DFTA

 

Dutch field target association

Archief van berichten uit 2016

Schalkhaar 24-dec-2016
Ze zijn goed bezig, in Schalkhaar! Vandaag, naar een initiatief van Jo en Michiel, een try-out HFT-oefenwedstrijd. Oefenen kun je natuurlijk iedere zaterdag bij Schalkhaar. Maar het idee om dat in een klein wedstrijdje met 15 doeltjes te doen, is nieuw. Michiel had er heel veel staanders en knielers ingestopt, en ook nog eens ietsje kleinere hitzones dan je normaal gesproken in een reglementaire wedstrijd tegenkomt. Ideaal voor de wedstrijdschutter die buiten het seizoen toch goed in vorm wil blijven. Of die vorm nog wat wil verbeteren, omdat het WK in Kelmarsh eraan komt. Vandaag was nog even alleen voor genodigden, volgende keren is iedereen welkom. Ja, je leest het goed, ze gaan dit vaker doen! Hou de aankondigingen op luchtbuks.net goed in de gaten. Dit betekent overigens niet dat op een oefenwedstrijddag in Schalkhaar verplicht bent om aan de wedstrijd deel te nemen. Als je gewoon wat doeltjes wilt omschieten, is dat gewoon mogelijk. Net als altijd.
Verder heeft Schalkhaar plannen om in 2017 een aantal trainingen schiettechniek te gaan organiseren. Houding, ademhaling, richten, trekkertechniek, narichten. En in verschillende houdingen: liggen, knielend, staand, zittend. Vooral gericht op (relatief) nieuwe schutters, maar doorgewinterde schutters die denken dat ze toch nog wat kunnen leren, zijn natuurlijk ook van harte welkom. Er zijn nog geen data bekend, maar die gaan ongetwijfeld nog komen.
En vergeet natuurlijk het carbidschieten op oudjaarsdag niet grin.
Noord Holland 23-dec-2016
Slecht nieuws; de plannen van Hendrik Jan voor een nieuwe schietlocatie in de omgeving van Haarlem gaan niet door. De eigenaar van het terrein zag bij nader inzien toch wat beren op de weg, en heeft van de plannen afgezien. In goed overleg hebben we daarom besloten afscheid van elkaar te nemen. Hendrik Jan gaat op zoek naar een nieuwe locatie, want een locatie in Noord Holland kunnen we nog steeds goed gebruiken.
Helm 17-dec-2016
Bij de kerstshoot/snertwedstrijd van De Helm weet je van te voren echt niet wat je kunt verwachten. Geheel onverwacht, was er dit jaar dus wl snert. Maar verder een compleet ander concept, met vl staanders en knielers. Ideaal om die lastige schoten nog eens goed te oefenen. Uitslagen? Op de uitslagen-pagina, natuurlijk.
Compair 15-dec-2016
Ng een leuke wedstrijd in Engeland. Deze wordt georganiseerd door CompAir Online Magazine, onder de titel British Airgun Championships. FT n HFT in n wedstrijd. In Nederland is dat normaal, maar in Engeland nogal ongebruikelijk. Ze doen dan een ochtend- en een middagsessie, waarbij je 's ochtend FT kunt schieten, en 's middags HFT. Of andersom. De FT- en de HFT-punten bij elkaar opgeteld worden dan je totaalscore. Maar alleen de ochtend of alleen de middag meedoen kan ook. Wanneer: 9 juli 2017. Waar: bij M.A.D. in Maldon. Het lijkt wel alsof tegenwoordig alle leuke wedstrijden bij M.A.D. zijn ;). En ondanks de naam van de wedstrijd zijn wij Hollanders (en Belgen!) van harte welkom.
Robin Hood 30-nov-2016
De wedstrijddata voor 2017 van Robin Hood in Woerden zijn toegevoegd aan de wedstrijdkalender.
Schalkhaar 26-nov-2016
Iedereen is weer zo'n beetje thuis van de nachtshoot in Schalkhaar van gisteravond. Het was weer zr geslaagd. Elektronica-wizard Ron had opnieuw een aantal doeltjes met special effects bedacht. Waar anders kan het je gebeuren dat nadat je een doeltje hebt omgeschoten, er ineens een spook uit het struikgewas verschijnt? Alleen in Schalkhaar, toch? Of misschien ook in Schotland, maar da's dan een echte. Helaas was er ook een creatie van Ron die de meeste schutters wat minder konden waarderen. Hoogst irritant dat wanneer je wilt richten, je ineens een plens water over je heen krijgt. Maar ook hl vermakelijk nadat je zelf geweest bent, om te zien wat dit geniepige fonteintje met andere schutters doet. Ron was overigens wel zo verstandig om bij het opruimen niet in de buurt van de beruchte Kuil-van-Cees (en Huib) te komen. Het enige minpuntje van deze wedstrijd was de doorstroming. Dit was namelijk de eerste keer dat de nachtshoot ook FT kon schieten. En rangefinden en turrets instellen in het donker blijkt toch wat moeilijker, en meer tijd kosten, dan was verwacht.
Bij prijsuitrijking kon Thom Michiel feliciteren met zijn tweede plaats in de HFT 2 klasse. Dat rotjong kan dus ook al met een veerbuks overweg ;). En Mirjam was helemaal blij dat zij de shoot-off voor de derde plek HFT 1 van Wouter kon winnen, dankzij de lessen in knielende schoten van Ray Hampton, vorige week tijdens de HFT-clinic in Woerden. De complete uitslagen staan inmiddels op de uitslagen-pagina.
D 25-nov-2016
Het jaar loopt weer ten einde. Voor de schutters die in 2017 in Dorsten in Duitsland willen schieten, is het weer tijd om de Duitse vergunning aan te vragen. Die vergunning is niet geldig voor hl Duitsland, maar alleen voor de wedstrijden en trainingsdagen van DFTC2000 in Dorsten. Vanaf de Nederlandse grens mag je daarmee op wedstrijd- en trainingsdagen naar het schietterrein in Dorsten rijden, en terug. Via de kortste weg, uiteraard. De data waarop er in Dorsten geschoten kan worden, staan inmiddels op de wedstrijdkalender.  
DFTA-leden die een vergunning voor Dorsten willen hebben, kunnen deze via de DFTA aanvragen. Mail daarvoor naar info@dfta.nl. De kosten voor een nieuwe vergunning zijn ongeveer 20 euro. Gegevens die we van je nodig hebben, zijn: achternaam en volledige voornaam, geboortedatum en -plaats, paspoortnummer, BSN en adres. En natuurlijk merk, type, kaliber en serienummers van de wapens die je op je Duitse verlof wilt hebben. En graag even een kopie van je paspoort meesturen. De aanvragen voor de Duitse vergunningen moeten uiterlijk 15 december binnen zijn.
DFTA 20-nov-2016
Waarom zouden we eigenlijk DFTA-lid worden, horen we wel eens. Tja, waarom eigenlijk? We doen natuurlijk een heleboel om onze sport te promoten, nieuwe schietlocaties te vinden en/of op gang te krijgen en bestaande locaties vast te houden. Maar eigenlijk vonden we dat niet goed genoeg. Als DFTA willen we ook iets aanbieden waar de individuele schutter zelf iets aan heeft. Eerder dit jaar organiseerden we samen met Sven van FT Schalkhaar al een clinic FT-schieten, die bij de deelnemers geweldig goed bevallen is. Voor de HFT-schutters hebben we het nog ietsje groter aangepakt, door een viertal topschutters uit de UK naar Nederland te halen om ons het n en ander te leren in een tweetal HFT Masterclasses. En dat vond gisteren en vandaag plaats. Gisteren kregen we in Woerden tips en trucs van Roger Lait en Ray en Kyle Hampton over liggend, knielend en staand schieten. Vandaag nam Ian Bainbridge ons in Den Haag mee in de ins en outs van het opzetten van een HFT-parcours. Geweldige dagen! En wat hebben we een hoop geleerd. Binnenkort een wat uitgebreider verslag in een nieuwe DFTA-nieuwsbrief.
Schalkhaar 20-nov-2016
Let op: de Midzomernachtshoot bij FT Schalkhaar is verplaatst van 16/17 naar 23/24 juni.
Dit is ook aangepast op de wedstrijdkalender.
En, de nachtshoots bij Schalkhaar zijn niet meer HFT-only. Ook als FT-er kun je voortaan 's nachts schieten.
Noord Holland 19-nov-2016
Op luchtbuks.net heb je het misschien gelezen, maar Hendrik Jan Mok heeft een nieuwe schietlocatie geregeld in de omgeving Haarlem, waar we 4 keer per jaar een wedstrijd mogen schieten. In een agrarische omgeving, tussen de koeien, op een terrein van 30 ha. En met catering aanwezig, da's ook belangrijk. We hebben wat foto's van het terrein gezien, en dat ziet er heel veelbelovend uit. En er zijn ook al wedstrijddata bekend. Buiten het broedseizoen, want in die maanden is het terrein het domein van allerlei leuke weidevogels. Maar in de maanden dat de vogels weer vertrokken zijn, kunnen we dus leuk schieten. Kijk snel voor de data op de wedstrijdkalender.
DFTC2000 18-nov-2016
Opnieuw wat toevoegingen aan de wedstrijdkalender. Om te beginnen weten we nu de data van de wedstrijden en trainingsdagen van DFTC2000 in Dorsten, Duitsland. Let wel: hiervoor heb je een vergunning nodig. Binnenkort krijgen de DFTA leden bericht over de collectieve aanvraag van de vergunning 2017.

