DFTA

 

Dutch field target association

Archief van berichten uit 2017

177 13-dec-2017
De wedstrijddata van Target .177 in Neerpelt zijn toegevoegd aan de
wedstrijdkalender.
Grupont 10-dec-2017
GrupontEen klein clubje Belgische n Nederlandse vrijwilligers was dit weekend afgereisd naar Grupont in de Belgische Ardennen om daar gezamenlijk naar de mogelijkheden van het terrein la Ferme du Chateau te kijken, als locatie voor twee grote Benelux Open FT en HFT wedstrijden in 2018, het EK HFT in 2019 en het EK FT in 2020. En natuurlijk moest er ook nog even geschoten worden. De fanatiekelingen die zaterdag al aanwezig waren, hadden een klein oefenbaantje van 21 doeltjes uitgezet, waar we vandaag op los konden gaan. In de sneeuw! Iedereen was het er snel over eens: dit terrein is geweldig!

De datums voor de shoots in 2018 staan inmiddels vast. De eerste wedstrijd zal gehouden worden op zaterdag 21 en zondag 22 april, en de tweede op zaterdag 27 en zondag 28 oktober. In verband met de lange reisafstand hebben we gekozen voor twdaagse wedstrijden.

Was je voor vandaag niet uitgenodigd, maar wil je wl graag helpen om van Grupont een internationaal succes te maken... meer handjes kunnen we altijd gebruiken. Wil je ook meehelpen, mail dan naar
voorzitter@h-ft-benelux.eu
DFTA 26-nov-2017
Samen met vertegenwoordigers van de organiserende verenigingen hebben we afgestemd wat we in het wedstrijdjaar 2018 gaan doen. Het concept van het
Nederlands Kampioenschap blijft hetzelfde; er komen meerdere wedstrijden, waarvan je beste scores meetellen voor het NK. Doordat nu ook de wedstrijden op de nieuwe locatie Molenvoort gaan meetellen, komen er iets meer wedstrijden dan vorig jaar. Voor HFT tellen de beste 7 scores, voor FT tellen de beste 6. Verder geldt, dat je op minstens 3 verschillende locaties geschoten moet hebben. De wedstrijden bij Oranje Nassau en op de Maasvlakte zijn HFT-only. Oranje Nassau is loodvrij!

Gezamenlijk hebben we ook meteen de
wedstrijdkalender 2018 ingevuld. De wedstrijddata bij Oranje Nassau en Robin Hood Woerden ontbreken nog, die zullen worden toegevoegd zodra deze verenigingen intern hebben afgestemd met de andere disciplines die daar geschoten worden. Ook de Belgische wedstrijddata van Target .177 en het Mikpunt zijn nog niet bekend. Ook die zullen later nog worden toegevoegd.

Voor HFT zal vanaf het wedstrijdjaar 2018 geschoten worden volgens het internationale reglement van de WHFTO. Dit brengt een aantal wijzigingen ten opzichte van het reglement van 2017 met zich mee: knielers mogen voortaan ook staand, windindicatoren mogen niet meer, en de supported staanders en knielers tot 37 meter verdwijnen. Voor de details zie alvast het
conceptreglement 2018. Vaststelling van dit reglement zal gebeuren tijdens de Algemene Ledenvergadering, vr de eerste NK-wedstrijd.
Schalkhaar 26-nov-2017
Ze hadden beloofd dat 't koud en nat zou worden bij de HFT nachtshoot in Schalkhaar. Maar dat viel alleszins mee. Een prachtige avond, met een geweldige wedstrijd. En wt een kermis hadden ze ervan gemaakt, met die fluoriscerende doeltjes. Fantastisch!
Uitslagen op de bekende plek.
DFTA 12-nov-2017
PrijswinnaarsDe strijd is gestreden, het Nederlands Kampioenschap is weer voorbij. Een serie van 18 wedstrijden voor HFT, en 11 voor FT. Na de wedstrijd van vandaag in Woerden weten we wie zich Nederlands Kampioen mogen noemen. En vooral in de FT1 klasse was dat nog hl spannend. Rob liet zien dat hij degene is met de sterkte zenuwen, want ook al ging John er met de dagoverwinning vandoor, dat leverde hem niet genoeg punten op om Rob het kampioenschap te ontnemen.

