DFTA

 

Wedstrijden

Het Nederlands Kampioenschap 2020

De DFTA heeft voor het Nationaal Kampioenschap 2020 opnieuw gn vaste wedstrijden aangewezen. Alle wedstrijden kunnen meetellen voor het NK 2020, die in dit jaar volgens het DFTA-reglement worden georganiseerd door:

  • de Helm in Helmond
  • FT Schalkhaar in Schalkhaar - de nachtshoot telt niet mee voor het NK - maar de Air Arms International wl
  • Oranje Nassau in Den Haag - alleen HFT en loodvrij
  • Molenvoort in Wachtum
  • NH-FT in Spaarnwoude
  • 1 wedstrijd bij Robin Hood in Woerden?

Hetzelfde concept dus als in voorgaande jaren .

Het NFTI op de Maasvlakte, HFT Groningen en Wanneperveen organiseren ook wedstrijden, maar die tellen NIET mee voor het Nederlands kampioenschap. NFTI zal net als in 2019  wedstrijden aanbieden buiten het keurslijf van het DFTA-reglement. Ook Robin Hood zal een aantal niet-reglementaire wedstrijden aanbieden. De wedstrijden van HFT Groningen en Wanneperveen zullen try-outs zijn, die nog niet meetellen voor het NK 2020.

Zie ook de wedstrijdkalender.

Om mee te doen aan het NK 2020, moet je:

  •  Nederlander zijn of reeds langer dan 1 jaar in Nederland wonen
  •  lid van de DFTA

De puntentelling voor het NK is wl anders dan voorgaande jaren.
Als eindscore voor het NK telt namelijk het gemiddelde van al je geschoten wedstrijden, waarbij je je slechtste resultaat mag wegstrepen.
Wat blijft: je moet minimaal 7 wedstrijden schieten, op minimaal 3 verschillende locaties.

Als je gedurende het wedstrijdjaar DFTA-lid wordt, tellen de wedstrijden vanaf je ingangsdatum lidmaatschap mee voor het kampioenschap.

Scoretelling in percentages
Er zijn natuurlijk verschillen tussen de schietlocaties. De gemiddelde score in Helmond ligt normaliter een paar punten hoger dan de gemiddelde score in Schalkhaar. En op een windstille dag zullen de scores hoger liggen dan wanneer het stormt. Daarom tellen we de scores niet in punten, maar in percentages. Daarmee worden de verschillen tussen de locaties en weersomstandigheden gecompenseerd.

Voorbeeld:
In een wedstrijd heb jij 59 punten geschoten.
De score van de beste schutter in jouw klasse telt altijd 100%.
Als de beste schutter 63 punten heeft geschoten, dan is  jouw score 59 / 63 * 100% = 93,65%.

Finale score
Als aan het einde van het jaar meerdere schutters eindigen met hetzelfde totaalpercentage, dan is degene met het hoogst aantal punten de winnaar. Indien ook het aantal punten gelijk is, dan wordt er een shoot-off gehouden.