden. De inschrijving sluit 10 oktober 2015. Als je mee wilt doen, moet je dat uiterlijk 6 oktober aan de DFTA laten weten. Daarna kun je alleen nog maar als individuele schutter aangemeld worden. Meer info: http://www.wftc2016.com

Hunter Field Target
Het WK voor HFT is zoals gebruikelijk in Engeland, in Kelmarsh (bij de Kelmarsh Country Fair). De datum is 27 en 28 maart 2016, dit is het Paasweekend (zondag en maandag). Bij HFT kan iedereen zichzelf aanmelden. Het aanmeldformulier kan je vinden op: https://sites.google.com/site/whfta1/ Na afloop van het NK wordt onder de DFTA-leden, die zich ingeschreven hebben, geïnventariseerd wie naar het WK gaan. De 6 hoogst geëindigde schutters (pcp of veer is vrij) worden door de DFTA aangemeld als team Holland.

Zie ook de pagina over internationale wedstrijden.

FT Italia 10-sep-2015
FT schutters die nog een internationale wedstijd willen schieten, hebben in oktober nog de gelegenheid om naar Italië te gaan. Op 10 en 11 oktober vinden de Open Italiaanse kampioenschappen plaats in Lugnano (PG). Meer informatie vind je hier.
Target .177 09-sep-2015
Na een schitterende debuutwedstrijd op 18 augustus kondigt de Belgische luchtschietsportvereniging Target .177 haar tweede wedstrijd aan. Deze zal gehouden worden op zaterdag 31 oktober, op de verenigingslocatie in Neerpelt. Wat kun je verwachten: een perfect opgezette baan, die zowel voor FT als voor HFT bijzonder uitdagend is, prima catering, gezellige mensen, en een vereniging met leden die trots zijn op wat ze doen. Inschrijven? Dat kan door kan door te mailen naar info@target177.be of door het contactformulier op hun website in te vullen.
En voor de echte fanatiekelingen is daar een leuke combi van te maken met de Herfstshoot bij 't Mikpunt in Maasmechelen op zondag 1 november; maak er een leuk schietweekendje van :-).
NFTI 06-sep-2015
Na alle kritiek van vorige keer over niet-reglementaire doeltjes zette het NFTI deze keer een volledig reglementair parcours voor ons neer. Was het daardoor (te) makkelijk?? Nou nee! Want wauw, wat een wind vandaag, op de Maasvlakte. Op de verre doeltjes moest je echt NAAST het doeltje richten om 'm omver te schieten. Was je daarvoor niet moedig genoeg, dan was de kans groot dat je een 0 mocht noteren. Wat een wedstrijd! Geweldig. Iedereen was lovend over de nieuwe aanwinst van het NFTI, de 8 meter hoge paal met daarin 3 doeltjes. En die waren absoluut niet makkelijk te raken. Niemand kreeg ze alledrie om, en slechts een enkeling schoot er twee om. En verder stond er nog een spinneweb op 40 meter. Dat doeltje is weinig geraakt, vandaag. Knappe jongen die dat doeltje omkreeg.
Scores? Zie de uitslagen pagina.
NFTI 06-sep-2015
Niet vergeten trouwens: zondag 13 september, Open Dag bij het NFTI. Op de Maasvlakte natuurlijk.
FT Schalkhaar 29-aug-2015
Bij een wedstrijd in Schalkhaar hóórt slecht weer. Venijnige vrieskou van -8 graden, stortregen, dikke mist, en zelfs sneeuw hebben we gehad. Wie had ooit gedacht dat je in Schalkhaar ook met heerlijk weer zou kunnen schieten. En nog bijna windstil ook. Hoge scores konden dan ook niet uitblijven. En in de FT-klassen klopte dat ook. Adam liet maar 2 doeltjes staan. Respect! Respect! Voor HFT was de baan toch wat moeilijker dan het er op het eerste gezicht uitzag. En die moeilijkheid zat 'm vandaag vooral in het verkeerd inschatten van de afstand. Hulde aan de Schalkhaarse banenbouwers, die het voor elkaar hebben gekregen om ons te laten denken dat een doeltje op ongeveer 40 meter stond, terwijl het in werkelijkheid nog geen 30 was. Hebben jullie in Engeland een speciale training gevolgd, of zo? Complimenten alom, maar de HFT-scores bleven daardoor onder de 70 punten.
Uitslagen? Zie de uitslagen-pagina.
Target .177 18-aug-2015
Het heeft even geduurd voordat de nieuwe luchtschietsportvereniging Target .177 in Neerpelt België de eerste wedstrijd uitschreef. Deze vereniging wilde het namelijk meteen goed doen, en niet zo maar een aantal doeltjes op een veldje kwakken. Afgelopen weekend was het zo ver: de eerste Open (H)FT wedstrijd van Target .177. Met deze eerste wedstrijd zette Target .177 een visitekaartje van jewelste neer, met een perfect georganiseerd debuut. Dat merkte je al bij aankomst, met parkeerbegeleiders die je een mooi plekje voor je auto aanwezen. Prima catering, met heerlijke Belgische hamburgers, ruime inschietmogelijkheden, en een wedstrijdbaan die er wellicht simpel uitzag, maar dat zeker niet was. En een baanindeling die ook nog eens 100% volgens de regels was. Vlotte doorloop tijdens de wedstrijd, leuke prijzen, ga zo maar door. Uit alles sprak een enorme gedrevenheid van het bestuur en de leden van deze nieuwe club. Jongens, ga zo door! Wij kunnen niet wachten tot wedstrijd nummer 2.
De uitslagen van deze wedstrijd staan inmiddels online.
Mikpunt 4-aug-2015
Het Belgisch Kampioenschap, dat volgens planning dit weekend 9 augustus verschoten zou worden, gaat helaas niet door. Schietstand 't Mikpunt is dit weekend gesloten. Het is nog niet bekend of de wedstrijd op een andere datum alsnog verschoten zal worden.
Oranje Nassau 26-jul-2015
Noteer maar vast in je agenda: op 27 september is de eerste Open FT en HFT wedstrijd bij KSV Oranje Nassau in Den Haag. Lees meer in deze uitnodiging van Oranje Nassau. Let op dat deze wedstrijd loodvrij is, aangezien de wedstrijdlocatie zich in een beschermd natuurgebied bevindt. Inschrijven kan door een mail te sturen wedstrijd.ksvon@mail.com, onder vermelding van naam en klasse.
Schermer Eylant 26-jul-2015
Vorige week zaterdag was de DFTA aanwezig bij een demonstratie HFT schieten bij SSV Schermer Eylant in Noord Holland. Ondanks de straffe wind kregen de leden van de SSV al snel door hoe je die doeltjes om kon krijgen en sloeg het HFT-virus toe. Van deze vereniging gaan we ongetwijfeld meer horen.
DFTA 10-jul-2015
Deze nieuwsbrief is vandaag aan de leden verzonden, over twee unieke wedstrijden die binnenkort in het verschiet staan. Op 27 september de try-out wedstrijd in het schitterende duingebied bij Oranje Nassau in Den Haag. En op 25 oktober de unieke wedstrijd op het Forteiland IJmuiden.
Helm 28-jun-2015
Wat een heerlijke dag om te schieten. Alles klopte vandaag gewoon: het weer werkte mee, het gezelschap was - zoals het woord al zegt - erg gezellig, het parcours was uitdagend. Helemaal top! En ondanks de afwezigheid van Peter was de top in de HFT1 klasse een Belgisch feestje. Alleen Joost kon daar nog iets tegenin brengen, maar die moest het in de shoot-out tegen Frederik toch afleggen. In de HFT2 klasse was Michiel zo blij als een aap. Voor het eerst een shoot-out gewonnen. En dan nog wel van John.
En ook vandaag zagen we weer een aantal nieuwelingen, die we (vermoed ik) wel vaker gaan zien.
Uitslagen? Klik hier!
NFTI 21-jun-2015
Als je op de Maasvlakte een wedstrijd gaat schieten, dan wéét je van tevoren dat je een niet helemaal 100% reglementaire baan voorgeschoteld krijgt. Aangezien de baan voor iedereen hetzelfde is, is dat niet erg. Maar het maakt het wel extra lastig! En je krijgt op de Maasvlakte héél veel wind, dat kun je ook met vrij grote zekerheid voorspellen. Met meestal ook nog wat extra moeilijkheidsgraad in de vorm van "jungle". Vandaag bestond die jungle vooral uit boven het gras uitstekende distels. Heel wat schutters hadden toch net zo'n distel te pakken, en kregen vervolgens een 0 op hun scorelijst genoteerd. De verrassing van vandaag was Huib T., die de eerste plek in de HFT1 klasse wist te bemachtigen.
De uitslagen van deze wedstrijd, en het tussenstand voor het NK na 8 wedstrijden, staan inmiddels online.
Target .177 18-jun-2015
De nieuwe luchtschietsportvereniging Target .177 in Neerpelt België draait goed. Het ledenaantal neemt gestaag toe. Na een geslaagde try-out wedstrijd voor een beperkt gezelschap eerder dit jaar zijn ze helemaal klaar voor hun eerste Open (H)FT wedstrijd. Datum: 15 augustus 2015. Deze wedstrijd staat inmiddels ook op de wedstrijdkalender. Inschrijven voor deze wedstrijd kan door te mailen naar info@target177.be of door het contactformulier op hun website in te vullen.