De winnaars:
HFT1 HFT2 FT1 FT2
Thom van Do. 600% Michiel Bo. 600% Rob St. 493% Alex de Gr. 500%
Jo Sa. 596% Sander Me. 596% John van Oo. 491% Hennie van Da. 473%
Dale Al. 591% Hendrik Jan Mo. 565% Sven Al. 483% Jo Ha. 433%

Heel opvallend was, dat we vandaag in alle vier de klassen een shoot-off hadden. Harm, Thom, Hennie en Dirk waren daarbij de winnaars.
Hiernaast de groepsfoto van de winnaars met hun prijzen en hun waardebonnen van onze gewaardeerde sponsor
airguns.nl.
De complete uitslagen zijn natuurlijk te vinden op de uitslagen pagina. Daar is natuurlijk ook de uitslag van de dagwedstrijd in Woerden te vinden.Nu het NK 2017 is gestreden, is ook bekend welke HFT-schutters Nederland mogen vertegenwoordigen op het WK HFT 2018 in Kelmarsh. Op basis van de NK-score bestaat HFT Team Holland 2018 uit Thom, Michiel, Dale, Rob, Sander en Ruud. En mocht er iemand uitvallen, dan is Ellis de reserve.
BRC 18-okt-2017
Kun je een beetje schieten met een veerbuks? Dan moet je echt deze wedstrijd een keer meemaken. De British Recoiling Championship. Op 4 maart 2018, Anston UK. Met FT, HFT en SFT gecombineerd in n wedstrijd, met Maasvlakte-telling. En degene met de meeste punten wint. De opbrengst van deze wedstrijd gaat naar het goede doel.


