DFTA

 

Dutch field target association

Archief van berichten uit 2018

DFTA 31-dec-2018
Er is weer een DFTA-nieuwsbrief.
DFTA 23-dec-2018
De datum van de Algemene Ledenvergadering stond verkeerd op de wedstrijdkalender. Deze fout is nu gecorrigeerd. De juiste datum is 3 februari 2019. In Woerden.
Oranje Nassau 16-dec-2018
De wedstrijden van KSV Oranje Nassau zijn toegevoegd aan de wedstrijdkalender.
Polska 2-dec-2019
De inschrijving voor het WK HFT in Polen is geopend. Deze wedstrijd is op 22 en 23 juni in Kalety in Polen, in de buurt van Krakau. Zie https://whftc2019.pl/.
Hopelijk hebben we snel nieuws over onze hernieuwde poging om tch weer vergunningen voor Duitsland te kunnen krijgen.
Poland 2019
NHFT 2-dec-2018
Een try-out wedstrijd op een nieuwe locatie is altijd een belevenis. Nog niet eens zo heel lang geleden hadden we de try-out in Wanneperveen. Vandaag was de eerste wedstrijd bij de heren van NH-FT. Noord Holland op z'n sterkst, op de golfbaan Spaarnwoude. Wauw, wat een geweldig terrein hebben de mannen toch gevonden. Groot. En groots! Je moet hier geen marshall willen zijn, want je loopt jezelf de benen uit je lijf. Met de wind van vandaag was het parcours bijzonder uitdagend (oftewel: rete-moeilijk). Geweldig, zo hoort het. Gelukkig, en zo hoort het ook bij een try-out shoot, ging er vandaag ook nog wat mis. Doeltjes die een beetje scheef stonden, loodopvangflapjes die in de weg konden waaien, slecht leesbare doelnummering. Maar dan heb je het wel zo'n beetje gehad. NH-FT vraagt naar meer! Wanneer mogen we weer?
En, natuurlijk, waren er ook nog uitslagen.
Cambridge 1-dec-2018
Als je een echte bikkel bent, welke wedstrijd mag je dan cht niet missen? Precies, de Cambridge HFT Winter Diabolical. En die is in 2019 op zondag 27 januari. In Cambridge dus. Jeweetwel, in Engeland. Op iets meer dan een uur vanaf de boot in Harwich.  Maar als je dan tch de oversteek maakt, dan kun je de dag ervoor net zo goed nog even de Anglo-Dutch wedstrijd bij M.A.D. gaan schieten. Want als er Nederlanders naar de Diabolical gaan, dan organiseert M.A.D. clubbaas Richard Woods speciaal voor ons nog een extraatje op zaterdag de 26e. Met een gegarandeerd moeilijk parcours, dan kun je mooi nog even oefenen voor de Diabolical.
Schalkhaar 1-dec-2018
In Schalkhaar hebben ze gemerkt dat de animo voor de nachtshoots wat begint af te nemen. In ieder geval voor de nachtshoots in de winter. Tja, die kunnen natuurlijk koud, nat en akelig zijn. FT Schalkhaar heeft er daarom voor gekozen om de geplande nachtshoot van vrijdag 25 januari te vervangen door een dagshoot op zaterdag de 26e. De wedstrijdkalender is hiermee inmiddels aangepast.
DFTA 27-nov-2018
Het eerste begin van de wedstrijdkalender 2019 is er. De grote internationale wedstrijden stonden er natuurlijk al op. En ook de wedstrijden in Duitsland waren al bekend. Sinds vandaag staan ook de wedstrijddata van Helmond, Molenvoort, NFTI, Schalkhaar en NH-FT op de kalender. Nog even onder voorbehoud, want nog niet alles is 100% zeker. De data van Woerden, Wanneperveen en Oranje Nassau zullen hopelijk snel volgen.
DFTA 11-nov-2018
De finalewedstrijd van het Nederlands Kampioenschap is altijd een belevenis. En de mannen van Robin Hood hadden hun best gedaan om ons een lastig parcours voor te schotelen. Hoezo Woerden klinisch, makkelijk, saai? Vergeet 't maar!!! Ook in Woerden kun je dus een moeilijk parcours uitzetten, en nog binnen de regels blijven, ook. Complimenten aan de banenbouwers, petje af. De wind van vandaag zorgde nog voor wat extra moeilijkheidsgraad. De gemiddelde score lag maar liefst 9 punten lager dan bij de vorige wedstrijd in Woerden.

Aan het einde van de dag konden we de totaalscores berekenen, en mochten we de kersverse Nederlands kampioenen 2019 begroeten.

HFT1: Thom.
HFT2: Michiel.
FT 1: John.
FT 2: Jo.
Jeugd: Jera

De uitslagen staan natuurlijk op de bekende plek.
2018
De prijswinnaars met hun zeer gewaardeerde waardebon van onze hoofdsponsor www.airguns.nl.
Schtzenverein Lemp 9-nov-2018
Wie de deelnemerslijst van de Europese HFT kampioenschappen 2019 een beetje heeft bijgehouden, is het misschien opgevallen dat daar best een hoop Duitsers op staan. Huh, Duitsers die HFT schieten? Dat zijn toch Gido, Udo, en misschien nog n andere?? Niet dus. Sinds kort is er een vereniging waar ze enthousiast met HFT aan de gang gegaan zijn. Inmiddels hebben ze zo'n 25 HFT-schutters, en die zijn bloedfanatiek. Het gaat hier om Schtzenverein Lemp in Klschhausen. De meeste schutters schieten in de 7.5 Joule klasse, maar ze hebben ook 16 Joule schutters, zowel in HFT1 als HFT2. Zoals gezegd, komen ze met een flinke delegatie naar de HFT Euro in Grupont. Ze hebben zelf echter ook nog een wedstrijd op het programma staan, waar ze de Nederlandse en Belgische schutters van harte voor uitnodigen. Die wedstrijd is op 31 maart 2019. Voor Nederlandse deelnemers is dit natuurlijk best wel lastig, vanwege het Duitse vergunningen-gedoe. Maar voor wie toevallig nog een 7.5 Joule buks heeft liggen, kan dit best wel een interessante wedstrijd zijn. Leon is van plan te gaan; wie wil er mee?
Mikpunt 7-nov-2018
De clubwedstrijd bij 't Mikpunt in Maasmechelen in Belgi van 11 november is afgelast.
  4-nov-2018
Wedstrijden bij Molenvoort blijven genieten. De baan was niet heel moeilijk vandaag, maar wel heel leuk opgezet. Daar rijden we graag die paar extra kilometers voor. Nu nog n wedstrijd in de serie voor het Nederlands Kampioenschap. De uitslag van vandaag bij Molenvoort heeft de eindstrijd in de FT1 klasse alleen nog maar spannender gemaakt. Het verschil tussen nummers 1, 2 en 3 bedraagt slechts 0.7%. Wie de volgende wedstrijd wint, wint het kampioenschap. Geen stress, jongens! Uitslagen staan natuurlijk op de bekende plek.
Helm 14-okt-2018
Nog een paar wedstrijden te gaan in het Nederlands kampioenschap. In de klassen HFT1 en 2 en FT2 is het niet spannend meer wie Nederlands kampioen gaat worden, daar gaat het alleen nog om de plaatsen 2 en 3. Maar in de FT1 klasse is het nog wel bijzonder spannend. Met de wedstrijd van vandaag heeft Dirk de koppositie van Bert overgenomen.
Verder valt op dat de gemiddelde score wat lager liggen dan gebruikelijk in Helmond. Waaide het een beetje, ofzo? Snel door naar de uitslagenpagina om de details te bekijken. Mis vooral de voorlaatste wedstrijd van 4 november bij Molenvoort niet om nog wat laatste punten te scoren.
NFTI 8-okt-2018
Het was gisteren erg spannend op de Maasvlakte, met de finalewedstrijd voor de NFTI Jungleserie. En met een verrassende uitslag ook. Want voor die einduitslag tellen alle wedstrijden uit de Jungle serie mee. En als je ze dan niet allemaal geschoten hebt, moet je je eerste prijs mooi voorbij laten aan aan iemand die dat wl heeft. En dan heb je ineens zo'n coole prijskikker gewonnen, nietwaar Harm?
Uitslagen van de dagwedstrijd n van de tussenstand voor het NK vind je op de uitslagenpagina.
Schalkhaar 29-sep-2018
Alwr mooi weer! En wat een moeilijke baan vandaag in Schalkhaar. De daguitslag en de tussenstand voor het NK staan inmiddels op de uitslagen pagina.
Helm 16-sep-2018
We beginnen er haast gewend aan te raken, schieten met mooi weer. Verder was het vandaag vooral de dag van Lesley. Die ging er namelijk met de eerste prijs vandoor in de FT1 klasse. En daarmee gaf-ie een aantal bekende schutters 't nakijken. Bij de HFT-ers was de winnaar niet heel verrassend. Precies, die dus. In de eindstrijd voor het Nederlands kampioenschap (zie de uitslagenpagina) begint zo langzamerhand duidelijk te worden wie er kampioen gaat worden. In sommige klassen gaat het echter nog heel spannend worden. Nog 5 wedstrijden te gaan.
  9-sep-2018
Op de uitslagenpagina staat inmiddels de uitslag van de wedstrijd van gisteren bij Molenvoort, inclusief de NK-tussenstand. Maar wij zitten nog steeds na te genieten van deze heerlijke wedstrijd. De bouwopbouwploeg heeft goed door hoe je een goed parcours moet opzetten, dat zowel voor de beginner als voor de topschutter interessant is. En als het dan k nog eens heerlijk weer is, kan je dag niet meer stuk.
NFTI 3-sep-2018
Pittig baantje deze keer op de Maasvlakte, met een paar doeltjes die niet helemaal reglementair waren. Dat maakte het, ondanks het ontbreken van de bekende Maasvlakte-wind, toch behoortlijk lastig. Uitslagen staan waar je ze kunt verwachten. Precies, op de uitslagen-pagina.
EK HFT 2019 29-aug-2018
De datum voor de Europese Kampioenschappen HFT 2019 in Grupont in Belgi is verplaatst. En week voor de datum waarop in Engeland het WK HFT van de WHFTA geschoten wordt, is gn handige datum als je een hoop Engelsen naar je kampioenschap wilt trekken. Begin mei is een stuk beter: zaterdag 4 en zondag 5 mei. Dan zitten we ook het andere WK niet in de weg, het WK van de WHFTO in Polen op 22 en 23 juni. Dan komen k de Polen en de Tsjechen naar Grupont. De nieuwe datum staat inmiddels op de wedstrijdkalender. Daar staat nu ook de andere EK's en WK's op.
Oranje Nassau 19-aug-2018
Wat een geweldig terrein hebben ze toch bij Oranje Nassau in Den Haag. Geweldig om daar te mogen schieten. De baanopbouwploeg had de baan weer net even anders uitgezet dan vorige keren. Dat was een beetje gedwongen omdat er ergens een werkelijk gigantisch wespennest zat. Maar ook gewoon omdat het kan. Vandaag heel veel nieuwe mensen, die het voor de eerste of de tweede keer deden. HFT zit in de lift, en dat is wel duidelijk.
Opvallend was dat er een klein aantal mensen was met hogere scores dan gebruikelijk bij Oranje Nassau. Bij navraag bleken de meesten daarvan met de nieuwe loodvrije pellets van JSB geschoten te hebben. Zou JSB het dan toch voor elkaar hebben om een fatsoenlijke loodvrije pellet te maken??
Uitslagen vind je natuurlijk hier.
Polska 19-aug-2018
Noteer vast in je agenda: het WK HFT van de WHFTO in 2019 in Polen: 22 en 23 juni 2019.
NHFT 16-aug-2018
Gisteravond vond de eerste oefendag plaats bij de nieuwe locatie in Noord Holland. Jazeker: NHFT is nu een feit. Er wordt geschoten op de golfbaan van Spaarnwoude, die zich niet voor niets de meest veelzijdige golfbaan van Europa noemt. Er wordt natuurlijk niet geschoten op de golfbaan zelf, want daar lopen namelijk allerlei golfers rond. Maar wel op de nooit gebruikte oefenbaan aan de rand van het terrein. Geen golfer die zich daar ooit laat zien, want een beetje golfer vindt die baan veel te klein. Maar je kunt hier werkelijk fantastische (H)FT parcoursen uitzetten. En dat gaan ze doen ook! De eerste wedstrijd is al aangekondigd, en wel op 2 december 2018. Die staat inmiddels ook al op de wedstrijdkalender. En verder de belofte van 4 wedstrijden in 2019, met begin januari al de nieuwjaars seizoen start. Benieuwd hoe het eruit ziet? In dit topic op luchtbuks.net zijn wat foto's te vinden. De werkelijkheid is echter nog veel mooier.