Verder zijn ook de data van de HFT Masters in de UK bekend. Ook de Masters doen in 2017 double headers. Allebei in mei, en wel n in Harrogate en n bij M.A.D.
DFTA 6-nov-2016
Het leuke van zo'n NK-finalewedstrijd is dat je na afloop ook weet wie er over de hele wedstrijdserie van 17 wedstrijden Nederlands kampioen is geworden. Leon, Michiel, John en Pierre van harte gefeliciteerd met jullie prestatie. En Ties natuurlijk, met de winst in de jeugdklasse smiley. De complete uitslagen staan natuurlijk op de uitslagenpagina. Hieronder even een handig overzicht van de prijswinnaars.

HFT 1 HFT 2 FT 1 FT 2
Leon Pe. 600% Michiel Bo. 600% John van Oo. 600% Pierre Sch. 587%
Ruud Wo. 599% Hendrik Jan Mo. 596% Dirk No. 569% Gilles Ha. 569%
Tommy Ov. 564% Sander Me. 584% Rob St. 560% Richard As. 526%

Op de onderstaande foto alle prijswinnaars met hun prijs, en de waardebon van onze gewaardeerde sponsor Airguns.nl.
2016
DFTA 27-okt-2016
Het eerste begin van de wedstrijdkalender 2017 is er. Wedstrijddata van FT Schalkhaar, NFTI, De Helm en Target .177 zijn inmiddels bekend. En ook de meeste grote internationale wedstrijden staan erop. Wat nog ontbreekt, zijn de data van Robin Hood, Oranje Nassau, en (over de grens) van 't Mikpunt en Dorsten. Nog niet alles is helemaal in beton gegoten, er kan misschien nog wat gaan schuiven. Bij data waar het nog niet helemaal zeker is, is dat netjes aangegeven.
DFTA 15-nov-2016
Op luchtbuks.net heb je het misschien gelezen, maar naar alle waarschijnlijkheid heeft Hendrik Jan Mok een nieuwe schietlocatie geregeld in de omgeving Haarlem, waar we 4 keer per jaar een wedstrijd zouden kunnen schieten. Het is allemaal nog onder zwaar voorbehoud, maar er circuleren al wat potentile wedstrijddata. Die hebben we toch maar op de wedstrijdkalender gezet.
Cambridge HFT 15-nov-2016
De Cambridge HFT Winter Diabolical. Inmiddels een begrip. En alln voor echte bikkels. Sneeuw. IJs. Storm. Regen. Blubber. Nog meer blubber. En een parcours dat alle UKAHFT regels aan zijn laars lapt. Maar waarbij, hoe onmogelijk het ook lijkt, ieder doeltje te doen is. Met een beetje geluk, dat wel. In 2017 wordt deze leukste HFT-wedstrijd ter wereld gehouden op zondag 22 januari. Met als extra, om de oversteek voor die gekke Hollanders nog wat interessanter te maken, een speciaal voor ons georganiseerd wedstrijdje bij M.A.D. op zaterdag de 21e. Als je mee wilt, meld je dan even aan via dit topic op luchtbuks.net.
UKAHFT 13-nov-2016
De data van de Britse UKAHFT-wedstrijden zijn bekend. En het leuke is dat de UKAHFT dit jaar maar liefst drie zogenaamde double headers heeft, dus dat je de zaterdag en de zondag in hetzelfde weekend kunt schieten. Als je toch een keer naar de UK wilt overwippen om HFT te schieten, zijn dit bijzonder interessante wedstrijden. In juli bij M.A.D., in augustus bij Furnace Mill, en tenslotte in oktober bij Emley Moor. Zie de wedstrijdkalender voor de data van de 3 double headers, en zie de site van de UKAHFT voor de complete serie.
helm 16-okt-2016
Midden oktober. En dan T-shirtjesweer? Dat klinkt heel onwaarschijnlijk. Maar dat was wel de weerstsituatie van vandaag in Helmond. Met een stralend zonnetje en nauwelijks wind. Maar liefst 41 schutters stonden vandaag naar de safety briefing van Paul te luisteren. Nadat we eenmaal van start waren, bleek al snel dat "nauwelijks wind" betekende dat er toch wel degelijk wind was. En dat als je niet goed oplette, je daardoor nt je doeltje kon missen.
En zo'n n na laatste wedstrijd in de serie voor het NK is natuurlijk extra spannend. Bij HFT1 pakte Leon de overwinning in de shootout met Thom. Met de 100% van deze wedstrijd in the pocket haalt hij ook het HFT1 kampioenschap binnen. Ruud kan hem nu niet meer inhalen. Bij FT2 en HFT2 is het allang duidelijk wie er kampioen gaat worden: Michiel in HFT2 en Pierre in FT2. De strijd voor de tweede en derde plaats is in deze klassen echter nog niet beslecht. De laatste wedstrijd in Woerden, over twee weken, gaat daarbij bepalend worden. En bij FT1 kan er nog van alles gebeuren. Dirk staat nu bovenaan, maar John mist nog een wedstrijd.
Ook benieuwd naar de uitslag van vandaag of de tussenstand voor het NK? Kijk dan snel naar de uitslagen.
Oranje Nassau 9-okt-2016
Door een tekort aan vrijwilligers bij Oranje Nassau leek het er heel even op dat deze wedstrijd misschien niet door zou gaan. Met een klein beetje hulp van de DFTA n nieuw bloed vanuit de vereniging zelf hebben we het gelukkig toch voor elkaar gekregen - en daarmee ook meteen het fundament geslagen voor 2017. Want hoe je ook denkt over tinnen pellets, het blijft een genot om hier te mogen schieten. En bijzonder was het vandaag ook, vooral voor wat betreft de beginnelingen die vandaag meededen. Vooral veel leden van Oranje Nassau, die dat HFT-gebeuren toch maar eens zelf wilden meemaken. Fantastisch om te zien hoe die twee mannen stnd schietend de strijd met elkaar aangingen (zoals ze zelf zeiden "dat liggen is niets voor ouwe kerels, maar staan dat lukt nog prima"). Nu nog een buks die wat beter is afgesteld, en die twee gaan ons nog verbazen. En dan de dame die eigenlijk kwam om pistool te schieten, maar het er allemaal zo interessant uit vond zien dat ze maar besloot mee te doen. En dan nog vierde worden ook! Petje af, hoor.
In de top ging bij HFT1 Thom er opnieuw met de 1e prijs vandoor. Leon liet punten liggen, die moet daardoor zijn voorsprong op Ruud in het Nederlands kampioenschap weer inleveren. De eindstrijd voor het NK tussen die twee wordt echt super spannend. Nog twee wedstrijden te gaan. Overigens heeft Thom aangekondigd vanaf januari 2017 ook DFTA-lid te worden. Die gaat vanaf volgend jaar dus ook voor het NK meedoen.
Bij HFT2 een shootout om de tweede plaats tussen Sander en Harm. Harm knielend, Sander toch maar liever staand. En dan toch winnen, da's klasse, Sander.
De uitslagen staan inmiddels op de bekende plek, inclusief de tussenstand voor het NK met nog maar 2 wedstrijden te gaan.
DFTA 7-okt-2016
De eerder aangekondigde HFT-clinics met HFT-masters Ian Bainbridge en Roger Lait gaan door. De DFTA haalt de drijvende krachten achter de HFT Masters naar Nederland om ons het n en ander te leren. Vier topschutters uit de UK komen op uitnodiging van de DFTA naar Nederland in het weekend van 19 en 20 november. Zij geven dan een tweetal HFT clinics. De eerste clinic, op zaterdag 19 november bij Robin Hood in Woerden, is zowel bedoeld beginnende HFT-schutters, als voor gevorderde schutters die hun resultaten willen verbeteren. De tweede clinic, op zondag 20 november bij Oranje Nassau in Den Haag, is bedoeld voor baanopbouwers. Via dit topic op luchtbuks.net kun je jezelf opgeven.
Robin Hood 6-nov-2016
Ondanks het bijzonder natte weer toch een volle bak bij de finalewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap vandaag in Woerden. De jongens van Robin Hood hadden 't deze keer ietsje moeilijker gemaakt dan de vorige keer. De cht goede schutters zaten daar echter niet mee, die schoten gewoon een hoop punten bij elkaar, en gingen er met een eerste prijs vandoor. Thom in HFT1, Michiel in HFT2, John in FT1 en Gilles in FT2. En Ingrid had vandaag ook haar dag, die pakte een derde prijs in de HFT1 klasse. Hl opvallend was nieuweling David, die wel hl veel doeltjes omschoot, en menig ervaren rot 't nakijken gaf. Inclusief Leon, van wie hij de buks had geleend. De uitslagen staan op de bekende plek.
Schalkhaar 1-okt-2016
Het parcours bij de vorige wedstrijd was vl te makkelijk, vond de wedstrijdleiding in Schalkhaar. Laten we het deze keer maar ietsje moeilijker maken. Nou ja, ietsje? Vl moeilijker dus. Het was maar goed dat het bijna niet waaide, anders hadden de HFT-schutters echt belachelijk lage scores gehad. In de FT-klassen viel het allemaal wel mee, daar werd wel hoog gescoord. Het zal 'm vandaag dus vooral in het afstandschatten hebben gezeten. En wat dat betreft, zaten er best wel wat instinkers bij.
Opvallend was dat de winst in de HFT1 klasse vandaag ging naar een nieuweling. Frank liet zien hoe het moest, en Ruud, Leon, Joost en een heleboel andere ervaren schutters hadden het nakijken. Auw, dat deed zeer. Jo klopte Michiel in de HFT2 klasse. En bij de FT-ers waren het Sidney en Gilles die er met de eerste prijs vandoor gingen, in respectievelijk de FT1 en FT2 klasse. Opvallend was ook het hoge aantal veerschutters. Maar liefst 20 HFT2 schutters, en 4 FT2 schutters. En dat terwijl Pierre er niet eens bij was. O ja, en er zijn natuurlijk ook nog uitslagen.
HFT Masters 1-okt-2016
De DFTA haalt de drijvende krachten achter de HFT Masters naar Nederland om ons het n en ander te leren. Ian Bainbridge en Roger Lait geven in het weekend van 19 en 20 november twee HFT clinics. De eerste clinic, op zaterdag 19 november, is bedoeld voor HFT schutters die hun resultaten willen verbeteren. De tweede clinic, op zondag 20 november, is bedoeld voor baanopbouwers. Nog even onder voorbehoud, want de afspraken zijn nog niet helemaal rond. Via dit topic kun je het laatste nieuws op dat gebied volgen, en kun je jezelf opgeven.
EFTF

1-okt-2016
De inschrijving voor het EK FT 2017 in Duitsland is geopend. Op de site: www.eftc2017.eu is alle informatie te vinden.
Tot eind november kunnen we als DFTA het Nederlandse team aanmelden. Een team bestaat uit maximaal 8 schutters (zowel voor pcp als veer, dus in totaal maximaal 16 schutters).
Wanneer meer dan 8 schutters willen gaan, dan moeten de mensen die buiten het team vallen (te bepalen ob basis van het NK) zich later individueel aanmelden. Dat wordt uiterlijk vanaf 2 januari. Graag uiterlijk 10 november via info@dfta.nl doorgeven of je naar het EK wilt.