BRC
Hel 9-okt-2017
De n na laatste wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap is gestreden. Afgezien van de FT1-klasse is inmiddels wel zo'n beetje bekend wie er kampioen gaan worden. In die FT1-klasse kan echter nog van alles gebeuren. In de overige klassen is de strijd voor de tweede en derde plaats nog niet gestreden. Nog n wedstrijd te gaan, in Woerden op 12 november. Uitslagen? Je weet waar ze staan.
NFTI 1-okt-2017
Minder nat dan gisteren, maar daarom zeker geen mindere wedstrijd. Het NFTI krijgt steeds meer complimenten voor de manier waarop ze bezig zijn. HFT op de kaart als serieuze wedstrijdsport, maar wel op zo'n manier dat het (bijzonder) leuk blijft voor de recreatieve schutter.|
Ook vandaag... verrassende uitslagen. Michiel heeft zijn buks na gisteren vast niet genoeg vertroeteld, want er was wr iemand die met meer punten naar huis mocht. Goed gedaan, Sander!
En in de HFT1 klasse dachten Thom en Jo dat ze om de eerste prijs aan het strijden waren. Beiden lieten zich echter volledig inblikken door Ingrid. Ja jongens, dat doet zeer, h?
Nog twee wedstrijden te gaan voor het Nederlands kampioenschap. Benieuwd naar hoe het er voor staat? Kijk dan snel naar de uitslagen.
Schalkhaar 30-sep-2017
Wie bang is voor een beetje regen, had vandaag niets te zoeken in Schalkhaar. Het was nat. Erg nat. Dit was een echt wedstrijd voor bikkels. Met, mogen we wel zeggen, vreemde uitslagen. Michiel ingeblikt door schutters waarvan-ie dat nit verwacht zou hebben. En schutters die normaal gesproken ergens bovenin eindigen die nu ergens onderaan bungelen. Benieuwd naar de uitslagen? Kijk hier maar.
Grupont 24-sep-2017
Onze Belgische vriend Huan Keovilay heeft in de Ardennen, in het plaatje Grupont, echt een geweldig terrein gevonden. Geschikt voor het organiseren van EK's en WK's. Patrick van Herten heeft inmiddels een projectteam van mensen van verschillende verenigingen n van de DFTA bij elkaar gebracht om dat ook daadwerkelijk van de grond te krijgen. Het doel: een EK of WK HFT in 2019, en het EK FT in 2020. Maar, eerst maar eens beginnen met een tweedaagse Benelux Open in 2018. Binnenkort meer hierover.
Wales 24-sep-2017
De wereldkampioenschappen Field Target in Wales zijn inmiddels ook achter de rug. En de uitslagen staan
hier.
KSVON 24-sep-2017
Het blijft de mooiste baan van Nederland. Oranje Nassau in Den Haag. Stijn, Hans, Leon en Mirjam hadden een bijzonder uitdagend parcours neergezet. Iedere wedstrijd bij Oranje Nassau wordt er weer een stukje gesnoeid en kunnen de doeltjes nt even een stukje langer verder weg gezet worden. Er waren vandaag een paar nieuwelingen, en die waren meteen verkocht. Die gaan we vaker zien, en niet alleen in Den Haag.
Bij de veerbukschutters ging Michiel er natuurlijk met de eerste prijs vandoor. Maar Rob kwam daar niet ver achteraan. Vaker komen. Rob. Wij zouden het hrlijk vinden als je een keer van Michiel zou winnen! En in de PCP-klasse is het eindelijk gebeurd: Dale heeft zijn eerste wedstrijd gewonnen. Good busy, Dale. Uitslagen?
Je weet waar!
DFTA 12-sep-2017
Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseerde HJM een Open Luchtschietdag bij Dorhout Mees in Biddinghuizen. Vele bezoekers kwamen eens een kijkje nemen. De DFTA was er natuurlijk ook bij. Waarom luchtschieten zo populair is? Hendrik Jan legt het uit aan de reporter van de Drontenaar in dit
filmpje.
Helm 17-sep-2017
In Helmond hebben we de weergoden z onder controle, dat de eerste regendruppen pas vallen als het laatste schot is gevallen, zei Paul Leyten tijden de prijsuitreiking. En zo was het maar net. Heerlijk om buiten te zijn met dit weer. Maar er moest natuurlijk ook nog een wedstrijd geschoten worden. Uitslagen? Zie de
uitslagenpagina.
NFTI 27-aug-2017
De jongens van het NFTI hadden hun zaakjes weer keurig op orde, vandaag. Maar goed dat 't echt bloedheet was, anders zouden we niets te klagen hebben ;). Ondanks de grote wedstrijd in Duitsland waren er vandaag toch nog 4 FT-schutters, en ook voor hen had het NFTI keurig doeltjes neergezet. Uitslagen staan natuurlijk op de
uitslagen-pagina.
Oranje Nassau 20-aug-2017
Al heel lang staat op de wedstrijdkalender dat de datum van de tweede wedstrijd bij Oranje Nassau In Den Haag nog geprikt moet worden. Inmiddels is die datum bekend: zondag 24 september. De uitnodiging zal binnenkort op luchtbuks.net verschijnen, zo begrepen wij van Stijn.
Molenvoort
heeft nog
geen logo
20-aug-2017
