DFTA

 

Dutch field target association

Archief van berichten uit 2019

Schalkhaar 13-dec-2019
Twee extra wedstrijden in Schalkhaar toegevoegd aan de wedstrijdkalender 2020. En daarvan valt samen met het EK FT in Grupont, maar dat kon helaas niet anders. Die wedstrijd is dus HFT only, want alle FT-ers zitten dan in Grupont.
WHFTA 1-dec-2019
De data van de WHFTA wereldkampioenschappen in Weston Park zijn bekend. 19 en 20 september 2020. Naar verwachting opent de inschrijving op 1 januari.
DFTA 30-nov-2019
Vandaag is tijdens het jaarlijkse afstemmingsoverleg tussen de verenigingen een groot deel van de wedstrijdkalender 2020 ingevuld.

En in de extra ledenvergadering kozen de DFTA leden vandaag voor het format voor het Nederlands Kampioenschap 2020. Net als voorgaande jaren tellen alle wedstrijden mee voor het NK, die de verenigingen uitzetten volgens het DFTA-reglement. Sommige verenigingen zullen daarnaast nog andere wedstrijden organiseren (zoals nachtshoots, funshoots, extreme shoots, of andere wedstrijden met afwijkende regels), die niet meetellen voor het NK. De puntentelling voor het NK zal in 2020 anders zijn dan voorheen. In plaats van "beste 7 resultaten over alle geschoten wedstrijden" zullen we de gemiddelde score gaan tellen over alle geschoten wedstrijden, waarbij je je slechtste resultaat mag wegstrepen. Wat echter blijft, is dat we rekenen in percentages, en dat je minimaal 7 wedstrijden moet schieten op minimaal 3 locaties.
Almelo 24-nov-2019
Zoals je misschien al gehoord hebt, start SDVV Almelo ook met (H)FT. De aftrap daarvan is op zaterdag 14 december. Dit is geen wedstrijd, maar een introductie waarbij de meeste doeltjes voor het eerst lood zullen voelen. Inloop vanaf 11:00 uur, gezamenlijk opruimen om 14:45. SDVV Almelo is erg trots dat zij de voorbereidingen hebben afgerond. Alle doeltjes en toebehoren zijn zover klaar.  Op het forum luchtbuks.net is meer info te vinden.
DFTA 24-nov-2019
Het Nederlands kampioenschap 2019 zit er weer op. Na een zinderende wedstrijdserie van 18 wedstrijden was gisteren bij FT Schalkhaar wedstrijd nummer 19: de finale. Er hadden zich maar liefst 70 schutters voor deze wedstrijd aangemeld, maar door ziekte en andere omstandigheden verschenen er uiteindelijk iets minder bij de inschrijfbalie. Natuurlijk waren er the usual suspects, die wilden natuurlijk allemaal nog de laatste puntjes sprokkelen voor het kampioenschap. Alleen John was er niet, maar die had eigenlijk al gewonnen. Maar ook waren er k weer een aantal nieuwelingen. En belangstellenden die nu even kwamen kijken, maar een volgende keer ongetwijfeld zelf ook mee komen doen.

In de dagwedstrijd gingen de vosjes met een "1" erop naar Jonas, Jo, Gilles (dus niet Jo) en Thom.

En daarna ging het er natuurlijk om: wie wordt Nederlands Kampioen.
De winnaars:
  HFT 1 HFT 2 FT 1 FT 2 Jeugd
1 Thom van Do. Michiel Bo. John van Oo. Hennie van Da. Kai Ma.
2 Cyril van Gi. Oscar van der St. Dirk No.   Jera Ru.
3 Dale All. Jonas Fe. Bert Be.    