WHFTA 29-sep-2016
Geheel volgens traditie zijn de wereldkampioenschappen HFT 2017 met Pasen in Kelmarsh in de UK. De inschrijving is inmiddels geopend. Meer informatie op de site van de WHFTA. Het lijkt erop, dat Nederland deze keer met een hele grote groep schutters richting de UK vertrekt.
Robin Hood 18-sep-2016
Wow! Mooi weer in Woerden, dat hebben we wel eens anders gehad. Een mooi baantje. Volgens sommigen misschien iets te makkelijk, maar toch waren er topschutters die zich er behoorlijk in verslikten. In de HFT1 klasse wist Leon de overwinning in de shoot-out te behalen op Thom. Bij de FT1 klasse liet John zien hoe je moet schieten. Slechts n misser. De FT2 klasse was voor Richard, die Gilles achter zich liet. En in HFT2 ging de overwinning een keer NIET naar Michiel. Deze keer moest-ie Jo, HJM en Sander voor laten gaan. Maar dat maakt-ie in de volgende wedstrijd ongetwijfeld weer goed. Uitslagen op de bekende plek.
DFTA 17-sep-2016
De eerste dag van de FT-clinic is inmiddels achter de rug. De 7 deelnemers vandaag in Schalkhaar waren erg enthousiast. Van Sven blijk je enorm veel te kunnen leren, ook als je dacht reeds een doorgewinterde FT-schutter te zijn. Na afloop van de tweede dag (8 oktober) komt er een uitgebreider verslagje.
EK HFT 2016 12-sep-2016
Peter, Ingrid, Mirjam en Leon zijn inmiddels terug van de Europese HFT kampioenschappen in Łdź in Polen. Net als het WK FT in Portugal was het bloedheet, maar gelukkig was er op het parcours wat schaduw. Voor het Nederlandse team was het wel even wennen, zulk warm weer. Maar toch een stuk aangenamer dan Kelmarsh, waar je op alles voorbereid moet zijn, inclusief rondvliegende Dixies. De heren deden het de eerste dag best aardig, de dames deden het de tweede dag beter. Maar ja, het is de bedoeling dat je op beide dagen goed schiet, anders eindig je ergens in de tweede helft van het klassement. Wie het wl goed deed, was Richard Woods. Die mag zich nu Europees HFT kampioen noemen. Leon was de beste Nederlander, op een 109e plek. Gedetailleerde scores zijn te vinden op www.ehftc.com.
EK HFT 2016 5-sep-2016
Nog een paar dagen, en dan zijn de Europese Kampioenschappen HFT in Polen. Nederlandse deelnemers Peter, Ingrid, Mirjam en Leon veel succes!
WFTF 4-sep-2016
De DFTA wil graag weten welke Nederlandse FT schutters van plan zijn om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen FT 2017, die in Wales zullen worden gehouden. In september 2017. Landenteams moeten namelijk in oktober 2016 al aangemeld worden, daarna is er alleen nog maar de mogelijkheid tot individuele inschrijving. Op de pagina Internationaal is meer info te vinden. Als je van plan bent om in 2017 naar Wales te gaan, graag even een mailtje naar info@dfta.nl. De officiele website van het WK in Wales is https://wftc2017.wales/the-competition/
DFTA 4-sep-2016
Vandaag twee wedstrijden om uit te kiezen: bij het NFTI op de Maasvlakte of bij de Helm in Helmond. Uitslagen staan op de bekende plek.
Portugal 3-sep-2016
Bloedheet! Zo mag je de wereldkampioenschappen FT in Portugal wel classificeren. Maar liefst 18.000 flesjes water gingen er doorheen. Jack Harris uit Wales is de nieuwe werelkampioen. Beste Nederlander was John van Oorschot met een 66e plek. Belgi deed 't wederom beter: Yoeri Buss op de 8e plek. Resultaten kun je hier vinden.
NFTI 24-jul-2016
Er is nog een aanpassing in de wedstrijdkalender bij het NFTI. De wedstrijd van 4 september, die wegens samenvallen met de Hel van Helmond was verplaatst naar 28 augustus, zal tch op 4 september verschoten worden. Op 28 augustus zijn namelijk de meeste vrijwilligers van de NFTI-crew nog met vakantie. En zonder vrijwilligers kun je geen wedstrijd organiseren. Op 28 augustus is er dus gn wedstrijd. Het NFTI betreurt dit ten zeerste, maar het is helaas niet anders, en zij moeten terug naar de oorspronkelijke datum van 4 september. Dit houdt in dat je op 4 september kunt kiezen uit twee wedstrijden: bij het NFTI op de Maasvlakte, of bij de Helm in Helmond.
NFTI 24-jul-2016
Klein foutje in de wedstrijdkalender: de plinkdag bij het NFTI op de Maasvlakte is niet op 14 augustus, maar op de 21e.
EC FT 2016 21-jul-2016
De Europese Kampioenschappen FT zijn inmiddels achter de rug. De Hongaar Ferenc Sas mag zich Europees kampioen noemen. Beste Nederlander was Dirk Noman met een 61e plek. De Belgen deden het een stuk beter. Yoeri Buss ging er met een vijfde plek vandoor, na een bijzonder spannende shoot-out om de plaatsen 3, 4 en 5. En Guido Kuppens werd kampioen in de vetereranenklasse, en zesde in het overall klassement. Uitslagen zijn hier te vinden.
Mikpunt 13-jul-2016
De clubwedstrijd van 23 juli in Maasmechelen gaat niet door. In plaats daarvan komt er een open dag op 30 juli. Meer info verschijnt op luchtbuks.net.
DFTA 6-jul-2016
Zoals de meesten van jullie inmiddels hebben begrepen, is Joost Broere (vr zijn vertrek naar Frankrijk voorzitter van de DFTA) inmiddels teruggekeerd in Nederland.
Op verzoek van Leon en Mirjam heeft Ruud Wolf indertijd, daar er geen andere gegadigden waren, de rol van voorzitter als opvolger van Joost op zich genomen. Nu Joost terug is, stelt Ruud op eigen initiatief graag de voorzittershamer weer aan Joost beschikbaar. Ruud heeft een tweetal andere stichtingen waar hij bestuursfuncties bekleed, dus duimen draaien is er voor hem niet bij.