Vandaag was de dag van de try-out wedstrijd op de nieuwe (H)FT locatie Molenvoort in Drenthe. En deze dag zal nog lang in ons geheugen blijven. Want wt een geweldige locatie, en wat een geweldige wedstrijd. Het enige minpuntje was het weer. Er viel namelijk menig buitje over de schutters heen. En sommige van die buitjes waren best wel nat. Maar daarna werd het weer mooi weer, en kon je weer mooi opdrogen. En kon je kijker leuk beslaan :).
Jos, Bram, Arjan en Ginette, jullie hebben laten zien dat jullie in staat zijn een stukje kwaliteit neer te zetten. Wij kunnen niet wachten op de volgende wedstrijden. En gelukkig gaan die ook komen. En oefendagen voor de locale schutters. Wedstrijdkalender en luchtbuks.net goed in de gaten houden dus.
Oh ja, en er zijn natuurlijk ook uitslagen.
WHFTA 20-aug-2017
De inschrijving voor de wereldkampioenschappen HFT in Kelmarsh is inmiddels geopend. Meer informatie en het inschrijfformulier vind je op de WHFTA-website. Als je naar Kelmarsh wilt, schrijf je dan snel in. Vorig jaar werd al na 3 weken het maximum van 360 inschrijvingen bereikt en werd de inschrijving gesloten.
Van een aantal schutters weten we echter dat ze de data van de andere internationale HFT-shoots willen afwachten. De data en locatie van de door de WHFTO georganiseerde WK- en EK-wedstrijden zijn op dit moment nog niet bekend. Er gaan geruchten over een grote wedstrijd bij M.A.D. in mei, die zijn echter nog niet bevestigd.
  12-aug-2017
Ruud en Ellis zijn op vakantie geweest. Naar Engeland. Met de buksen mee, natuurlijk. En twee volle duikflessen. Want (H)FT schieten in Engeland is een belevenis op zich. En er zijn plenty gelegenheden om dat te doen. In het weekend kun je doorgaans kiezen uit mrdere wedstrijden. Maar ook doordeweeks kun je terecht bij verenigingen die je als buitenlandse gast met open armen ontvangen. Drie weken later komen ze weer terug en zijn die flessen leeg. Wat ze in de tussentijd zoal gedaan hebben, kun je hier lezen. Verplicht leesvoer voor wie ook eens een keertje naar Engeland wil.
EFTF 18-jul-2017
De Europese Kampioenschappen FT in Marienburg in Duitsland zijn inmiddels achter de rug. De Hongaar Ferenc Sas mag zich dit jaar Europees kampioen noemen. Winnaar bij de dames was de Portugese Ana Pereira. Guido Kuppens zette voor Belgi een fantastische score neer: 8e plek in het algemeen klassement, maar wel mooi de eerste prijs bij de veteranen. En de winst in de veerbuksklasse ging naar Litouen, naar Aleksas Jaunias. En beste Nederlander was Dirk Noman, die best wel trots is op zijn 26e plek.
Op het Duitse forum zijn de
complete uitslagen te vinden, waarvoor dank, Dieter.
NFTI 17-aug-2017
Op de wedstrijdkalender is het best wel een tijdje een vraagteken geweest: is de Jungle-shoot bij het NFTI nou op 27 augustus, of op 3 september. Gelukkig is die duidelijkheid er nu: het is 27 augustus geworden. Meer info en inschrijven via luchtbuks.net.
DFTA 15-jul-2017
Niet vergeten.... zondag 20 augustus is de try-out wedstrijd op de nieuw locatie in Wachtum in Drenthe. Hou de verdere aankondiging en de start van de inschrijving in de gaten op
www.luchtbuks.net.
Schalkhaar 15-jul-2017
De Midzomer wedstrijd in Schalkhaar was weer een enorm succes. Een nachtshoot in Schalkhaar is natuurlijk sowieso een belevenis. Maar als ze dan ook nog eens warm en (soort van) droog weer voor je regelen door zo'n shoot NIET in de winter te doen, dan is dat helemaal super. En dan k nog met een barbecue erbij!
Nadeel is natuurlijk wel dat je de volgende dag nogal brak aan de dagshoot begint. Gelukkig is dat snel over zodra eenmaal de wedstrijd begint, want de baan was weer geweldig opgezet.
Na maar snel door naar de
uitslagenpagina, dan kun je zien wat de scores waren.
Robin Hood 9-jul-2017
We willen geen gezeik aan onze kop, daarom hebben we deze keer alles PERFECT georganiseerd, zeiden Alex en Tommy toen we aankwamen in Woerden op 9 juli. En dat bleken de heren waar te kunnen maken ook! Niet alleen was het werkelijk prachtig weer voor een wedstrijd, maar we kregen ook nog eens een volledig reglementaire baan, baancommissarissen met duidelijk herkenbare hesjes, bezetting van de bar met goed barpersoneel EN een gezellige bende. En ook nog de nodige instinkers in het parcours. Menige schutter raakte de boomstronk op baan 20 in plaats van het konijn daarachter, en mocht daar een 0 noteren.
Maar het meest opvallendst van vandaag was toch Alex zelf, die met zijn Armeluis-FT2 buks de FT-schutters wist te imponeren met zijn score van 39 punten. De HFT-schutters waren echter niet verbaasd. Zittend werk ligt Alex nu eenmaal beter, verwoordde n van de leden van Robin Hood. We zijn in ieder geval benieuwd of Alex deze vorm bij de volgende wedstrijd in Schalkhaar vast kan houden.