Jeugd HFT2 HFT1

De winnaars gingen naar huis met n een beker n een waardebon van onze gewaardeerde hoofdsponsor, airguns.nl. Die sponsor had overigens ook gezorgd voor een flink gevulde prijzenpot voor de tombola. De foto van die prijzenpot volgt nog. En de uitgebreidere uitslagen, ook van de dagwedstrijd, staan natuurlijk op de bekende plek.
  10-nov-2019
De uitslagen van de wedstrijd bij Molenvoort staan inmiddels online. Thom gaat inmiddels best wel lekker in de FT-klasse (ook al was-ie vandaag n na laatste :)). Nu nog n wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap, de finale in Schalkhaar op 23 november.
Helm 27-okt-2019
Vandaag verschenen er hl veel FT-schutters bij de start van de wedstrijd in Helmond. Waarschijnlijk komt dat omdat het in de FT1-klasse heel erg spannend is in de strijd voor het eindklassement van het Nederlands Kampioenschap. En iedereen wil in deze wedstrijd in Helmond nog wat hoogbenodigde punten bij elkaar sprokkelen. Bij de HFT-ers is het inmiddels wel duidelijk wie er kampioen gaat worden, maar evengoed was ook in de HFT-klassen een flinke opkomst te zien. Een aantal schutters had zich zo te zien een beetje verkeken op de temperatuur, die waren voor de wedstrijd nog op zoek naar een extra trui of jas die ze mochten lenen. Ook al viel het uiteindelijk toch allemaal mee, het moge wel duidelijk zijn dat de winter in aantocht is.
Dale liet vandaag zien dat-ie toch geen prutser is, en liet maar twee doeltjes staan. In een shootout trof hij echter Bernd tegenover zich, en was toen ineens toch tweede geworden. Bij de FT-ers liet John maar twee doeltjes staan. Maar dat is geen nieuws, dat doet-ie wel vaker. Meer uitslagen? Kijk maar op de uitslagenpagina.
NHFT 13-okt-2019
Een start met een klein beetje regen, maar daarna werd het nog prachtig weer. De organisatie bleef alleen klgen dat er te weinig wind was. Maar de baan was best wel moeilijk, gezien de scores.
Natuurlijk zijn de uitslagen weer te vinden op de uitslagenpagina.
  8-okt-2019
Afgelopen weekend is er een spannende wedstrijd geschoten bij Molenvoort. Dale heeft daar erg zijn best gedaan om onze wereldkampioen op een tweede plek te zetten, en is daar bijna nog in geslaagd ook. Pas in de shootout moest hij het onderspit delven. Goed bezig, Dale! En in de FT-klasse was het goed om de Hamelinkjes weer eens te zien. FT2 dan, wel te verstaan. Uitslagen? Je weet ze te vinden.
Hongarije 6-okt-2019
Europese kampioenschappen HFT 2020 zijn in Ravazd in Hongarije, op 5 t/m 7 juni 2020. Meer informatie is inmiddels te vinden op deze site: www.ehftc2020.eu/en/. De aanmelding van landenteams loopt via de DFTA. Als je DFTA-lid bent, en wilt deelnemen, dan graag z.s.m. bij Mirjam aanmelden via info@dfta.nl. De aanmelding van landenteams loopt tot 1 november 2019. Daarma opent de individuele inschrijving. Als je zeker wilt zijn van een plek, wacht dan niet tot na 1 november.
28-sep-2019
Een goed bezochte wedstrijd in het altijd mooie Schalkhaar. Hoewel er van tevoren nog werd gedreigd met veel regen, viel het uiteindelijk allemaal erg mee. Pas aan het eind van de wedstrijd kwam er wat naar beneden, en dat werd grotendeels door de bomen tegengehouden.
Alleen tijdens de shoot off was het goed nat. Rob en Edwin lieten zich daardoor niet weerhouden om voor de 2e plek te strijden. Een strijd die door Rob werd gewonnen. In HFT1 vond Ruud, die we al een hele tijd niet gezien hadden, een 3e plek zonder regen ook prima, hij gunde Heidi de 2e plaats. Bij HFT2 besloot Michiel dat hij al genoeg vosjes had. Geen shoot off dus, Paul kreeg de 3e plaats. Klasse!
Natuurlijk zijn de uitslagen weer te vinden op de uitslagenpagina.
NHFT 22-sep-2019