We hebben dit inmiddels binnen het bestuur van de DFTA besproken. Joost neemt de voorzittershamer graag weer over. Hij vindt het erg leuk om te doen!  Dit moet formeel wel in de volgende ledenvergadering bekrachtigd worden. Het bestuur stelt voor dat Joost, in ieder geval tot dat moment, fungeert als voorzitter ad interim. Aangezien Ruud en Joost hetzelfde tegen zaken aankijken, hebben we er alle vertrouwen in dat hij weer fris en fruitig de DFTA verder op de kaart kan en wil zetten.
Colenbrander 26-jun-2016
Als DFTA lopen wij altijd warm wanneer zich een gelegenheid aandoet om op een nieuwe locatie te schieten. Toen dan ook het idee van Michiel en Gido kwam om op de kleiduivenbaan van Colenbrander in Halle een (H)FT tryout-wedstrijd te organiseren, met de vraag of de DFTA zou willen helpen om dat van de grond te tillen, stonden we al te popelen. Natrlijk kunnen we daarbij helpen! Niet veel lang daarna zaten we met z'n vieren bij Robert Colenbrander om tafel om hem zo gek te krijgen samen met ons een try-out FT/HFT wedstrijd te organiseren. Nou, Robert zag dat wel zitten! En wij ook! Maar met alleen maar enthousiasme ben je er nog niet; er moet voor zo'n shoot heel wat geregeld worden. Gelukkig kregen we hulp (en doeltjes!) van FT Schalkhaar, en bood Richard zichzelf, n zijn gigantische aanhanger aan voor het vervoer, dus waren we in business.
En vandaag was het zover. We kunnen inmiddels wel stellen dat deze try-out H!FT wedstrijd een enorm succes was. Iedereen is natgeregend, iedereen verkeek zich bij het afstandschatten, bijna niemand heeft het doeltje bovenin omgeschoten, de gehaktballen waren ineens op, en 42 van de 43 schutters wonnen NIET de Walther LGU in de Tombola. Maar man man man, wat een topdag! Big smiles bij alle schutters, en ook Robert liep te glunderen. Binnenkort maar eens praten over 2017, Robert?
O ja, en uitslagen hebben we natuurlijk ook.
DFTA 19-jun-2016
De eerder aangekondigde FT-clinic gaat definitief door, er zijn voldoende deelnemers.
Er is nu nog n plekje vrij, dus als je nog interesse hebt, meld je aan via dit topic op luchtbuks.net.
Nog even de belangrijkste zaken:
- twee zaterdagmiddagen, lokatie Schalkhaar
- kosten zullen rond de 25, max 30 per dagdeel zijn 
- een volledig opgetuigd FT geweer is niet nodig (leenbuks is waarschijnlijk wel te regelen)
- het is een clinic, de basisbeginselen kun je ook met een HFT geweer oefenen (een hamster is wel gewenst)
FT Schalkhaar 19-jun-2016
Na de nachtshoot van vrijdagavond hebben flink wat mensen in een tentje overnacht. Het is alleen niet handig dat wanneer je er midden in de nacht even uit moet om te plassen, je meteen bier aangeboden krijgt. Want dan moet je meteen daarna natuurlijk wr plassen. De crew van Schalkhaar verzorgde een prima Engels ontbijt, met eventueel zalm voor de mensen die liever iets anders hadden (je moest 'm alleen zelf nog even vangen). Daarna de dagshoot. Zelfde parcours, alleen sommige doeltjes waren toch nt even anders neergezet. En er waren natuurlijk ook mr doeltjes.
We begonnen met prachtig zonnig weer, en de mensen die met regenbroeken en -jassen liepen te sjouwen, werden voor gek versleten. Buienradar bleek echter toch niet te liegen, en we kregen nog een klein buitje over ons heen. Bijzonder prettig is dat je daar in een beukenbos weinig van merkt. Pas bij de tweede bui begon het toch wat door te lekken, maar toen was de wedstrijd zo goed als afgelopen.
Michiel wordt steeds irritanter. Met zijn HW50 budgetbuksje wist hij niet alleen met ruime voorsprong de HFT2 klasse te winnen, hij stuurde ook de schutters uit de HFT1 klasse met het schaamrood naar huis. Slechts 3 puntjes laten liggen! Hij heeft nu als zijn volgende doel gesteld om een keer een volle bak te schieten, en het zou ons niet eens verbazen als hem dat nog gaat lukken ook. Volgend jaar Kelmarsh winnen, Michiel?
Michiel's squadmaat Rob wist de FT-klasse te winnen. Dirk was het FT-schieten na gisteravond waarschijnlijk een beetje ontwend?
Tenslotte was iedereen het er wel over eens dat dit weekend helemaal top was. En een geweldig stukje organisatie van de mannen van Schalkhaar! Volgend jaar weer???
Zoals gebruikelijk kun je op de uitslagen-pagina kijken als je wilt weten hoe de rest geschoten heeft. Daar vind je ook de tussenscore voor het NK na 9 wedstrijden.We zijn daarmee inmiddels over de helft; nog 8 te gaan.
FT Schalkhaar 17-jun-2016
Onderweg naar Schalkhaar zagen we hl veel water. Hoosbuien zorgden voor ondergelopen snelwegen. En dat beloofde niet veel goeds in Schalkhaar. Bij aankomst aldaar zagen we mensen in de zon zitten. Gelukkig maar, want dat betekende dat we ons tentje niet in een plas water neer hoefden te zetten. En de barbecue viel dus ook niet in het water.
De nachtshoot zelf was n van de mooiste die we tot dusver bij Schalkhaar gehad hebben. Complimenten aan Ron, dat is vanzelfsprekend.
Bij de uitslagen zagen we Ingrid helemaal happy! Eindelijk was het haar gelukt om Peter (en de rest) in te blikken. Alleen Dirk had nog meer punten. Daar moeten we toch een keer iets aan doen, want het doet best pijn als de overwinning gaat naar iemand die normaal gesproken geen HFT maar FT schiet. Bij HFT2 geen verrassingen. Of toch wel, want Michiel had wel hl veel punten.
Kijk op de uitslagen-pagina als je de uitslag wilt weten. Wij maken ons inmiddels klaar voor het ontbijt. En daarna de dagshoot.
NFTI 11-jun-2016