Uitslagen?
Je weet ze te vinden.
EK FT 2017 9-jul-2017
Nog een paar dagen, en dan beginnen de Europese kampioenschappen FT in Marinberg in Duitsland.
De DFTA wil bij deze Bert, Willem, Joost, Gilles, Jo, Dirk, John, Jack, Adries en Rob hl veel succes toewensen.
Zorgen jullie voor een mooie teamfoto voor op deze website? En voor mooie resultaten, natuurlijk grin.
NFTI 2-jul-2017
De Jungle-wedstrijd van vandaag op de Maasvlakte deed z'n naam eer aan. De wedstrijdleiding van het NFTI had 3 nieuwe lanes bedacht, op plekken waar zich erg veel groen bevond. Je kon aan alles merken dat de baanopbouwers van het NFTI aan deze lanes heel veel aandacht hadden besteed. Alles netjes gemaaid met de bosmaaier, maar toch was de baan zo opgezet dat het vinden van een geschikt paadje voor je pellet tussen al dat groen door een behoorlijke uitdaging was. Lastig!
Hulde vandaag voor Sander, die met zijn veerbuks Michiel wist te kloppen. En ook maar n puntje minder dan Leon, die er met de winst bij de PCP's vandoor ging. En, leuk om te zien dat er vandaag toch twee FT-schutters waren, ondanks dat deze wedstrijd voor FT-ers niet meetelt voor het Nederlands Kampioenschap. Maar, zoals Dirk zei, nog een goede training voor het EK in Duitsland over twee weken.