Het was druk vandaag, op de golfbaan van Spaarnwoude. Niet alleen met mooi-weer-golfers (ja, die waren er zat), maar ook met FT- en HFT-schutters. Waaronder hl veel nieuwe schutters, waaronder best wel wat jeugdschutters. En dat is goed om te zien.
Opvallend is de rookie in de FT-klasse: kersverse wereldkampioen Thom schiet vandaag FT! Ha, da hebben 'normale' mensen ook weer eens een kansje om de HFT-klasse te winnen. Maar nee, Bernd schiet HFT vandaag, en die geeft zijn tegenstanders al net zo weinig kansen als Thom. In klasse HFT2 verbaast Piet iedereen met een idioot hoge score, waar ook Rens en de Friezen echt niet aan kunnen tippen. Bij de FT-ers is Bert heer en meester. Slechts 5 missers.
Natuurlijk zijn de uitslagen weer te vinden op de uitslagenpagina.
WHFTA 15-sep-2019
We zijn met z'n allen verschrikkelijk trots, want:
Thom is wereldkampioen !!!
In een shoot-off met 4 anderen die evenveel punten hadden geschoten, was Thom gewoon simpelweg de beste.
Geen enkele last van zenuwen had-ie. Nou ja, beetje wel, natuurlijk. Thom, van harte!
Thom the Champ
Oranje Nassau 25-aug-2019
Het blijft een schitterend terrein, in de duinen bij Oranje Nassau. Al was het vandaag best wel afzien vanwege het hete weer, zonder welkome verkoelende zeebriesjes. En met irritante steekvliegen op baan 13. Maar verder... niks mis mee, gewoon een super wedstrijd. De winnaars? In HFT1 natuurlijk the usual suspect, in HFT2 was Peter K. best wel trots op z'n eerste plek. En in de FT-klasse domineerde Mirjam deze keer het veld volkomen. De overige FT-schutters hadden geen schijn van kans. Uitslagen staan op de bekende plek.
Bulgarije 1-aug-2020
Misschien ook leuk: Bulgarian Open FT. 23 t/m 25 april 2020.
Hongarije 1-aug-2019
Europese kampioenschappen HFT 2020 zijn in Hongarije, en wel op 5 t/m 7 juni 2020.
  21-jul-2019
Prima wedstrijd bij Molenvoort vandaag. Sommigen vonden de wind heel moeilijk in te schatten, en scoorden een stuk lager dan zij normaal doen. Anderen hadden daar nagenoeg geen last van, en gingen er met de winst vandoor. En verder viel vandaag vooral junior Kai Manders op, die menig ervaren veerschutter liet zien hoe je met zo'n ding om moet gaan. Uitslagen natuurlijk op de uitslagen-pagina.
South Africa 15-jul-2019
De wereldkampioenschappen FT 2020 zullen gehouden worden in Zuid Afrika, in het Buffelspoort resort. Data: 19 t/m 23 augustus.
H-FT-Benelux 30-jun-2019
Zoals de meesten wel weten, gaan de Europese Kampioenschappen in 2020 geschoten worden in Grupont in Belgie. Georganiseerd door H-FT-Benelux. De datums zijn inmiddels bekend: 21 t/m 23 mei 2020. Inschrijven voor deze wedstrijd gaat (voor Nederlanders) via de DFTA. DFTA-leden hebben daar inmiddels een mail van Mirjam over gekregen. En inmiddels is ook de website online: http://eftc2020.eu/home.
Helm 30-jun-2019
Bijzondere dag. Bij sommigen ging het vandaag uitstekend! Bij anderen ging het vandaag een heel stuk minder goed dan gebruikelijk. We zullen het maar op de wind gooien, want die was vandaag volkomen onvoorspelbaar. Michiel schoot met zijn veerbuks beter dan de beste PCP-schutter, irritantje. Maar wel een irritantje dat kan schieten! Uitslagen staan natuurlijk op de bekende plek.
Slovakia 30-jun-2019
De WHFTO wereldkampioenschappen HFT zullen in 2020 geschoten worden in Skcov in Slowakije. En wel op 24 t/m 26 juli 2020. De inschrijving zal openen op 1 november 2019. Maar zet de data maar vast in je agenda. Meer informatie zal t.z.t. beschikbaar komen op website http://whftc2020.com. Rob en Leon is het in Polen goed bevallen, dus die gaan k weer naar Slowakije. Wie gaat er nog meer?
Polska 26-jun-019