De mannen en vrouwen die zich hadden opgegeven als vrijwilliger om vanochtend te helpen met de baanopbouw, zagen het meteen: it's a bloody jungle out here!!! Met gras van mr dan twee kontjes hoog. Kick heeft gruwelijk zijn best gedaan met maaien. Maar als er zveel gras staat, blijf je er last van houden. Het was daarom een goede beslissing van het NFTI om geen verplichte houdingen in de baan op te nemen. Een flink aandeel in knielers en staanders kreeg je namelijk - vanwege het hoge gras - vanzelf wel voorgeschoteld. Tenzij je, zoals Rob H. bijvoorbeeld, de gok durfde te nemen om dr het gras heen te schieten. Bij Rob lukte dat vrij aardig, bij andere schutters vaak ietsje minder. Maar... complimenten aan het NFTI om ondanks deze complicerende factor toch een bijzonder leuke, uitdagende baan neer te zetten. Waarbij alle doeltjes, soms met enige moeite, te doen waren. Nou ja, afgezien van de wind dan, natuurlijk. Want die wind was vandaag nadrukkelijk aanwezig, en maakte de keuze om een doeltje liggend, knielend of staand te schieten nog even extra lastig.
Thom van D. ging er met de eerste prijs in de HFT1 klasse vandoor. Alwr! Want vorige week in Woerden had-ie ook al gewonnen. Goed bezig, Thom! In de HFT2 klasse sloeg Michiel een gat van maar liefst 6 punten naar nummer 2. En dat met een HW50 budgetbuksje :). De FT-ers schitterden vandaag door afwezigheid. Alleen Dirk was er. Maar die schoot dan ook de sterren van de hemel, en zou waarschijnlijk sowieso wel gewonnen hebben.
De uitslagen vind je natuurlijk op de uitslagen-pagina. Je zult zien dat voor de dagwedstrijd voor HFT de 0/1 puntentelling is gebruikt, maar dat voor de NK-serie is uitgegaan van een telling 0/1/2.
Compair 10-jun-2016
In de tweede editie van het Britse online magazine CompAir staat een bijzonder handig artikel over hoe je om moet gaan met omhoog/omlaag schieten. Verplicht leesvoer, zouden wij zeggen. Daarnaast in deze tweede editie een artikel over HFT bij Oranje Nassau.
Colenbrander 05-jun-2016
En van de belangrijkste doelen van de DFTA is de promotie van onze sport en het zorgen dat we deze sport op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland kunnen beoefenen. Het doet ons daarom heel goed dat we kunnen aankondigen dat er een nieuwe locatie is waar we terecht kunnen: bij Colenbrander in Halle. De try-out shoot zal, onder de naam H!FT, plaatsvinden op 26 juni 2016. Meer info over deze wedstrijd, en inschrijven, via dit topic op luchtbuks.net. In Halle heeft Colenbrander een pracht van een kleiduivenbaan, waar je ook prima (H)FT kunt schieten. En je vindt hier ook nog eens n van de beste wapenhandels van Nederland.
DFTA 05-jun-2016
De bezoekers van de HFT- en FT wedstrijden hebben het al gemerkt ... we zitten met onze sport 'in de lift'. Op iedere wedstrijd zijn wel een paar nieuwelingen die de sfeer komen proeven, en we zien ook steeds jonger volk rondlopen! Ook bij de DFTA hebben we een mooi aantal nieuwe leden mogen verwelkomen, maar dat zijn vooral HFT-schutters. Graag zouden we wat meer FT schutters in het circuit zien, maar de drempel voor FT is toch iets hoger dan voor HFT. Als DFTA willen we bij voldoende interesse een FT clinic organiseren om deze drempel te verlagen.
We hebben Sven Alferink van FT Schalkhaar bereid gevonden dit te verzorgen. Sven schiet al 15 jaar FT, naast verschillende andere schietdisciplines en heeft daarin diverse NK-titels op zijn naam staan. Onze gedachten gaan uit naar 2 dagdelen, lokatie Schalkhaar, waar we ingaan op de FT-specifieke zaken. Houding, techniek, buks en kijker, ballistiek en wind. Individuele aandacht is daarbij belangrijk, dus we willen minimaal een 4-tal, maximaal 7-8 deelnemers. Via dit topic op luchtbuks.net willen we de interesse peilen voor een dergelijke clinic.
- twee zaterdagmiddagen, lokatie Schalkhaar (alleen dat maakt het al de moeite waard )
- kosten zullen rond de 25, max 30 per dagdeel zijn (baanhuur e.d.)
- een volledig opgetuigd FT geweer is niet nodig (heb je helemaal niets laat het weten, wellicht kunnen we dan iets regelen met een leenbuks)
- het is een clinic, de basisbeginselen kun je ook met een HFT geweer oefenen (een hamster is wel gewenst)
Bij voldoende belangstelling kunnen we evt. In de toekomst uitbreiden met aanvullende, meer algemene dagdelen: ademhaling, trekkertechniek e.d. Maar laten we eerst kijken of we de voorgestelde clinic kunnen realiseren! Heb je serieuze belangstelling, laat het middels een reactie op luchtbuks.net weten. Wij hopen dat we het doorgang kunnen laten vinden!
Robin Hood 05-jun-2016
Volgens ons hebben we in Nederland nog nooit zulke hoge temperaturen gezien tijdens een shoot als vandaag in Woerden. Het was namelijk best wel warm. Heel fijn dat een deel van het parcours in Woerden binnen is, dan konden we tenminste even uit de zon, en een beetje afkoelen. In de HFT1 klasse viel het op dat de prijzen deze keer eens niet naar de gedoodverfde winnaars gaan die altijd met eremetaal naar huis gaan. Het niveau stijgt, over de gehele linie. En dat merk je doordat het dringen wordt aan de top. En Thom van D. liet ons vandaag zien hoe je HFT schiet. Grote klasse, Thom. Verder was het vooral ontzettend gezellig, en had iedereen het geweldig naar zijn zin. De jongens van Robin Hood hadden de wedstrijd werkelijk perfect georganiseerd. Er was zelfs water en parasols aanwezig op de banen, om te voorkomen dat schutters uitdrogen. Top!
Uitslagen? Natuurlijk op de uitslagen-pagina.
.177 28-mei-2016
Een internationaal gezelschap vandaag, het deelnemersveld van de 2e FT/HFT wedstrijd in 2016 bij Target .177 in Neerpelt. Op het erepodium in de FT-klasse echter alleen maar Belgen. En in de HFT-klasse juist gn Belgen. Zie de uitslagen.
Hel 22-mei-2016
Op de bekende plek vind je de uitslagen van de 3e Hel van Helmond wedstrijd. Inclusief de tussenstand voor het NK na 6 wedstrijden.
Schalkhaar