Uitslagen staan natuurlijk op de
bekende plek.
DFTA 8-jun-2017
De datum voor de try-out wedstrijd op de nieuwe locatie in Drenthe is bekend. Zondag 20 augustus. Zet 'm maar vast in je agenda, en hou luchtbuks.net in de gaten voor de officile aankondiging, en de opening van de inschrijving. Wil je vast meer weten over deze locatie:
www.molenvoort.nl.  
NFTI 5-jun-2017
Ha! Ook vanuit Moskou lukt het om de
uitslagen van de wedstrijd van gisteren op de Maasvlakte te publiceren. Inclusief de tussenstand voor het NK na 8 wedstrijden.

En voor wie deze wedstrijd gemist heeft... de volgende wedstrijd in Nederland is wr op de Maasvlakte, en wel op 2 juli.
DFTA 3-jun-2017
Yessss!!! Een nieuwe locatie Grin!. In het Noorden.
We zijn vandaag met het DFTA-bestuur gaan kijken in het dorpje Wachtum, in Zuidoost Drenthe halverwege Hoogeveen en Emmen. Initiatiefnemer Jos Dam verwelkomde ons daar samen met zijn zus Ginette en zijn zwager Arjan, die daar een SVR-camping runnen. En naast het campingterrein is er ruimte zat voor een leuk (H)FT parcours. Veiligheid is perfect in orde, buren zijn er vrijwel niet, er is parkeergelegenheid zat. En Arjan en Ginette zijn erg enthousiast, dus we hadden elkaar snel gevonden. Nu nog wat doeltjes richting Drenthe, en dan maar eens een datum prikken voor een try-out wedstrijd. Dat wordt waarschijnlijk ergens in augustus. We zien dat al helemaal zitten. Het is een camping, tenslotte. Dus: tentje mee, en een barbecue voor wat rituele vleesverbranding.
Molenvoort
Robin Hood 28-mei-2017
Bij het opzetten van de baan gisteren was Tommy onwel geworden door de hitte. Het is hem dus vergeven dat de baan vandaag niet helemaal was wat het moest zijn. En gelukkig dacht iedereen er vandaag wl aan om veel water te drinken en zoveel mogelijk in de schaduw te blijven. Robin Hood had dat weer goed geregeld, met parasols bij de schietpunten, en met watertappunten.
Dat er ondanks de bijzondere baan toch nog mensen zoals Joost en Thom blijken te zijn die slechts een paar doeltjes missen, mag een uitzonderlijke prestatie genoemd worden. Over het algemeen lagen de scores een stuk lager dan gebruikelijk. En Leon heeft vandaag een belangrijke les geleerd. Als je je buks aan iemand uitleent, controleer dan altijd of die persoon geen gekke dingen aan je scope heeft verdraaid. Liefst vrdat je met die buks weer een wedstrijd gaat schieten. Want met het oculair een slag in de rondte gedraaid is het verdomd lastig om doeltjes om te schieten.
Op de
uitslagen-pagina zijn de scores te vinden, inclusief de tussenstand voor het NK na 7 wedstrijden.
Helmond 21-mei-2017
Voor de HFT-schutters had Helmond vandaag rritant gras in de aanbieding. Zo op het eerste gezicht zag het er netjes gemaaid uit. Totdat je een doeltje in het vizier probeerde te nemen, en dan zat er ineens allemaal gras in de weg. En dat waren alleen nog de grassprietjes die je wl kon zien. Want er is vandaag ook menig doeltje gemist door een grassprietje dat nt niet zichtbaar, maar wel aanwezig was. Alleen Dale had kennelijk nergens last van, want die schoot gewoon alles om. Nou ja, afgezien van een paar missers op de laatste 2 lanes dan. Daardoor eindigde hij toch nog gelijk met Thom, die vervolgens ook nog de shootout wist te winnen.
De FT-schutters hadden natuurlijk een stuk minder last van het gras, en die gingen dan ook als een speer. Vooral Bert was goed bezig. Slechts drie doeltjes gemist, waarvan 2 staanders. Knap geschoten, hoor. Op de
uitslagen-pagina zijn de scores weer bijgewerkt, inclusief de tussenstand voor het NK na 6 wedstrijden.
DFTA 15-mei-2017
Vandaag kregen een bevestiging van de KNSA dat het aangepaste DFTA reglement 2017 weer KNSA-erkend is. En daar zijn we natuurlijk bijzonder blij mee.
DFTA 14-mei-2017
Vorige week, op 7 mei, is Kaidu Jalakas overleden. Niet veel Nederlandse schutters zullen hem kennen. Toch vinden we het als DFTA belangrijk dit even te vermelden op onze websit. Kaidu was een groot voortrekker van de Field Target sport in Europa. Onder andere was hij oprichter van de EFTF.
NFTI 14-mei-2017
Met de wedstrijd van vandaag neemt het NFTI definitief afscheid van het gedoe uit het verleden over de baanopbouw.De baan was werkelijk perfect: alle doeltjes op reglementaire afstanden, alle doeltjes vanaf de peg goed te zien. Die mandjes om de doelkratten ietsje hoger te zetten zijn geweldig! Daarmee ben je in n klap af van in de weg zittende graspollen. Wordt het daarmee saai??? Nou nee! Want zeker met de wind van vandaag was het bijzonder uitdagend. En ook echt gewoon leuk om te schieten. De uitslagen, inclusief tussenstand voor het NK na 5 wedstrijden, vind je op de
uitslagen-pagina.
Schalkhaar 22-apr-2017
De Midzomernachtshoot bij FT-Schalkhaar is verplaatst. Schalkhaar heeft deze wedstrijd vanwege organisatorische redenen moeten verzetten naar 14 en 15 juli. De
wedstrijdkalender is hierop aangepast.
WHFTA 22-apr-2017
De wereldkampioenschappen in Kelmarsh zijn weer achter de rug. Voor Kelmarsh was het heel bijzonder: geen regen, nauwelijks wind (vooral vergeleken met vorig jaar), een aangename temperatuur. En gn blubber!!! Dat hebben we eens anders meegemaakt. Vooral de Nederlandse veerschutters deden het goed. Michiel wist een vierde plaats te bemachtigen en Jo een zesde plaats. Mooie prestatie! In het landenklassement moesten we helaas de Belgen voor laten gaan en eindigden we als laatste.
DFTA 22-apr-2017
Het NFTI heeft ervoor gekozen om het parcours bij de wedstrijden op de Maasvlakte alleen voor HFT in te richten. FT-schutters zijn van harte welkom, maar zij schieten het HFT-parcours. Zoals besloten in de Algemene Ledenvergadering, betekent dit dat de wedstrijden op de Maasvlakte voor FT niet meetellen voor het Nederlands Kampioenschap. Voor HFT tellen deze wedstrijden wel mee.
Voor het
Nederlands Kampioenschap betekent dit dat FT-schutters in totaal 11 wedstrijden kunnen schieten, waarvan de beste 5 meetellen voor het NK. HFT-schutters kunnen 18 wedstrijden schieten, waarvan de beste 6 tellen, mits geschoten op minimaal 3 locaties.
Helm 9-apr-2017
De uitslagen van de wedstrijd in Helmond staan inmiddels online. Op de
uitslagenpagina, natuurlijk.
NFTI 2-apr-2017
De NFTI Jungle wedstrijd van 30 april is verplaatst naar 14 mei. Dit in verband met een grote kleiduivenwedstrijd op 30 april.
Oranje Nassau 26-mrt-2017
Weer zo'n heerlijke dag, vandaag in Den Haag. Lekker buiten spelen in de duinen, op een parcours dat zowel voor de beginneling als voor de schutters in de top iets te bieden had. Vandaag flink wat nieuwe schutters, en twee kanjers die alle doeltjes staand hebben geschoten met een veerbuks. Dt is het echte schieten! Mag ik volgende keer ook in die klasse meedoen? Bij de winnaars waren er weinig verrassingen. Wel viel het op dat er een aantal schutters, die normaal bovenin het klassement eindigen, vandaag ergens onderaan bungelden. Gelukkig zijn er altijd nog die tinnen pellets om de schuld te geven. Maar ja, als je ziet dat er toch ruim in de 70 punten geschoten kan worden, dan kn het dus wel, loodvrij. En zoals gebruikelijk zijn de scores weer te vinden op de
uitslagenpagina.