Negen Nederlanders, n Belg en n halve Belg (Alex) schoten mee op de Wereldkampioenschappen HFT in Kalety in Polen. Goed georganiseerd door de Polen. Mooi terrein, lekker weer (niet te warm, niet te koud, en gn regen), prima gezelschap, lekker eten en goed bier. En een uitdagend parcours met veel doeltjes die simpel leken, maar dat NIET bleken te zijn. Flink wat instinkers, dus. Cyril (135), Leon (134) en Rob (133) waren degenen met de meeste punten. Jonas zette met een springer met 131 punten echter de beste prestatie neer, die hem een 5e plek in deze klasse opleverde. In het landenteamklassement werd Nederland zesde. Meer weten? Kijk dan naar de resultaten op de whftc2019.pl website. Of kijk eens naar dit filmpje voor een mooie indruk van de wedstrijd.
Air Arms 16-jun-2019
Schalkhaar was dit weekend het toneel voor de Air Arms International Challenge. Vrijdagavond eerst een goedverzorgde barbecue, daarna een nachtshoot naar welbekend Schalkhaar's concept, even slapen, en dan zaterdag meteen door voor een wedstrijd naar UKAHFT-reglement, met als inzet de winst van de Brexit Trophy. De vijf beste schutters van de UK tegen de beste vijf uit Europa. Vorig jaar namen de Engelsen die trofee weer mee naar huis, maar dit jaar.... mochten ze 'm met pijn in het hart achterlaten in Schalkhaar. Auw auw auw, dat moet zeer gedaan hebben. Heidi, Jonas, Thom, Dirk en Leon lieten samen maar 13 doeltjes staan, en daar hadden de Engelse gasten cht geen verweer tegen. Uitslagen? Op de uitslagen-pagina natuurlijk.
Helm 9-jun-2019
Lekkere dag vandaag! Gisteren nog storm, hagel, regen, omgewaaide bomen en dat soort spul. En vandaag een heerlijk lentedagje, waarbij je je score niet eens belangrijk vindt. Als je maar buiten mag zijn, is het al goed. Uitslagen staan inmiddels online. Want natuurlijk waren er vandaag mensen die tch voor de punten gingen.
  20-mei-2019
Tijdens de safety briefing zei Molenvoort's Arjan het eigenlijk al: in de maand mei op een boerderij, hrlijk! En dat klopte dus helemaal. Gn sneeuw, bijvoorbeeld. Op dit soort dagen is het gewoon geweldig om HFT te kunnen schieten. En de baan was dus wr net ietsje anders als vorige keren, dat houdt het natuurlijk ook interessant voor degenen die voor de knikkers gaan. En Fran liet ons zien dat ze echt wel kan schieten met een veerbuks. Heel veel moeilijke doeltjes schoot ze gewoon om. Jammer van die paar nullen, anders had je je vader geklopt. Maar dat gaat volgende keer ongetwijfeld gebeuren ;). Scores zijn natuurlijk te vinden op de uitslagen-pagina.
EURO HFT 7-mei-2019
Vier seizoenen in n dag. Dat maakten de deelnemers mee tijdens de eerste wedstrijddag van de Europese HFT Kampoenschappen in Grupont in Belgi. Het was best wel even schrikken toen we 's ochtends naar buiten keken. Sneeuw! En dat in mei. Later die dag kregen we nog een aantal stortbuien en hagel over ons heen. Maar vreemd genoeg werden die afgewisseld met korte perioden van eigenlijk best wel mooi weer. Alleen best wel koud. De tweede dag liet gelukkig wat beter weer zien. En dat was merkbaar in de scores. De meeste schutters deden het de tweede dag een stuk beter dan de eerste.
In de Open klasse ging de winst naar Dave Ramshead. Onze eigen Thom van Dokkum kwam net een paar puntjes tekort, en moest met een derde plaats genoegen nemen. Maar... wel mooi zijn aartsrivaal Simon Vant geklopt. En ook Bernd had mr punten dan Simon. Ook bij de springers deden de Nederlanders het goed. Rens en Jonas mochten in een shoot-out uitmaken wie van hen zich Europees Kampioen mocht noemen. Jonas n, Rens twee. Ook voor plekken drie en vier was er een shoot-out, tussen Andy Kays en Gary Chillingworth, die door Andy werd gewonnen. Bij de dames kwam Heidi helaas net een paar puntjes tekort en kon Michelle Parsons de titel pakken. En bij de veteranen was het Mike Burgess die de trofee naar huis nam. Maar de mooiste strijd was eigenlijk die tussen de junioren. Die werd gewonnen door de tienjarige Jay Mode, met maar n puntje verschil met Martijn. Martijn deed 't dit weekend bijzonder goed, met maar liefst 10 punten meer dan zijn vader.

Voordat je naar de verdere uitslagen gaat kijken, graag nog even een applaus vanachter je toetsenbord voor iedereen die heeft meegeholpen deze Europese Kampioenschappen tot een zeer geslaagd, maar vooral memorabel event te maken. Naast het H-FT-Benelux bestuur bestaande uit Patrick en twee Alexen waren dat Sven, Bert, Tommy, Ilona, Dylan, Ted, Remco, Jolanda, Rebecca, Leon, Mirjam, Jurgen, Mario, Sam, Thom, Rens, Stefan, Jaimy, Dennis, Annick, Gerry, Dries en de video-crew van Gilbert. En vanuit Engeland speciaal overgekomen om hun steentje bij te dragen: Richard, Jennie en Simon.
NHFT 14-apr-2019
Ze beginnen inmiddels echt aan ons te wennen, op de golfbaan van Spaarnwoude. We hadden vandaag namelijk best wel wat publiek dat even kwam kijken wat voor interessants wij aan het doen waren. Ook golfers. Mijn vermoeden is dat we een aantal van die mensen terug gaan zien. Zeker als het dan zulk mooi weer is als vandaag. De baan die ze ons vandaag voorschotelden lk simpel, maar dat was-ie niet. De scores lagen dan ook een stuk lager dan gebruikelijk. Goed gedaan, jongens. Laat ons maar flink zweten.
Uitslagen? Je weet ze te vinden, op de uitslagen-pagina.
Polska 14-apr-2019
De inschrijftermijn voor het WK HFT in Polen in verlengd naar 15 mei. Meer info, en het inschrijfformulier, vind je op https://whftc2019.pl/
Helm 31-mrt-2019
Deze keer gelukkig wat minder extreem weer in Helmond dan vorige keer. Ook de mooi-weer-schutters waren deze keer kennelijk van de partij, want het was een volle bak aan deelnemers. Inclusief een flink aantal nieuwelingen, en dat is natuurlijk altijd goed om te zien. In de HFT1 klasse was het heel opvallend NIET Thom die met de eerste prijs naar huis ging, maar Bernd. Huh, Bernd? Die schiet toch FT??? Nou, HFT kan-ie ook :). De uitslagen staan natuurlijk op de uitslagenpagina.
  18-mrt-2019
De uitslagen van de wedstrijd bij Molenvoort van gisteren staan online. Complimenten voor de baanopbouwploeg, die ons een baan hebben voorgeschoteld vol met instinkers. En dat gecombineerd met de volledig onvoorspelbare (met wel harde) wind, maakte deze wedstrijd bijzonder moeilijk. Geen wedstrijd voor mooiweerschutters, maar wel voor de doorzetters. En die hebben genoten.
ON 18-mrt-2019
De wedstrijd op 7 april bij Oranje Nassau gaat helaas niet door.
Schalkhaar 12-mrt-2019
De uitslagen van de wedstrijd van afgelopen zaterdag in Schalkhaar staan inmiddels online. En de uitrusting van de meeste schutters is inmiddels weer droog.
