Dutch field target association

Archief van berichten uit 2017

Helmond 21-mei-2017
Voor de HFT-schutters had Helmond vandaag rritant gras in de aanbieding. Zo op het eerste gezicht zag het er netjes gemaaid uit. Totdat je een doeltje in het vizier probeerde te nemen, en dan zat er ineens allemaal gras in de weg. En dat waren alleen nog de grassprietjes die je wl kon zien. Want er is vandaag ook menig doeltje gemist door een grassprietje dat nt niet zichtbaar, maar wel aanwezig was. Alleen Dale had kennelijk nergens last van, want die schoot gewoon alles om. Nou ja, afgezien van een paar missers op de laatste 2 lanes dan. Daardoor eindigde hij toch nog gelijk met Thom, die vervolgens ook nog de shootout wist te winnen.
De FT-schutters hadden natuurlijk een stuk minder last van het gras, en die gingen dan ook als een speer. Vooral Bert was goed bezig. Slechts drie doeltjes gemist, waarvan 2 staanders. Knap geschoten, hoor. Op de
uitslagen-pagina zijn de scores weer bijgewerkt, inclusief de tussenstand voor het NK na 6 wedstrijden.
DFTA 15-mei-2017
Vandaag kregen een bevestiging van de KNSA dat het aangepaste DFTA reglement 2017 weer KNSA-erkend is. En daar zijn we natuurlijk bijzonder blij mee.
DFTA 14-mei-2017
Vorige week, op 7 mei, is Kaidu Jalakas overleden. Niet veel Nederlandse schutters zullen hem kennen. Toch vinden we het als DFTA belangrijk dit even te vermelden op onze websit. Kaidu was een groot voortrekker van de Field Target sport in Europa. Onder andere was hij oprichter van de EFTF.
NFTI 14-mei-2017
Met de wedstrijd van vandaag neemt het NFTI definitief afscheid van het gedoe uit het verleden over de baanopbouw.De baan was werkelijk perfect: alle doeltjes op reglementaire afstanden, alle doeltjes vanaf de peg goed te zien. Die mandjes om de doelkratten ietsje hoger te zetten zijn geweldig! Daarmee ben je in n klap af van in de weg zittende graspollen. Wordt het daarmee saai??? Nou nee! Want zeker met de wind van vandaag was het bijzonder uitdagend. En ook echt gewoon leuk om te schieten. De uitslagen, inclusief tussenstand voor het NK na 5 wedstrijden, vind je op de
uitslagen-pagina.
Helm 9-apr-2017
De uitslagen van de wedstrijd in Helmond staan inmiddels online. Op de
uitslagenpagina, natuurlijk.
NFTI 2-apr-2017
De NFTI Jungle wedstrijd van 30 april is verplaatst naar 14 mei. Dit in verband met een grote kleiduivenwedstrijd op 30 april.
Oranje Nassau 26-mrt-2017
Weer zo'n heerlijke dag, vandaag in Den Haag. Lekker buiten spelen in de duinen, op een parcours dat zowel voor de beginneling als voor de schutters in de top iets te bieden had. Vandaag flink wat nieuwe schutters, en twee kanjers die alle doeltjes staand hebben geschoten met een veerbuks. Dt is het echte schieten! Mag ik volgende keer ook in die klasse meedoen? Bij de winnaars waren er weinig verrassingen. Wel viel het op dat er een aantal schutters, die normaal bovenin het klassement eindigen, vandaag ergens onderaan bungelden. Gelukkig zijn er altijd nog die tinnen pellets om de schuld te geven. Maar ja, als je ziet dat er toch ruim in de 70 punten geschoten kan worden, dan kn het dus wel, loodvrij. En zoals gebruikelijk zijn de scores weer te vinden op de
uitslagenpagina.