17-mei-2016
Slecht nieuws. De geplande wedstrijd van 27 augustus in Schalkhaar komt te vervallen. Wellicht dat FT Schalkhaar later dit jaar nog een wedstrijd toevoegt, maar dat is nu nog niet bekend.

NFTI 01-mei-2016
Prima weertje vandaag, maar toch nog stevig windje. Op de beruchte doeltjes op de paal moest je 2 milldots naar rechts richten :). Verder weer veel nieuwkomers. Al met al een geslaagde dag dus. Het NFTI had een prima oplossing voor de special targets. Die stonden in een speciale lane, en dat was duidelijk aangegeven.

Op de uitslagen pagina zul je zien dat voor de dagwedstrijd voor HFT de 0/1 puntentelling is gebruikt, maar dat voor de NK-serie is uitgegaan van een telling 0/1/2.
Helm 17-apr-2016
Een drukke bedoening, vandaag in Helmond. Bijna 50 schutters hadden zich ingeschreven. Zelfs op het allerlaatste moment kwamen er nog inschrijvingen bij. Wat opvallend was, was dat er een flink aantal mensen vandaag voor de tweede keer waren. Die zijn dus eerder bij een FT/HFT wedstrijd ergens in het land geweest, en vonden het leuk genoeg om nog een keer te komen. Sommigen kwamen zelfs van heel ver. Ja, dit spelletje is verslavend!
De baan was niet helemaal reglementair, maar niet zo dat het storend was. Flink moeilijk voor de HFT-ers op de korte afstanden, dat wel. Thierry, Leon en Eric lieten zich daar niet door van de wijs afbrengen, en eindigden in een shoot-out voor de eerste plek in de HFT1 klasse. En daarbij ging Thierry er met de winst vandoor. Ook in de FT1 klasse was er een shoot-out tussen drie schutters. John stuurde Adam en Gido terug naar Duitsland, en ging er met de gouden plak vandoor. In klasse HFT2 was er k een shoot-out, tussen Jan en Michiel. Michiel had de beste zenuwen, en gaf Jan het nakijken. Alleen in de FT2 klasse was er geen shoot-out, daar ging de gouden plak 'gewoon' naar Thorsten.
Uitslagen? Klik hier!
12-apr-2016
Voor wie erover denkt om (weer) eens een keer in Engeland HFT te gaan schieten, willen we jullie graag attent maken op de UKAHFT Double Header bij de M.A.D. Air Rifle Club op 30 en 31 juli 2016. Double Header??? Dat houdt in dat je twee rondes van de Engelse UKAHFT serie kunt schieten in n weekend, bij dezelfde club. In dit geval wedstrijden 4 en 5 uit de totale serie van 9 UKAHFT wedstrijden. Waarom? Om te beginnen is het in juli, dus de kansen dat de wedstrijd afgelast wordt door een orkaan, of dat je zeiknat regent, of in de koude blubber moet liggen, zijn erg klein. Mooi weer met een klein briesje, dat is vl waarschijnlijker. En verder is M.A.D. de Engelse club waar je vanuit Nederland het makkelijkst komt, het is slechts 3 kwartier rijden vanaf de boot in Harwich. Ideaal dus voor een weekendje Engeland. En je kunt ook je niet-schietende partner meenemen, want die zit met de trein vanuit Maldon of Chelmsford in een uurtje in hartje London. Meer informatie, en het inschrijformulier, vind je op de site van de UKAHFT.
Er is dit jaar trouwens nog zo'n Double Header, en wel op 15 en 16 oktober bij Emley Moor. Maar dan is het vast minder mooi weer.
KSV ON 10-apr-2016
De eerste echte HFT wedstrijd van KSV Oranje Nassau was vandaag een enorm succes! We hebben het al eerder gezegd: hier in Den Haag hebben ze de mooiste baan van de Benelux. Veel deelnemers zeiden het vandaag: als je hier mag schieten, dan neem je die loodvrije pellets op de koop toe. En als je dan ook nog zo'n schitterend weertje hebt als vandaag, dan kan je dag echt niet meer stuk. We zagen echt alleen maar grote brede smiles op de gezichten, ook bij de mensen die maar weinig doeltjes omgeschoten kregen. Heren van Oranje Nassau, moeten we cht wachten tot oktober voordat we hier weer mogen schieten?
De uitslagen zijn inmiddels toegevoegd aan de lijst, en ook de tussenstand voor het NK na 3 wedstrijden is berekend.
.177 9-apr-2016
Het lijkt zo'n simpel baantje, bij Target .177 in Neerpelt. Maar dat is het niet! De bijzonder verraderlijke wind zorgt er voor dat je meer doeltjes mist dan je van plan was. Kijk maar naar de uitslagen, daar zie je verdacht lage scores van mensen die cht wel kunnen schieten.
KSV ON 03-apr-2016
In overleg met KSV Oranje Nassau hebben we gisteren als DFTA besloten dat de Challenge of the Dunes wedstrijd van 10 april wedstrijd alleen voor HFT meetelt voor het NK. Voor FT zijn er (nog) niet voldoende lange banen te realiseren die het een voldoende uitdagende baan maken. Daar is nog heel wat snoeiwerk voor nodig. En we komen nu op 43 doeltjes, 50 stuks wordt nog lastig om te plaatsen. Gezien de aanmeldingen benadelen we hiermee niet veel mensen. FT'ers zijn natuurlijk wel altijd welkom. Want het is natuurlijk wel een mooie baan waarop je prima kan oefenen.
DFTA 03-apr-2016
Het WK HFT in Kelmarsh is weer achter de rug. Tijd voor een nieuwe DFTA nieuwsbrief. Met daarin natrlijk nieuws over Kelmarsh, maar ook meer info over het WK FT in Portugal, het EK FT in Hongarije en het EK HFT in Polen. En binnen de eigen landsgrenzen: op 26 juni de FT/HFT try-out wedstrijd bij Colenbrander in Halle, op 3 juli weer de nationale luchtschietdag in Biddinghuizen. Maar er staat nog veel meer in die nieuwsbrief. Dus snel klikken en lezen maar.
WHFTA 30-mrt-2016
Alle Nederlandse en Belgische schutters die naar het WK HFT in Kelmarsh zijn geweest, zijn inmiddels weer thuis. Met een nogal onvoldaan gevoel, want wat eigenlijk een tweedaags event had moeten zijn, werd op de tweede dag wegens noodweer afgelast. Windkracht 10 tot 11, hagel, een volledig onder water gelopen Alpha parcours en vallende takken waren voor de organisatie voldoende reden om de wedstrijd af te blazen. En daar moeten we ze toch wel gelijk in geven, ook al hadden we die dag liever wl geschoten. Veiligheid voor alles!
De uitslag van dag n werd daarmee meteen de einduitslag voor het WK. Wij feliciteren Simon Howarth als nieuwe wereldkampioen, met 57 punten. De punten van het Nederlandse en Belgische team lagen daar ver achter, met Ruud, Leon en Hendrik-Jan als onze beste schutters, met 45 punten. Hendrik-Jan pakte daarmee wel mooi de 5e plaats bij de veerschutters in. Een resultaat waar hij trots op mag zijn. De Belgen kregen van Team Holland op hun donder, en dat kwam niet alleen doordat Eric wegens een vermeend te hard schietende buks gediskwalificeerd werd. Team Holland was gewoon beter.

Nederland:
Ruud, Leon en HJ 45, Peter 43, RG 42, Mirjam 41, Jo 40, Ingrid 39 en Jan en Michiel 38.
Beste 4 scores Team Holland (Ruud, Leon, Peter, Jo): 173. Beste 3: 133.

Belgi:
Thierry 45, Peter 44, Frederik 41 en Eric DNF.
Totaalscore team Belgi: 130.
Mikpunt 28-mrt-2016
Over de wedstrijdkalender gesproken? De data voor de wedstrijden bij 't Mikpunt in Maasmechelen (Belgi) zijn bekend.
't Mikpunt heeft overigens ook een nieuwe website: www.mikpunt.eu.
BDS 28-mrt-2016
Het is nog hl vroeg, maar toch is er al nieuws over het EK FT 2017 in Duitsland. Die wedstrijd zal worden gehouden op 13 t/m 16 juli 2017, in Marienberg. We hebben 'm maar vast op de wedstrijdkalender gezet.
Cambridge 27-mrt-2016
Traditioneel organiseert de Cambridge HFT club de dag voorafgaand aan het WK HFT een wedstrijd voor de Europese landenteams. Ideaal om nog even te oefenen voor het WK. En ook bij uitstek geschikt om nog even de krachten tussen de Nederlandse en Belgische ploegen te meten. De Belgen wonnen dit met een groot verschil van maar liefst 10 punten. En de Tsjechen en team Cambridge waren ng iets beter.
NFTI

21-mrt-2016
Zo! Het lijkt erop dat de knelpunten in de wedstrijdkalender opgelost zijn. Hulde voor de flexibiliteit van het NFTI om met data te willen schuiven om samenvallende wedstrijden te voorkomen. De data voor de wedstrijden op de Maasvlakte worden daarmee:
- 1 mei
- 12 juni (in plaats van 3 juli of 26 juni)
- 28 augustus (in plaats van 4 september)
- 2 oktober