  22-jul-2018
De uitslagen van de wedstrijd bij Molenvoort staat inmiddels online. De "Noordse" helpende handen in de bouwploeg vonden het kennelijk wel leuk om zo'n baan op te bouwen, want die hebben al aangeboden om de volgende keer wr te komen helpen. Kijk, dt moeten we nou hebben. In de uitslagen verder geen grote verrassingen, afgezien dan natuurlijk dat Michiel eens gn eerste was, maar genoegen moest nemen met een bronzen plak.
Schalkhaar 8-jul-2018
Wat een feest bij FT Schalkhaar. Daar vond de afgelopen dagen de Air Arms International HFT Memorial plaats, en wat hadden de jongens en meisjes van Schalkhaar hun best gedaan om er echt iets bijzonders van te maken. Want zo'n eerste wedstrijd waarbij het is gelukt om echt grote aantallen Engelsen naar Nederland te lokken, dat is je kans om te laten zien wat je als HFT-club in je mars hebt. En dat betekent niet alleen een perfecte wedstrijd neerzetten, dat betekent k nog een heleboel eromheen. Om maar eens te beginnen, met zoveel mensen heb je extra toiletten nodig. En douches, want een deel van de bezoekende schutters wil kampereren. Overdekte picknicktafels en banken, foodtruck, koelwagen, een stuk of wat vleesverbranders, extra prullenbakken en nog VEEL meer. En Schalkhaar doet dat dus gewoon! Kanjers zijn het!

Vooral bij de nachtshoot op vrijdagavond wisten veel Engelsen niet wat ze zagen. Het principe van de nachtshoot kenden ze wel, maar eigenlijk alleen als iets wat koud, nat en akelig is, en waarbij je de doeltjes niet goed kunt zien. Van een nachtshoot a la Schalkhaar, met de creaties van Ron vdH, vielen de Engelse bekken wagenwijd open van verbazing. En bewondering. Ron had geen enkele reden om zich zorgen te maken, want alle doeltjes functioneerden perfect. Ja, k die blauwe, Ron. Thom ging bij deze nachtshoot als een speer en wist de winst in de wacht te slepen. Toen hij hoorde dat hij daarmee de huidige wereldkampioen en mrdere voormalige wereldkampioenen het nakijken had gegeven, kreeg-ie wel even wat knikkende knien. Maar in de dagwedstrijd op zaterdag wist hij zijn cool te bewaren en ook daar stuurde hij de Engelse top beschaamd naar huis. De Brexit Trophy voor de beste 5 schutters Britain vs Europe ging helaas mee terug naar Engeland. Maar heel veel punten scheelde dat niet meer. En dat was een paar jaar geleden wel anders. Nederland begint nu echt een serieus HFT land te worden.

Veel Engelsen informeerden of dit een terugkerend event gaat worden. Laten we het hopen van wel, want een wedstrijd als deze, daar wil je gewoon bij zijn. En de uitslagen staan natuurlijk op de bekende plek.
NFTI 1-jul-2018
Vandaag weer een lekker dagje schieten op de Maasvlakte. Het was heet, maar veel schutters waren daarop voorbereid. Overal zag je koelboxjes en koeltassen met lekker koud water. Gelukkig stond er een interessant windje dat voor de nodige verkoeling zorgde. En voor flink wat missers. Uitslagen.
Euro HFT 2019 17-jun-2018
Op 27 en 28 oktober zal de 2e Open Benelux 2018 geschoten worden. Officieel start de inschrijving voor die wedstrijd pas op 1 juli, maar het inschrijfformulier op de website http://h-ft-benelux.eu is al in de lucht, en je kunt je al inschrijven. Wil je het Benelux Team op de voorafgaande donderdag en/of vrijdag helpen met opbouwen, geef dat dan meteen even aan als je je inschrijft. Opbouwen van zo'n wedstrijd doe immers je niet zo maar, dat is best wel een klus. En alle extra handjes zijn bijzonder welkom, daarom zijn er voor de leden van het opbouwteam financieel aantrekkelijke overnachtingsmogelijkheden op het chateau zelf.