DFTA 13-feb-2019
Sorry, maar we moeten even wat rommelen in de wedstrijdkalender. Er bleek namelijk een met iedereen afgestemde wedstrijd in Schalkhaar op de kalender te ontbreken. En wel op zaterdag 28 september. Daardoor was er een dubbeling opgetreden met Molenvoort, op zondag de 29e. Molenvoort is echter bereid gevonden om hun wedstrijd nog een weekje naar achteren te schuiven, naar zondag 6 oktober. Let dus goed op de data in de kalender, dat voorkomt dat je op de verkeerde datum op de verkeerde plek staat.
Helm 10-feb-2019
Terwijl het in Singapore een prachtige dag is, met een lekker zonnetje en een aangename temperatuur van 33 graden, is het in Helmond koud en akelig. En vooral nat. Met als gevolg daarvan een flink aantal schutters dat op het laatste moment toch maar afzegt. Watjes! Degenen die de elementen wl durven te trotseren, krijgen een uitdagende wedstrijd voor de kiezen. Snel doorklikken voor de uitslagen.
.177 21-feb-2019
Target .177 is terug! Zij konden voor 2019 twee wedstrijden aan, en wel op 11 mei en 7 september. Deze wedstrijden zijn natuurlijk ook te vinden op de wedstrijdkalender.
Schalkhaar 26-jan-2019
En de uitslagen van de wedstrijd van vandaag in Schalkhaar staan ook online.
NHFT 20-jan-2019
De kop is eraf. De eerste wedstrijd van 2019 is inmiddels geschoten. Op de Golfbaan van Spaarnwoude, waar anders? Net even onder nul, maar wat een lekker zonnetje. Ondanks de vrijwel windstille situatie hadden vele schutters problemen om de doeltjes om te schieten. En dat betekent dat de banenbouwers hun werk goed gedaan hebben, met flink wat instinkers in het parcours. De uitslag van deze wedstrijd? Op de uitslagenpagina natuurlijk!
Bij de prijsuitreiking vandaag kreeg het team van NH-FT zelf ook een prijs: de DFTA-leeuw. Daarmee zijn zij een doro de  DFTA erkende vereniging, die wedstrijden mogen organiseren die meetellen voor het Nederlands kampioenschap. Rob, Hendrik-Jan, Remco en Rens zijn best wel trots dat ze die leeuw in ontvangst mogen nemen.

NH-FT team
DFTA 19-jan-2019
De wedstrijd bij Molenvoort van 8 september 2019 is verplaatst naar 29 september.
EFTF 19-jan-2019
De inschrijving van de EK FT in Griekenland is inmiddels ook geopend. www.eftc2019.eu
BG 19-jan-2019
Misschien interessant voor de FT-schutters: de Bulgaria Open. Op 10 t/m 13 april, In Bulgarije. Meer info op ft-bulgaria.com
Mikpunt 5-jan-2019
Ook de wedstrijden van 't Mikpunt in Maasmechelen staan nu op de wedstrijdkalender.