Voor de Kelmarsh-gangers zijn er nu nog drie gelegenheden om te oefenen: 1 april oefenwedstrijd in Schalkhaar en op 9 april de volgende NK-wedstrijd in Helmond. En daarna natuurlijk nog in Engeland.
Helm 19-mrt-2017
Michiel was vandaag weer de koning te rijk in Helmond. Niet alleen won hij de eerste prijs in de HFT 2 klasse. Met zijn budget veerbuksje wist hij ook nog eens alle PCP-schutters in te blikken. Maar daar gaan we natuurlijk niets over schrijven, anders gaat-ie nog naast zijn schoenen lopen. Verder was het vandaag een hl andere wedstrijd dan vorige week in Schalkhaar. Waar het vandaag om ging, is goed kunnen inschatten wat de wind zou doen. En dat dat lastig was, viel goed te zien aan de gemiddelde scores, die flink lager lagen dan vorige week. Uitslagen staan op de
bekende plek.
Mikpunt 19-mrt-2017
Wegens de niet bijzonder geweldige weersvoorspelling is het schietweekend bij 't Mikpunt in Maasmechelen verplaatst naar volgende week. Dus, op zaterdag 25 maart Open Huis. En op zondag 26 maart de eerste clubwedstrijd van het seizoen 2017.
Schalkhaar 11-mrt-2017
Wat een geweldig begin van het wedstrijdseizoen, deze fantastische dag in Schalkhaar. Maart roert zijn staart? Nee, vandaag niet. Maar liefst 61 schutters verschenen vandaag. Een hoop mensen kwamen uit de winterslaap. Het ging allemaal nog wat roestig. Alleen Mirjam had nergens last van, die schoot (bijna) alles om. En natuurlijk zijn er ook uitslagen.
NFTI 11-mrt-2017
Het NFTI moet helaas melden dat de nachtshoot van 25 maart niet doorgaat.
Mikpunt 25-feb-2017
Toegevoegd aan de
wedstrijdkalender: de wedstrijden van 't Mikpunt in Maasmechelen, Belgi.
DFTA 23-feb-2017
Tijdens de Algemene Ledenvergadering is er een besluit genomen over het format van het Nederlands kampioenschap 2017. Net als voorgaande jaren tellen kun je tijdens alle reguliere wedstrijden punten verzamelen voor het kampioenschap. Dit zijn 16 FT wedstrijden en 18 HFT wedstrijden, waarvan je beste 6 scores meetellen voor het kampioenschap. Meer daarover vind je op de
NK 2017 pagina. Alle NK-wedstrijden staan inmiddels op de wedstrijdkalender, op n na. De datum van de 2e wedstrijd bij Oranje Nassau is op dit moment namelijk nog niet bekend.
Er zal tijdens deze wedstrijden geschoten worden volgens het tijdens de ALV vastgestelde
DFTA-reglement 2017. Let op dat ook de afstandentabel is aangepast. Voor de HFT-schutters het DFTA-reglement dit jaar nog gebaseerd op de Engelse UKAHFT-regels. In de ALV is besloten om vanaf volgend jaar uit te gaan van de (nu nog in ontwikkeling zijnde) internationale regels van de WHFTO.
WHFTA 23-feb-2017
Nog even een goede oefening voor Kelmarsh? De
wedstrijdkalender biedt nog voldoende mogelijkheden daartoe: 11 maart Schalkhaar, 19 maart Helmond, 26 maart Den Haag, 9 april Helmond. En voor wie er echt niet genoeg van kan krijgen: op 25 maart een nachtshoot bij het NFTI op de Maasvlakte.
Schalkhaar 29-jan-2017
De
uitslagen van de nachtwedstrijd van Schalkhaar staan inmiddels online.
UK 23-jan-2017
De inschrijving voor de British Recoiling Championships 2017 is geopend. Ht event voor de veerbuksschutter, ongeacht of je FT of HFT schiet.
DFTA 12-jan-2017
Het Nederlandse DFTA-reglement is gebaseerd op twee internationale reglementen. Voor FT is dat het WFTF-reglement, en voor HFT het reglement van de UKAHFT. Binnenkort komen de nieuwe internationale regels 2017 van de WFTF uit. Dit nieuwe reglement bevat flink wat wijzigingen ten opzichte van het vorige jaar. De WFTF heeft een handig
verschillenoverzicht gemaakt voor de schutters die willen weten wat de wijzigingen ten opzichte van 2016 zijn. Op de pagina regels wordt nu nog gelinkt naar het WFTF reglement 2016. Zodra het 2017 reglement officieel goedgekeurd is, zullen we de link aanpassen.
Voor wat betreft de HFT-regels van de UKAHFT is er in 2017 maar n wijziging ten opzichte van vorig jaar: niet roken binnen 2 meter van de schietlijn. Of we die regel ook in het Nederlandse DFTA reglement gaan hanteren... waarschijnlijk niet. Rokende schutters die naar het WK in Kelmarsh gaan moeten hier echter terdege rekening mee houden.
HFT Masters