Helm 17-jun-2018
Piet Maas schiet nog niet zo heel lang HFT, maar bij hem is er een duidelijke stijgende lijn in zijn resultaten te zien. In de HFT2 klasse had-ie vandaag bijna Michiel te pakken. Slechts n puntje tekort. Ha! Als die stijgende lijn zo doorzet, heeft Michiel binnenkort gewoon 't nakijken. En dat gaat-ie NIET leuk vinden. In de HFT1 klasse was Thom weer op dreef: 78 punten, maar liefst 5 meer dan nummer 2. En die nummer 2 was deze keer Gordon, die daarmee een persoonlijk record neerzette. Goed bezig, Gordon. Uitslagen staan natuurlijk op de bekende plek.
Robin Hood 11-jun-2018
Onder de titel "Woerdense Heavy Metal Flopover Massacre" stond er gisteren een FT/HFT wedstrijd op het programma. Bij Robin Hood in Woerden, zoals de naam al deed vermoeden. Lekker weer, en vooral geen wind. Maar wie dacht om met twee vingers in de neus een volle bak te kunnen schieten, kwam toch bedrogen uit. Snel door naar de uitslagen, dus.
NFTI 3-jun-2018
De vorige wedstrijd op de Maasvlakte was nog niet eens zo heel lang geleden. Vandaag stond er echter opnieuw een Jungle wedstrijd op de kalender, maar dat vond niemand erg. Integendeel. Maar liefst 51 schutters hadden zich ingeschreven voor deze wedstrijd. En zij kregen een parcours voorgeschoteld dat ng even uitdagender was dan de vorige keer. Knap werk van Cyril en zijn crew. Om op zo'n baan slechts 5 doeltjes te laten staan, dat is werkelijk grote klasse. Thom, gefeliciteerd met deze prestatie. En natuurlijk zijn er van deze wedstrijd ook uitslagen.
  22-mei-2018
Een perfect verlopen wedstrijd gisteren bij Molenvoort in Wachtum. Volgens de deelnemers heerlijk weer en een gezellig sfeertje. Uitslagen op de bekende plek.
NFTI 7-mei-2018
Een hoge opkomst bij de eerste Jungle wedstrijd op de Maasvlakte. Het NFTI is goed bezig, schutters weten inmiddels dat ze op de Maasvlakte een interessant en uitdagend parcours voorgeschoteld krijgen, maar dat wl netjes aan de reglementen voldoet. Schietplezier verzekerd voor iedereen n lekker spannend in de top, wat wil je nog meer. Dat je dan ook nog een schitterende dag met een stralend zonnetje krijgt, is alleen maar mooi meegenomen. Uitslagen.
.177 28-apr-2018
Wegens organisatorische redenen gaat de wedstrijd van 12 mei bij Target .177 in Neerpelt niet door.
Euro HFT 2019 24-apr-2018
We kunnen inmiddels terugkijken op een bijzonder geslaagde eerste Open Benelux wedstrijd. Met bijna 100 deelnemers uit 8 verschillende landen, een fantastisch mooie omgeving, een bijzonder uitdagend parcours, werkelijk schitterend weer en een prima samenwerkend team organisatoren hebben we de Lage Landen internationaal op de kaart gezet als interessante (Hunter) Field Target locatie. Vele deelnemers hebben inmiddels laten weten dat ze er volgende keer absoluut weer bij willen zijn.
Benieuwd naar hoe het eruitzag? Kijk dan vooral naar de foto's op de website van H-FT-Benelux. En natuurlijk zijn er ook uitslagen. Jammer dat er officieel geen landencompetitie was, want Nederland pakte in de FT-klasse maar mooi de eerste plek in. En Duitsland had dus mooi het nakijken.
Aanstaande zondag zal er overigens een artikel over de Open Benelux verschijnen in issue nummer 13 van CompAir Magazine.
Helm 15-apr-2018
Nog geen maand geleden waren we ook in Helmond voor een wedstrijd. Gelukkig mochten we vandaag onder andere omstandigheden schieten, want als het zo koud is dat de pinguins over de baan schuifelen, dan is het best wel afzien. Vandaag was het lekker, bij de meeste schutters gingen de jassen uit. En een enkeling durfde het zelfs in een T-shirtje aan. Uitslagen? Die staan natuurlijk hier!
