DFTA

 

Dutch field target association

Archief van berichten uit 2019

Bulgarije 1-aug-2020
Misschien ook leuk: Bulgarian Open FT. 23 t/m 25 april 2020.
Hongarije 1-aug-2019
Europese kampioenschappen HFT 2020 zijn in Hongarije, en wel op 5 t/m 7 juni 2020.
  21-jul-2019
Prima wedstrijd bij Molenvoort vandaag. Sommigen vonden de wind heel moeilijk in te schatten, en scoorden een stuk lager dan zij normaal doen. Anderen hadden daar nagenoeg geen last van, en gingen er met de winst vandoor. En verder viel vandaag vooral junior Kai Manders op, die menig ervaren veerschutter liet zien hoe je met zo'n ding om moet gaan. Uitslagen natuurlijk op de uitslagen-pagina.
H-FT-Benelux 30-jun-2019
Zoals de meesten wel weten, gaan de Europese Kampioenschappen in 2020 geschoten worden in Grupont in Belgie. Georganiseerd door H-FT-Benelux. De datums zijn inmiddels bekend: 21 t/m 23 mei 2020. Inschrijven voor deze wedstrijd gaat (voor Nederlanders) via de DFTA. DFTA-leden hebben daar inmiddels een mail van Mirjam over gekregen. En inmiddels is ook de website online: http://eftc2020.eu/home.
Helm 30-jun-2019
Bijzondere dag. Bij sommigen ging het vandaag uitstekend! Bij anderen ging het vandaag een heel stuk minder goed dan gebruikelijk. We zullen het maar op de wind gooien, want die was vandaag volkomen onvoorspelbaar. Michiel schoot met zijn veerbuks beter dan de beste PCP-schutter, irritantje. Maar wel een irritantje dat kan schieten! Uitslagen staan natuurlijk op de bekende plek.
Air Arms 16-jun-2019
Schalkhaar was dit weekend het toneel voor de Air Arms International Challenge. Vrijdagavond eerst een goedverzorgde barbecue, daarna een nachtshoot naar welbekend Schalkhaar's concept, even slapen, en dan zaterdag meteen door voor een wedstrijd naar UKAHFT-reglement, met als inzet de winst van de Brexit Trophy. De vijf beste schutters van de UK tegen de beste vijf uit Europa. Vorig jaar namen de Engelsen die trofee weer mee naar huis, maar dit jaar.... mochten ze 'm met pijn in het hart achterlaten in Schalkhaar. Auw auw auw, dat moet zeer gedaan hebben. Heidi, Jonas, Thom, Dirk en Leon lieten samen maar 13 doeltjes staan, en daar hadden de Engelse gasten ècht geen verweer tegen. Uitslagen? Op de uitslagen-pagina natuurlijk.
Helm 9-jun-2019
Lekkere dag vandaag! Gisteren nog storm, hagel, regen, omgewaaide bomen en dat soort spul. En vandaag een heerlijk lentedagje, waarbij je je score niet eens belangrijk vindt. Als je maar buiten mag zijn, is het al goed. Uitslagen staan inmiddels online. Want natuurlijk waren er vandaag mensen die tòch voor de punten gingen.
  20-mei-2019
Tijdens de safety briefing zei Molenvoort's Arjan het eigenlijk al: in de maand mei op een boerderij, héérlijk! En dat klopte dus helemaal. Géén sneeuw, bijvoorbeeld. Op dit soort dagen is het gewoon geweldig om HFT te kunnen schieten. En de baan was dus wéér net ietsje anders als vorige keren, dat houdt het natuurlijk ook interessant voor degenen die voor de knikkers gaan. En Fran liet ons zien dat ze echt wel kan schieten met een veerbuks. Heel veel moeilijke doeltjes schoot ze gewoon om. Jammer van die paar nullen, anders had je je vader geklopt. Maar dat gaat volgende keer ongetwijfeld gebeuren ;). Scores zijn natuurlijk te vinden op de uitslagen-pagina.
EURO HFT 7-mei-2019
Vier seizoenen in één dag. Dat maakten de deelnemers mee tijdens de eerste wedstrijddag van de Europese HFT Kampoenschappen in Grupont in België. Het was best wel even schrikken toen we 's ochtends naar buiten keken. Sneeuw! En dat in mei. Later die dag kregen we nog een aantal stortbuien en hagel over ons heen. Maar vreemd genoeg werden die afgewisseld met korte perioden van eigenlijk best wel mooi weer. Alleen best wel koud. De tweede dag liet gelukkig wat beter weer zien. En dat was merkbaar in de scores. De meeste schutters deden het de tweede dag een stuk beter dan de eerste.
In de Open klasse ging de winst naar Dave Ramshead. Onze eigen Thom van Dokkum kwam net een paar puntjes tekort, en moest met een derde plaats genoegen nemen. Maar... wel mooi zijn aartsrivaal Simon Vant geklopt. En ook Bernd had méér punten dan Simon. Ook bij de springers deden de Nederlanders het goed. Rens en Jonas mochten in een shoot-out uitmaken wie van hen zich Europees Kampioen mocht noemen. Jonas één, Rens twee. Ook voor plekken drie en vier was er een shoot-out, tussen Andy Kays en Gary Chillingworth, die door Andy werd gewonnen. Bij de dames kwam Heidi helaas net een paar puntjes tekort en kon Michelle Parsons de titel pakken. En bij de veteranen was het Mike Burgess die de trofee naar huis nam. Maar de mooiste strijd was eigenlijk die tussen de junioren. Die werd gewonnen door de tienjarige Jay Mode, met maar één puntje verschil met Martijn. Martijn deed 't dit weekend bijzonder goed, met maar liefst 10 punten meer dan zijn vader.

Voordat je naar de verdere uitslagen gaat kijken, graag nog even een applaus vanachter je toetsenbord voor iedereen die heeft meegeholpen deze Europese Kampioenschappen tot een zeer geslaagd, maar vooral memorabel event te maken. Naast het H-FT-Benelux bestuur bestaande uit Patrick en twee Alexen waren dat Sven, Bert, Tommy, Ilona, Dylan, Ted, Remco, Jolanda, Rebecca, Leon, Mirjam, Jurgen, Mario, Sam, Thom, Rens, Stefan, Jaimy, Dennis, Annick, Gerry, Dries en de video-crew van Gilbert. En vanuit Engeland speciaal overgekomen om hun steentje bij te dragen: Richard, Jennie en Simon.
NHFT 14-apr-2019
Ze beginnen inmiddels echt aan ons te wennen, op de golfbaan van Spaarnwoude. We hadden vandaag namelijk best wel wat publiek dat even kwam kijken wat voor interessants wij aan het doen waren. