DFTA

 

Dutch field target association

Archief van berichten uit 2018

NFTI 7-mei-2018
Een hoge opkomst bij de eerste Jungle wedstrijd op de Maasvlakte. Het NFTI is goed bezig, schutters weten inmiddels dat ze op de Maasvlakte een interessant en uitdagend parcours voorgeschoteld krijgen, maar dat wl netjes aan de reglementen voldoet. Schietplezier verzekerd voor iedereen n lekker spannend in de top, wat wil je nog meer. Dat je dan ook nog een schitterende dag met een stralend zonnetje krijgt, is alleen maar mooi meegenomen. Uitslagen.
.177 28-apr-2018
Wegens organisatorische redenen gaat de wedstrijd van 12 mei bij Target .177 in Neerpelt niet door.
Helm 15-apr-2018
Nog geen maand geleden waren we ook in Helmond voor een wedstrijd. Gelukkig mochten we vandaag onder andere omstandigheden schieten, want als het zo koud is dat de pinguins over de baan schuifelen, dan is het best wel afzien. Vandaag was het lekker, bij de meeste schutters gingen de jassen uit. En een enkeling durfde het zelfs in een T-shirtje aan. Uitslagen? Die staan natuurlijk hier!
Kelmarsh 7-apr-2018
We zijn rete-trots op Ingrid. Derde plek bij de dames in Kelmarsh, geweldig gedaan. En Sander een vierde plek bij de springers! Verder was Kelmarsh vooral afzien. Door het slechte weer, de enorme hoeveelheden blubber, en de verwachting van nog meer slecht weer (sneeuw!) was de country fair geheel afgelast. De wedstrijd ging wl door, maar in verband met de verwachte sneeuw op maandag is de wedstrijd op n dag geschoten. Dus, vroeg eruit, vroeg beginnen, tussendoor snel even wat eten, en daarna door voor ronde 2. Voordat je dan aan de prijsuitreiking toe bent, is het laat geworden. En dan ben je kapot.
Volgend jaar schijnt Kelmarsh in juni geschoten te worden. En dat is misschien best wel een goed plan. De uitslagen van het WK staan hier.


Molenvoort
heeft
nog geen
logo
25-mrt-2018
De eerste officile wedstrijd van Molenvoort. Deze keer znder regen, het was zelfs lekker weer. Met hulp van Leon en Mirjam hadden Jos, Arjan en Ginette een mooi parcours uitgezet. Over het algemeen niet l te moeilijk, maar met af en toe toch een geniepig geintje erin. Voor de deelnemers was het duidelijk: met Molenvoort zet de provincie Drenthe zich als HFT-provincie op de kaart. Voeg daar nog eens de perfecte catering van Ginette aan toe, en dan is het duidelijk dat we hier graag terugkomen voor de volgende wedstrijden.
In de HFT1 klasse hadden we vandaag een shoot-out om de eerste tussen maar liefst vier schutters. Leon verprutste zijn schot en moest daardoor znder prijs naar huis. Balen, want daardoor won Thom weer. En die heeft al genoeg prijzen. Ook bij de FT1 schutters was er een shoot-out om de eerste plek, die door Rob gewonnen werd. Na de prijsuitreiking nog even een stukje autorijden,, en inmiddels is iedereen weer zo'n beetje thuis. Tijd om naar de uitslagen te kijken, enzo.
Kelmarsh 25-mrt-2018
Volgende week zijn HFT wereldkampioenschappen in Kelmarsh. Henk, Ellis, Ruud, Fer, Ingrid, Jan, Joost, Thom, Michiel, Sander, Thomas, Ren George en Peter: allemaal goed luisteren naar team captain Dale en hl veel succes toegewenst. Ook de Belgen wensen we veel succes, maar niet te teveel natuurlijk. De Belgen n puntje minder dan Team Holland, dat zou mooi zijn.
Helm 18-mrt-2018
De koudste dag van het jaar, met (volgens sommigen) een gevoelstemperatuur van -30. En wij gaan lekker een wedstrijdje schieten. Buiten. In de kou. Stelletje idioten. En tch was het een leuke wedstrijd. Uitslagen staan natuurlijk op de bekende plek.
KSV Oranje Nassau 11-mrt-2018
Goed nieuws! Ondanks Stijn's rugproblemen gaat er dit jaar tch HFT geschoten worden bij Oranje Nassau in Den Haag. En de datum is bekend: zondag 19 augustus. Die datum staat inmiddels ook op de wedstrijdkalender. Wat hulp bij het opbouwen kunnen de leden van Oranje Nassau nog wel gebruiken. Wil je hierbij helpen op zaterdag de 18e, mail dan even naar info@dfta.nl, dan krijg je van ons de contactgegevens van het opbouwteam.
Schalkhaar 10-mrt-2018
Vandaag in Schalkhaar was echt een wereld van verschil met de vorige wedstrijd in Woerden. In Woerden schuifelden de pinguins zowat over het veld, zo koud was het, vandaag in Schalkhaar 16 graden boven nul, met een lekker zonnetje. Zelfs de door sommigen beloofde regen liet zich pas zien toen we weer onderweg naar huis waren. De baanopbouwploeg had voor deze keer weer eens iets nieuws bedacht, en vooral de wisseling tussen bos- en veldschieten beviel eigenlijk wel.
De winnaars: Sven in FT1, Gilles in FT2, Thom in HFT1 en Michiel in HFT2. Die had nt een puntje tekort om ook de HFT-schutters in te blikken, en daar baalt-ie natuurlijk best van.
De uitslagen staan inmiddels online.
Robin Hood 27-feb-2018
Het was verrot koud in Woerden, afgelopen zondag. Maar wt een begin van het nieuwe seizoen. Vroeger kon je nog wel eens een wedstrijdje winnen met 78 punten, maar vanaf nu is dat afgelopen. Grote klasse van Cyril en Thom. En de uitslagen staan natuurlijk op de bekende plaats.
Euro HFT 2019 23-feb-2018
Ook al duurt het nog even... zet 'm maar vast in je agenda. De Europese Kampioenschappen HFT 2019. In de lage landen! De WHFTO heeft JA gezegd op het voorstel van de Belgisch/Nederlandse samenwerkingsverband H-FT-Benelux om het EK HFT 2019 naar de Benelux te halen. In Grupont, in Belgi.