Voor de Kelmarsh-gangers zijn er nu nog drie gelegenheden om te oefenen: 1 april oefenwedstrijd in Schalkhaar en op 9 april de volgende NK-wedstrijd in Helmond. En daarna natuurlijk nog in Engeland.
Helm 19-mrt-2017
Michiel was vandaag weer de koning te rijk in Helmond. Niet alleen won hij de eerste prijs in de HFT 2 klasse. Met zijn budget veerbuksje wist hij ook nog eens alle PCP-schutters in te blikken. Maar daar gaan we natuurlijk niets over schrijven, anders gaat-ie nog naast zijn schoenen lopen. Verder was het vandaag een hl andere wedstrijd dan vorige week in Schalkhaar. Waar het vandaag om ging, is goed kunnen inschatten wat de wind zou doen. En dat dat lastig was, viel goed te zien aan de gemiddelde scores, die flink lager lagen dan vorige week. Uitslagen staan op de
bekende plek.
Mikpunt 19-mrt-2017
Wegens de niet bijzonder geweldige weersvoorspelling is het schietweekend bij 't Mikpunt in Maasmechelen verplaatst naar volgende week. Dus, op zaterdag 25 maart Open Huis. En op zondag 26 maart de eerste clubwedstrijd van het seizoen 2017.
Schalkhaar 11-mrt-2017
Wat een geweldig begin van het wedstrijdseizoen, deze fantastische dag in Schalkhaar. Maart roert zijn staart? Nee, vandaag niet. Maar liefst 61 schutters verschenen vandaag. Een hoop mensen kwamen uit de winterslaap. Het ging allemaal nog wat roestig. Alleen Mirjam had nergens last van, die schoot (bijna) alles om. En natuurlijk zijn er ook uitslagen.
NFTI 11-mrt-2017
Het NFTI moet helaas melden dat de nachtshoot van 25 maart niet doorgaat.
Mikpunt 25-feb-2017
Toegevoegd aan de
wedstrijdkalender: de wedstrijden van 't Mikpunt in Maasmechelen, Belgi.
DFTA 23-feb-2017
Tijdens de Algemene Ledenvergadering is er een besluit genomen over het format van het Nederlands kampioenschap 2017. Net als voorgaande jaren tellen kun je tijdens alle reguliere wedstrijden punten verzamelen voor het kampioenschap. Dit zijn 16 FT wedstrijden en 18 HFT wedstrijden, waarvan je beste 6 scores meetellen voor het kampioenschap. Meer daarover vind je op de
NK 2017 pagina. Alle NK-wedstrijden staan inmiddels op de wedstrijdkalender, op n na. De datum van de 2e wedstrijd bij Oranje Nassau is op dit moment namelijk nog niet bekend.
Er zal tijdens deze wedstrijden geschoten worden volgens het tijdens de ALV vastgestelde
DFTA-reglement 2017. Let op dat ook de afstandentabel is aangepast. Voor de HFT-schutters het DFTA-reglement dit jaar nog gebaseerd op de Engelse UKAHFT-regels. In de ALV is besloten om vanaf volgend jaar uit te gaan van de (nu nog in ontwikkeling zijnde) internationale regels van de WHFTO.
WHFTA 23-feb-2017
Nog even een goede oefening voor Kelmarsh? De
wedstrijdkalender biedt nog voldoende mogelijkheden daartoe: 11 maart Schalkhaar, 19 maart Helmond, 26 maart Den Haag, 9 april Helmond. En voor wie er echt niet genoeg van kan krijgen: op 25 maart een nachtshoot bij het NFTI op de Maasvlakte.
Schalkhaar 29-jan-2017
De
uitslagen van de nachtwedstrijd van Schalkhaar staan inmiddels online.
UK 23-jan-2017
De inschrijving voor de British Recoiling Championships 2017 is geopend. Ht event voor de veerbuksschutter, ongeacht of je FT of HFT schiet.
DFTA 12-jan-2017
Het Nederlandse DFTA-reglement is gebaseerd op twee internationale reglementen. Voor FT is dat het WFTF-reglement, en voor HFT het reglement van de UKAHFT. Binnenkort komen de nieuwe internationale regels 2017 van de WFTF uit. Dit nieuwe reglement bevat flink wat wijzigingen ten opzichte van het vorige jaar. De WFTF heeft een handig
verschillenoverzicht gemaakt voor de schutters die willen weten wat de wijzigingen ten opzichte van 2016 zijn. Op de pagina regels wordt nu nog gelinkt naar het WFTF reglement 2016. Zodra het 2017 reglement officieel goedgekeurd is, zullen we de link aanpassen.
Voor wat betreft de HFT-regels van de UKAHFT is er in 2017 maar n wijziging ten opzichte van vorig jaar: niet roken binnen 2 meter van de schietlijn. Of we die regel ook in het Nederlandse DFTA reglement gaan hanteren... waarschijnlijk niet. Rokende schutters die naar het WK in Kelmarsh gaan moeten hier echter terdege rekening mee houden.
HFT Masters

9-jan-2017
Een hoop schutters hebben vl geleerd van Ian, Ray, Roger en Kyle tijdens de HFT Masterclasses van 19 en 20 november. Voor wie dat gemist heeft... de heren van HFT Masters doen zoiets dit jaar k in Engeland. Meerdere keren, zelfs. Dus als je toch in Engeland bent, kun je misschien nog zo'n masterclass meemaken. Of er speciaal voor de oversteek maken, dat kan natuurlijk ook.
De data zijn:
- Stage 1 bij Pete's Airgun Farm: 11 maart, 15 april, 3 juni
- Stage 2 bij M.A.D.: 25 maart, 20 mei
- Stage 3 bij M.A.D.: 8 juli, 19 augustus
Stage 1 is voor nieuwelingen. Optuigen en inregelen van je geweer en scope. En de basis schiethoudingen. Stage 2 gaat over afstandschatten, visuele instinkers, schieten met wind, en hoe je moet schieten als je omhoog of omlaag moet richten. En bij stage 3 breng je alles in de praktijk in een volledige wedstrijd.

DFTA 8-jan-2017
Afgelopen donderdag, 5 januari 2017, is onverwacht ons erelid Gerrit Brendel overleden. 'Obba' Gerrit was erelid in verband met zijn rol als grondlegger van de Field Target in Nederland, samen met ons andere erelid, Andries Sluiter. Gerrit was al sinds 1999 met Field Target bezig. Hij was van de partij tijdens de eerste wereldkampioenschappen in Engeland in 2000. En FT-pionier, die ervoor heeft gezorgd dat het Field Target schieten van de grond kwam in Spijk, Dorsten en op de Maasvlakte. Wegens gezondheidsproblemen trok hij het sinds 2013 niet meer om wedstrijden te bezoeken. Toch was hij vaak nog op 'zijn' baan in Spijk te vinden. We gaan hem missen.

Kaart.
Gerrit