Kelmarsh 7-apr-2018
We zijn rete-trots op Ingrid. Derde plek bij de dames in Kelmarsh, geweldig gedaan. En Sander een vierde plek bij de springers! Verder was Kelmarsh vooral afzien. Door het slechte weer, de enorme hoeveelheden blubber, en de verwachting van nog meer slecht weer (sneeuw!) was de country fair geheel afgelast. De wedstrijd ging wl door, maar in verband met de verwachte sneeuw op maandag is de wedstrijd op n dag geschoten. Dus, vroeg eruit, vroeg beginnen, tussendoor snel even wat eten, en daarna door voor ronde 2. Voordat je dan aan de prijsuitreiking toe bent, is het laat geworden. En dan ben je kapot.
Volgend jaar schijnt Kelmarsh in juni geschoten te worden. En dat is misschien best wel een goed plan. De uitslagen van het WK staan hier.


Molenvoort
heeft
nog geen
logo
25-mrt-2018
De eerste officile wedstrijd van Molenvoort. Deze keer znder regen, het was zelfs lekker weer. Met hulp van Leon en Mirjam hadden Jos, Arjan en Ginette een mooi parcours uitgezet. Over het algemeen niet l te moeilijk, maar met af en toe toch een geniepig geintje erin. Voor de deelnemers was het duidelijk: met Molenvoort zet de provincie Drenthe zich als HFT-provincie op de kaart. Voeg daar nog eens de perfecte catering van Ginette aan toe, en dan is het duidelijk dat we hier graag terugkomen voor de volgende wedstrijden.
In de HFT1 klasse hadden we vandaag een shoot-out om de eerste tussen maar liefst vier schutters. Leon verprutste zijn schot en moest daardoor znder prijs naar huis. Balen, want daardoor won Thom weer. En die heeft al genoeg prijzen. Ook bij de FT1 schutters was er een shoot-out om de eerste plek, die door Rob gewonnen werd. Na de prijsuitreiking nog even een stukje autorijden,, en inmiddels is iedereen weer zo'n beetje thuis. Tijd om naar de uitslagen te kijken, enzo.
Kelmarsh 25-mrt-2018
Volgende week zijn HFT wereldkampioenschappen in Kelmarsh. Henk, Ellis, Ruud, Fer, Ingrid, Jan, Joost, Thom, Michiel, Sander, Thomas, Ren George en Peter: allemaal goed luisteren naar team captain Dale en hl veel succes toegewenst. Ook de Belgen wensen we veel succes, maar niet te teveel natuurlijk. De Belgen n puntje minder dan Team Holland, dat zou mooi zijn.
Helm 18-mrt-2018
De koudste dag van het jaar, met (volgens sommigen) een gevoelstemperatuur van -30. En wij gaan lekker een wedstrijdje schieten. Buiten. In de kou. Stelletje idioten. En tch was het een leuke wedstrijd. Uitslagen staan natuurlijk op de bekende plek.
KSV Oranje Nassau 11-mrt-2018
Goed nieuws! Ondanks Stijn's rugproblemen gaat er dit jaar tch HFT geschoten worden bij Oranje Nassau in Den Haag. En de datum is bekend: zondag 19 augustus. Die datum staat inmiddels ook op de wedstrijdkalender. Wat hulp bij het opbouwen kunnen de leden van Oranje Nassau nog wel gebruiken. Wil je hierbij helpen op zaterdag de 18e, mail dan even naar info@dfta.nl, dan krijg je van ons de contactgegevens van het opbouwteam.
Schalkhaar 10-mrt-2018
Vandaag in Schalkhaar was echt een wereld van verschil met de vorige wedstrijd in Woerden. In Woerden schuifelden de pinguins zowat over het veld, zo koud was het, vandaag in Schalkhaar 16 graden boven nul, met een lekker zonnetje. Zelfs de door sommigen beloofde regen liet zich pas zien toen we weer onderweg naar huis waren. De baanopbouwploeg had voor deze keer weer eens iets nieuws bedacht, en vooral de wisseling tussen bos- en veldschieten beviel eigenlijk wel.