Verder is er inmiddels ook de toezegging van de EFTF voor een Europees Kampioenschap FT in Grupont. Maar dat duurt nog iets langer: 2020.
Robin Hood 15-jan-2018
De wedstrijden van Robin Hood in Woerden staan nu ook op de wedstrijdkalender.
Duitsland 10-jan-2018
Voor de FT/HFT schutters met een 7,5 Joule buks die daar een keer een wedstrijd mee zouden willen schieten, zijn de twee wedstrijden in Duitsland die worden georganiseerd door Schiestand Krelingen wellicht interessant. Max 7,5 Joule (dus geen gedoe met vergunningen!!!), kijker met vergroting van hoogstens 12x. En dan een wedstrijd met 2x30 doeltjes schieten. Wanneer? Op 26 mei of 11 augustus 2018. Adres: Krelingen 196, 29664 Walsrode, Duitsland. Meer informatie en aanmelden bij Henrik, hft30851@gmail.com. Deze twee wedstrijden staan inmiddels ook op de wedstrijdkalender.
WK HFT CZ 6-jan-2018
Het is een tijdje stil geweest rondom de WHFTO. Onder de auspicien van de WHFTO werden in 2016 en 2017 Europees Kampioenschappen HFT geschoten in Polen en Tsjechi, en werd er in beide jaren een grote BSA International wedstrijd geschoten bij M.A.D. in Engeland, als alternatief voor Kelmarsh, maar daarna was het een tijdje stil. Wat zouden de WHFTO-data voor 2018 worden? Die stilte is nu voorbij, de WHFTO kondigt de WK HFT 2018 aan. In Choltice in Tsjechie, op 4 en 5 augustus 2018. Meer informatie, en het inschrijfformulier, is te vinden op de WHFTO website. Je kunt jezelf inschrijven. Mochten er voldoende schutters afreizen voor de afvaardiging van een landenteam, dan zal de aanmelding daarvan via de DFTA verlopen.
Deze wedstrijd staat nu natuurlijk ook op de wedstrijdkalender.
EFTF 2018 2-jan-2018
Ook de inschrijving voor de Europese kampioenschappen FT in Itali is geopend. Deze Europese kampioenschappen zullen geschoten worden van 19 t/m 22 juli in Torre Baccelli, het nationale centrum van Itali van de federatie voor jacht en schietsport. Meer info op www.eftc2018.eu. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is bij EK's en WK's voor FT, is dat je je als schutter zelf kunt aanmelden. Dat gaat deze keer dus niet centraal via de DFTA. Wat blijft, is dat je als deelnemer verplicht DFTA lid moet zijn. Let verder op: voor Itali heb je een wapenvergunning nodig. Die is via de Italiaanse organisatie te regelen, maar dat moet je wel goed aangeven op je registratieformulier. DFTA-leden hebben hier inmiddels een mail over gekregen.
Grupont 1-jan-2018
De inschrijving voor de eerste Benelux Open 2018 is geopend. Zoals beloofd, een mooie tweedaagse wedstrijd in Grupont. 21 en 22 april 2018. Lees alles in de officile uitnodiging, inclusief informatie over hoe in te schrijven.