DFTA 17-jun-2015
Waarom lid worden van de DFTA? Tja, waarom eigenlijk? Op deze pagina hopen we je dat duidelijk te maken.
DFTA 14-jun-2015
De DFTA is in gesprek met maar liefst drie verenigingen die erover denken om ook FT/HFT te gaan schieten. De door de DFTA georganiseerde demo bij KSV Oranje Nassau in Den Haag heeft een aantal mensen bij die vereniging zó enthousiast gemaakt, dat we binnenkort de uitnodigingen voor een eerste proefwedstrijd mogen verwachten. Daarnaast zijn er contacten gelegd met een vereniging in Noord Holland, en een in Denthe. We hopen daar binnenkort meer over te kunnen vertellen.
FT Schalkhaar 14-jun-2015
Vorige keer was het te makkelijk, we hebben het deze keer wat moeilijker gemaakt! Dat kregen we gisteren te horen, bij hun 2e wedstrijd meetellend voor het NK 2015. En dat hebben we geweten. Kleinere hitzones dan normaal, en dan ook nog eens extra veel van die irritant in de weg liggende takjes. Het is dat het bijna windstil was, anders waren hier deze keer ècht lage scores neergezet. En natuurlijk waren er ook bij deze wedstrijd weer van die schutters die nergens last van leken te hebben, en een score neerzetten waar je U tegen zegt. En als je dan ook nog onze Belgische Robocop met een tweede plaats naar huis kunt sturen, ben je ècht goed bezig. Proficiat, Mark! Eerste prijs HFT1! Michiel was in de HFT2 klasse bang dat-ie nog een shootout zou krijgen. Gelukkig voor hem niet, dus het biertje na afloop van de wedstrijd was wel verdiend. En Willem liet de FT-ers zien dat-ie 't nog niet verleerd is.
De uitslagen van deze wedstrijd, inclusief tussenstand voor het NK na 7 wedstrijden, staan inmiddels online.
DFTA 13-jun-2015
Naar aanleiding van het gedoe met niet-kloppende scoreformulieren heeft het bestuur van de DFTA besloten dat de score, die de lokale wedstrijdleiding aan de DFTA doorgeeft, leidend is. Ook als de DFTA naderhand nog fouten in de tellingen ontdekt. De lokale wedstrijdleiding wordt daarbij wel geacht de scoreformulieren na te tellen.
NFTI 25-mei-2015
De uitslagen van de wedstrijd op de Maasvlakte van 24 mei staan inmiddels online. In twee varianten zelfs, in verband met de proef van het NFTI in 2015 om met een alternatieve puntentelling te werken, omdat het af en toe het verschil tussen een faceplate (plink!) en een misser in de krat (plok!) moeilijk te horen is. Het NFTI telt daarom dit jaar 0 of 1 punt. Voor het NK wordt nog wel de gebruikelijke score 0, 1 of 2 punten geteld.
Verder was deze wedstrijd op de Maasvlakte voor veel mensen de mooiste wedstrijd van het jaar: uitdagend parcours met flink wat wind. En toch mooi weer. Wat wil je nog meer? Nou ja, winnen natuurlijk, maar dat was natuurlijk slechts voor enkelen weggelegd: Peter, Dirk en Michiel.
 
DFTA 18-mei-2015
Alle scoreformulieren van de wedstrijd van gisteren in Woerden zijn nog een keer nageteld. Wat blijkt: er zijn twee scores die niet kloppen. Tom van E. (klasse HFT1) had geen 60, maar 62 punten. En Kees van den B. (klasse HFT2) bleek 63 punten te hebben in plaats van 61. De aangepaste scores staan inmiddels op de uitslagen pagina.
 
Politie academie 16-mei-2015
Vorig jaar in december verzorgden FT Schalkhaar en de DFTA een HFT-schietavond voor de personeelsvereniging van de Nederlandse Politie Academie. Grote opkomst, en enorm positieve reacties, zoals je ook in dit artikel in het personeelsblad kunt lezen. Alleen één minpuntje: de schietbaan waar we bij de Politie Academie op mochten schieten, was met 20 meter wel erg kort. En het was binnen, niet buiten. De Politie Academie heeft daarom aan FT Schalkhaar gevraagd of ze eind mei nòg zo'n avondje kunnen organiseren. Maar dan buiten, op het schietterrein in Schalkhaar. En daar zeg je natuurlijk geen nee tegen.
Oranje Nassau 16-mei-2015
Op 16 mei 2015 organiseerde de DFTA een HFT demodag voor de leden van de KSV Oranje Nassau in Den Haag. In de stromende regen, maar niemand die zich daardoor liet kennen. Integendeel! Die doeltjes moesten om! En een klein beetje regen kon de aanwezigen daar niet van afbrengen. Dat HFT enorm verslavend is, hadden ze bij Oranje Nassau al snel door. Wij vermoeden dat we dit jaar nog wel meer van deze vereniging gaan horen. Lees hier het verslag van deze bijzonder geslaagde demodag.