9-jan-2017
Een hoop schutters hebben vl geleerd van Ian, Ray, Roger en Kyle tijdens de HFT Masterclasses van 19 en 20 november. Voor wie dat gemist heeft... de heren van HFT Masters doen zoiets dit jaar k in Engeland. Meerdere keren, zelfs. Dus als je toch in Engeland bent, kun je misschien nog zo'n masterclass meemaken. Of er speciaal voor de oversteek maken, dat kan natuurlijk ook.
De data zijn:
- Stage 1 bij Pete's Airgun Farm: 11 maart, 15 april, 3 juni
- Stage 2 bij M.A.D.: 25 maart, 20 mei
- Stage 3 bij M.A.D.: 8 juli, 19 augustus
Stage 1 is voor nieuwelingen. Optuigen en inregelen van je geweer en scope. En de basis schiethoudingen. Stage 2 gaat over afstandschatten, visuele instinkers, schieten met wind, en hoe je moet schieten als je omhoog of omlaag moet richten. En bij stage 3 breng je alles in de praktijk in een volledige wedstrijd.

DFTA 8-jan-2017
Afgelopen donderdag, 5 januari 2017, is onverwacht ons erelid Gerrit Brendel overleden. 'Obba' Gerrit was erelid in verband met zijn rol als grondlegger van de Field Target in Nederland, samen met ons andere erelid, Andries Sluiter. Gerrit was al sinds 1999 met Field Target bezig. Hij was van de partij tijdens de eerste wereldkampioenschappen in Engeland in 2000. En FT-pionier, die ervoor heeft gezorgd dat het Field Target schieten van de grond kwam in Spijk, Dorsten en op de Maasvlakte. Wegens gezondheidsproblemen trok hij het sinds 2013 niet meer om wedstrijden te bezoeken. Toch was hij vaak nog op 'zijn' baan in Spijk te vinden. We gaan hem missen.

Kaart.
Gerrit