DFTA

 

Wedstrijden

Het Nederlands Kampioenschap 2019

De DFTA heeft voor het Nationaal Kampioenschap 2019 opnieuw géén vaste wedstrijden aangewezen. Alle wedstrijden kunnen meetellen voor het NK 2019, die in dit jaar worden georganiseerd door:

  • de Helm in Helmond
  • FT Schalkhaar in Schalkhaar - de nachtshoots en de Air Arms International tellen niet mee voor het NK
  • Oranje Nassau in Den Haag - alleen HFT en loodvrij
  • Molenvoort in Wachtum
  • NH-FT in Spaarnwoude
  • Wanneperveen

Hetzelfde concept dus als in voorgaande jaren (mits hierover een positief besluit valt in de algemene ledenvergadering in februari 2019).

Het NFTI op de Maasvlakte en Robin Hood in Woerden zullen ook wedstrijden organiseren, maar die zullen NIET meetellen voor het Nederlands kampioenschap. Beide verenigingen willen in 2019 wedstrijden aanbieden buiten het keurslijf van het DFTA-reglement. Wat we precies van hen kunnen verwachten, is op dit moment nog niet bekend. Maar waar we wel zeker van kunnen zijn, is dat het interessante wedstrijden zullen gaan worden. Woerden heeft ons "iets ludieks" beloofd.

Zie ook de wedstrijdkalender.

Om mee te doen aan het NK 2019, moet je:

  •  Nederlander zijn of reeds langer dan 1 jaar in Nederland wonen
  •  lid van de DFTA

Als HFT-schutter moet je minimaal 7 wedstrijden schieten, op minimaal 3 verschillende locaties. Als je meer dan 7 wedstrijden schiet, tellen de beste 7.

Als FT-schutter moet je minimaal 6 wedstrijden schieten, op minimaal verschillende 3 locaties. Als je meer dan 6 wedstrijden schiet, tellen de beste 6.

Als je gedurende het wedstrijdjaar DFTA-lid wordt, tellen de wedstrijden vanaf je ingangsdatum lidmaatschap mee voor het kampioenschap.

Scoretelling in percentages
Er zijn natuurlijk verschillen tussen de schietlocaties. De gemiddelde score in Helmond ligt normaliter een paar punten hoger dan de gemiddelde score in Schalkhaar. En op een windstille dag zullen de scores hoger liggen dan wanneer het stormt. Daarom tellen we de scores niet in punten, maar in percentages. Daarmee worden de verschillen tussen de locaties en weersomstandigheden gecompenseerd.

Voorbeeld:
In een wedstrijd heb jij 59 punten geschoten.
De score van de beste schutter in jouw klasse telt altijd 100%.
Als de beste schutter 63 punten heeft geschoten, dan is  jouw score 59 / 63 * 100% = 93,65%.

Finale score
Als aan het einde van het jaar meerdere schutters eindigen met hetzelfde totaalpercentage, dan is degene met het hoogst aantal punten de winnaar. Indien ook het aantal punten gelijk is, dan wordt er een shoot-off gehouden.