Dorsten 12-mei-2015
Een berichtje vanuit Duitsland: DFTC2000 in Dorsten gaat verder met HFT. Vorig jaar was het bij deze vereniging al mogelijk om, naast de voor hen gebruikelijke FT-klassen 1 t/m 5, ook HFT te schieten. Het proefjaar is goed bevallen, daarom heeft DFTC2000 besloten hiermee door te gaan, en in de verdere ontwikkeling van HFT te investeren. In maart dit jaar hebben zij de DFTA om advies over de baanopbouw voor HFT gevraagd, en met die adviezen zijn zij aan de slag gegaan. Daardoor kunnen zij nu een uitdagend HFT-parcours aanbieden dat volledig voldoet aan de UKAHFT regels. Er zijn extra doeltjes aangeschaft, zodat er voor de HFT-schutters een interessant aanbod van doeltjes op korte èn lange afstanden is. Alle banen zijn nu voorzien van pegs, en alle HFT-doeltjes zijn liggend vanaf de peg te zien. Nou ja, bijna alle doeltjes, want er zijn natuurlijk ook een paar lastige knielers en staanders. DFTC200 nodigt Nederlandse schutters van harte uit om hun HFT-parcours te komen proberen.
Schutters die reeds een vergunning voor Duitsland hebben, kunnen daarvoor terecht op de data die zijn vermeld in de wedstrijdkalender, en daarnaast nog op de volgende trainingsdagen: 31 mei, 14 en 28 juni, 12 en 26 juli, 23 augustus, 6 en 20 september, 4 en 31 oktober en 14 en 29 november. Voor degenen die nog géén vergunning hebben: de DFTA kan een jaarlijkse vergunning voor je regelen voor alle data waarop er in Dorsten geschoten wordt.
Team Wild 8-mei-2015
Filmpje van Team Wild over de wereldkampioenschappen HFT 2015
Robin Hood 17-mei-2015
Wat een enorme opkomst weer in Woerden. Ondanks een aantal afmeldingen wegens ziekte toch nog 51 deelnemers. De mannen van Robin Hood hadden weer een lastig parcours voor ons in petto, waarbij het ook deze keer weer opviel hoe lastig het binnengedeelte is. Er is binnen géén wind. En het afstandschatten is met die palen om de 5 meter ook niet moeilijk. Maar waarom blijven die doeltjes dan toch regelmatig staan??? Tja...
Bij de prijsuitreiking wou iedereen er wel met de eerste prijs vandoor. Want wie wil er nu niet zo'n fantastische Super Soaker hebben? Helaas, er waren er maar drie, en die gingen naar Bert B. (FT1), Peter van W. (HFT1) en Thiemo B. (HFT2). De uitslagen van de wedstrijd, en van de tussenstand voor het NK na 5 wedstrijden, staan inmiddels online.
 
Hel 20-apr-2015
De uitslagen van de wedstrijd in Helmond van 19 april, inclusief de tussenstand voor het NK na 4 wedstrijden, staan inmiddels online.
WK HFT 2015 8-apr-2015
De Nederlandse en Belgische schutters die hebben deelgenomen aan de Wereldkampioenschappen HFT in Kelmarsh UK zijn inmiddels weer thuis. Nederland en België waren goed aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk won Nederland (6e) met één punt verschil van België (7e). Bij de Belgen hebben vooral Peter en Thierry het goed gedaan. De 104 punten van Peter waren goed voor een 61e plaats. Mirjam wist een 8e plek bij de dames te bemachtigen. De beste prestatie was echter voor Kees. Met zijn 96 punten is hij 6e van de veerbuks schutters geworden. De complete uitslagen zijn inmiddels te vinden op de WHFTA webite.
Afstandentabel 20-mrt-2015
Handig! Alle afstanden voor FT en HFT in één tabel.
HFT Masters 15-mrt-2015
In Engeland zijn Roger Lait en Ian Bainbridge dit jaar gestart met een nieuwe serie HFT-wedstrijden, de HFT-masters. Met een iets andere set regels dan de UKAHFT, vooral bedoeld om de serie ook voor nieuwelingen interessant te maken. Maar wel zonder de HFT-ninja's uit het oog te verliezen. Voor de schutters die eraan denken om eens een keer een HFT-wedstrijdje in Engeland mee te pakken, denken wij dat deze wedstrijden bijzonder interessant kunnen zijn. Wij kennen Ian als een zeer doortrapte banenbouwer, dus dat belooft wat.