Schalkhaar 19-mrt-2016
Kijk! Dat zien we nou graag. Een groot aantal nieuwe schutters vandaag, bij de wedstrijd van FT Schalkhaar van vandaag. Hadden we die vooraf gewaarschuwd dat dit een verslavend spelletje is? Oeps, vergeten. Van deze groep nieuwe schutters gaan we er een aantal wel vaker zien, vermoeden we. Verder was het in de HFT1-klasse vandaag de dag van Ruud Wolf. Slechts vier doeltjes heeft-ie laten staan. Grote klasse, Ruud! En bij de FT-ers liet Andries zien dat-ie het nog lang niet verleerd is. Alleen een paar Duitsers moest-ie nog voor zich op het erepodium toestaan, maar de Nederlanders heeft-ie best wel klop gegeven. De uitslagen staan inmiddels online, inclusief de tussenstand voor het NK na 2 wedstrijden.
KSV ON 19-mrt-2016
Niet vergeten dat de Challenge of the Dunes wedstrijd op 10 april bij KSV Oranje Nassau in Den Haag loodvrij is.
Loodvrije pellets zijn verkrijgbaar bij de wedstrijdleiding.
Inschrijven kan via dit topic op luchtbuks.net. En voor wie het nog niet wist: Oranje Nassau heeft de mooiste baan van de Benelux. Daar moet je gewoon een keer geschoten hebben.
NFTI 15-mrt-2016
De Mad Cows nachtwedstrijd 2016 op de Maasvlakte gaat helaas niet door. Het NFTI heeft druk met agendas zitten schuiven, maar helaas zijn ze tot de conclusie moeten komen de nachtshoot dit jaar over te slaan. Wat ze als vervanger gaan doen, zitten ze nog op te broeden.
WHFTA 14-mrt-2016
Nog iets meer dan een week, en dan reizen de eerste schutters vanuit Nederland af naar Engeland voor het WK HFT in Kelmarsh, op 28 en 29 maart. Vr het WK moet er natuurlijk nog wel even flink getraind worden bij de Greyhound. En er is nog de pre-Worlds shoot bij de Cambridge HFT club, waarbij ook de Tsjechen aanwezig zullen zijn.
Helm 14-mrt-2016
Gisteren vond de eerste wedstrijd uit de serie voor het NK 2016 plaats in Helmond. En met dat mooie weer was dat absoluut geen straf. Wat wl straf was, was de wind. Die wind maakte het flink moeilijk. De uitslagen staan inmiddels online, inclusief de tussenstand voor het NK na 1 wedstrijd.
Scotland 08-mrt-2016
Per 1 juli 2016 wijzigt de wet ten aanzien van luchtwapens in Schotland. Even snel overwippen naar de andere kant van de Noordzee kan daarna nog steeds, zo lang je in Engeland blijft. Maar als je van plan bent om naar Schotland te gaan, zul je een tijdelijke vergunning moeten regelen. Russell Lockhart van de Schotse politie legt dit voor je uit in dit document (met dank aan Philip Breedveld van KSV Oranje Nassau voor het uitzoeken). Als je naar Schotland gaat, neem dan vooraf contact op met de lokale vereniging waar je wilt gaan schieten, en vraag aan hen waar je de vergunning moet aanvragen. Dat zal namelijk ongetwijfeld per county verschillen.
DFTA 06-mrt-2016
In de Algemene Ledenvergadering van de DFTA is vandaag een besluit gevallen over de vorm het Nederlands Kampioenschap 2016. De leden hebben gekozen voor de vorm die ook in 2014 en 2015 gehanteerd is, dus met de beste 6 uit X wedstrijden, waarbij het niet uitmaakt op welke locatie je die (minstens) 6 wedstrijden schiet. De locaties waarop geschoten kan worden zijn De Helm in Helmond, Robin Hood in Woerden, FT Schalkhaar, het NFTI op de Maasvlakte en Oranje Nassau in Den Haag. Op die laatste locatie zal loodvrij geschoten worden. De wedstrijdkalender is inmiddels aangepast; daarop is nu door middel van een oranje markering te zien welke wedstrijden meetellen voor het NK.
Oranje Nassau 21-feb-2016
Zoals beloofd, hierbij de datum voor de tweede wedstrijd bij Oranje Nassau in Den Haag. Deze zal zijn op 9 oktober 2016. Die datum is toegevoegd aan de wedstrijdkalender.
Mikpunt 21-feb-2016
Naar jaarlijkse traditie houdt 't Mikpunt in Maasmechelen weer een open dag op het Field Target terrein, en wel op zondag 13 maart. Er kan FT en HFT geschoten worden, iedereen is welkom. Er zijn geen kosten aan verbonden, dus gratis voor iedereen. Je kan het eens komen proberen met je eigen buks of info komen vergaren als je interesse hebt om te starten. Er zijn voldoende ervaren schutters aanwezig waarmee je eens de baan mee op kan en dit in zowel HFT als FT. Er staan 50 doeltjes op de baan en er is een ruime inschietbaan aanwezig. De buksen moeten wel aan de max 16,3 joule voldoen, bij twijfel kan dit gemeten worden ter plaatste.
Helmond 14-feb-2016
We doen het vandaag eens helemaal anders, zeiden ze vandaag in Helmond. Binnen schieten in plaats van buiten. Meerdere keren op een doeltje mogen schieten. Een minigolf-puntentelling. En het dan een indoor snerttoernooi noemen, terwijl er gn erwtensoep is. Of wat voor andere soep dan ook. Maar het was wl leuk! Jan Doensen mag van ons wel vaker een funshoot organiseren . Alleen mag Dirk dan niet meer meedoen, want die is veel te goed. Uitslagen staan inmiddels op de bekende plek.
Schalkhaar 31-jan-2016
Schalkhaar? Nachtwedstrijd? Daar willen we bij zijn. En dat dachten afgelopen vrijdagavond mr mensen. Er was regen, het waaide, er was blubber. En er waren doeltjes die ook overdag bijzonder moeilijk te raken zouden zijn geweest. Aan alle voorwaarden voor een geslaagde nachtshoot was dus voldoen. Dat kn dus niet anderes dan bere-gezellig worden. En dat werd het ook. Wie de uitslagen bekijkt, ziet dat de scores niet hoog lagen. Behalve bij Mirjam, die bijna alles moeiteloos omschoot.
Wat ons ook bijzonder beviel, was de aankondiging van FT Schalkhaar dat ze ook in de zomer een keer een nachtshoot gaan doen. Dus geen regen, geen kou, geen blubber. Maar wel met een BBQ. En de volgende dag nog een shoot, maar dan gewoon overdag. Wanneer? Vrijdag 17 juni de nachtwedstrijd (met BBQ en overnachting), gevolgd door een dagwedstrijd op zaterdag 18 juni. Deze wedstrijd op 18 juni komt in de plaats van de eerder geplande wedstrijd van 11 juni.
Oranje Nassau 31-jan-2016
Nog een datum voor op de wedstrijdkalender: de datum voor de eerste shoot in 2016 bij Oranje Nassau in Den Haag is bekend. Die shoot is op 10 april 2016. Later dit jaar komt er nog een shoot, maar die datum is nog niet definitief.
DFTA 23-jan-2016
De Algemene Leden Vergadering van de DFTA zal dit jaar geworden gehouden op 6 maart 2016. Lokatie: Robin Hood, Woerden. Aanvangstijd is 14:00. Vr de vergadering is er gelegenheid om schieten. Een mooie gelegenheid om nog even je buks goed in te stellen voor Kelmarsh ;).
Robin Hood 23-jan-2016
De wedstrijddata van Robin Hood in Woerden zijn toegevoegd aan de wedstrijdkalender.
Polen 18-jan-2016
Zowel voor de FT Polish Open wedstrijd in Warschau (28 en 29 mei) als voor de Europese kampioenschappen HFT in Łdź (10 en 11 september) is er nu een website met informatie. En ook de inschrijvingsformulieren voor deze wedstrijden vind je op die websites.
100m 9-jan-2016
Voor het gemak hebben we ook de data van de 100 meter shoots aan de wedstrijdkalender toegevoegd. Veel (H)FT schutters schieten immers ook de 100 meter discipline. Meer informatie over deze wedstrijden op de site van de 100 meter crew.
Cambridge 8-jan-2016
Maar liefst 6 Nederlandse schutters zijn dit weekend afgereisd naar Engeland om daar deel te nemen aan de leukste HFT wedstrijd ter wereld, de Cambridge HFT Winter Diabolical. Dame en heren, heel veel succes, maar vooral heel veel plezier toegewenst bij deze wedstrijd. Ongetwijfeld krijgen jullie te maken met veel regen, veel wind en vooral heel veel blubber. En een bijzonder lastig parcours waar vele nullen op geschoten zullen worden. En toch zijn we allemaal jaloers dat we niet mee konden.
NFTI 7-jan-2016
Op de wedstrijdkalender stond op 6 februari de Mad Cow in the Jungle wedstrijd, bij het NFTI op de Maasvlakte. Die wedstrijd gaat verhuizen naar een andere datum. De nieuwe datum is nog niet bekend, maar het zal in ieder geval niet 6 februari zijn. Om die reden is deze wedstrijd van de wedstrijdkalender afgehaald. Maar zodra er een nieuwe datum bekend is, komt-ie terug!
DFTA 2-jan-2016
Eerder was al bekend gemaakt welke schutters als HFT Team Holland naar het WK HFT afgevaardigd zouden worden. Echter, op de sluitingsdag werden we nog verrast door de inschrijving van twee schutters waarvan tot dusverre nog niet bekend was dat ze naar Kelmarsh zouden gaan. Twee goede schutters! Reden derhalve om de samenstelling van Team Holland opnieuw te bezien. In overleg met de deelnemers is bepaald om de beste schutters af te vaardigen, of ze nou DFTA-lid zijn of niet.
Dit betekent dat HFT Team Holland 2016 bestaat uit: Joost Broere, Peter van Gemert, Leon Peute (captain), Michiel Bodewes, Ruud Wolf en Jo Sanders.
EFTF 1-jan-2016
De inschrijving voor het  EK FT 2016 in Hongarije is geopend. Via de website http://www.eftc2016.eu kun je jezelf inschrijven. Dit hoeft dus niet, zoals we eerder vermeldden, via de DFTA. De EFTF geeft aan nog even te wachten met het boeken van een accomodatie. Het eerder geplaatste boekingsformulier is van de website verwijderd, maar dat komt ongetwijfeld nog terug. De EFTF belooft flinke kortingen op de accomodatie, dus het loont om even te wachten tot het boekingsformulier weer beschikbaar komt en niet vast zelf een accomodatie te boeken (tenzij je daar natuurlijk bewust voor kiest). De hierboven genoemde website heeft ook een formulier voor het aanvragen van een tijdelijke wapenvergunning voor Hongarije.