De winnaars: Sven in FT1, Gilles in FT2, Thom in HFT1 en Michiel in HFT2. Die had nt een puntje tekort om ook de HFT-schutters in te blikken, en daar baalt-ie natuurlijk best van.
De uitslagen staan inmiddels online.
Robin Hood 27-feb-2018
Het was verrot koud in Woerden, afgelopen zondag. Maar wt een begin van het nieuwe seizoen. Vroeger kon je nog wel eens een wedstrijdje winnen met 78 punten, maar vanaf nu is dat afgelopen. Grote klasse van Cyril en Thom. En de uitslagen staan natuurlijk op de bekende plaats.
Euro HFT 2019 23-feb-2018
Ook al duurt het nog even... zet 'm maar vast in je agenda. De Europese Kampioenschappen HFT 2019. In de lage landen! De WHFTO heeft JA gezegd op het voorstel van de Belgisch/Nederlandse samenwerkingsverband H-FT-Benelux om het EK HFT 2019 naar de Benelux te halen. In Grupont, in Belgi.

Verder is er inmiddels ook de toezegging van de EFTF voor een Europees Kampioenschap FT in Grupont. Maar dat duurt nog iets langer: 2020.
Robin Hood 15-jan-2018
De wedstrijden van Robin Hood in Woerden staan nu ook op de wedstrijdkalender.
Duitsland 10-jan-2018
Voor de FT/HFT schutters met een 7,5 Joule buks die daar een keer een wedstrijd mee zouden willen schieten, zijn de twee wedstrijden in Duitsland die worden georganiseerd door Schiestand Krelingen wellicht interessant. Max 7,5 Joule (dus geen gedoe met vergunningen!!!), kijker met vergroting van hoogstens 12x. En dan een wedstrijd met 2x30 doeltjes schieten. Wanneer? Op 26 mei of 11 augustus 2018. Adres: Krelingen 196, 29664 Walsrode, Duitsland. Meer informatie en aanmelden bij Henrik, hft30851@gmail.com. Deze twee wedstrijden staan inmiddels ook op de wedstrijdkalender.
WK HFT CZ 6-jan-2018
Het is een tijdje stil geweest rondom de WHFTO. Onder de auspicien van de WHFTO werden in 2016 en 2017 Europees Kampioenschappen HFT geschoten in Polen en Tsjechi, en werd er in beide jaren een grote BSA International wedstrijd geschoten bij M.A.D. in Engeland, als alternatief voor Kelmarsh, maar daarna was het een tijdje stil. Wat zouden de WHFTO-data voor 2018 worden? Die stilte is nu voorbij, de WHFTO kondigt de WK HFT 2018 aan. In Choltice in Tsjechie, op 4 en 5 augustus 2018. Meer informatie, en het inschrijfformulier, is te vinden op de WHFTO website. Je kunt jezelf inschrijven. Mochten er voldoende schutters afreizen voor de afvaardiging van een landenteam, dan zal de aanmelding daarvan via de DFTA verlopen.
Deze wedstrijd staat nu natuurlijk ook op de wedstrijdkalender.
EFTF 2018 2-jan-2018
Ook de inschrijving voor de Europese kampioenschappen FT in Itali is geopend. Deze Europese kampioenschappen zullen geschoten worden van 19 t/m 22 juli in Torre Baccelli, het nationale centrum van Itali van de federatie voor jacht en schietsport. Meer info op www.eftc2018.eu. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is bij EK's en WK's voor FT, is dat je je als schutter zelf kunt aanmelden. Dat gaat deze keer dus niet centraal via de DFTA. Wat blijft, is dat je als deelnemer verplicht DFTA lid moet zijn. Let verder op: voor Itali heb je een wapenvergunning nodig. Die is via de Italiaanse organisatie te regelen, maar dat moet je wel goed aangeven op je registratieformulier. DFTA-leden hebben hier inmiddels een mail over gekregen.
Grupont 1-jan-2018
De inschrijving voor de eerste Benelux Open 2018 is geopend. Zoals beloofd, een mooie tweedaagse wedstrijd in Grupont. 21 en 22 april 2018. Lees alles in de officile uitnodiging, inclusief informatie over hoe in te schrijven.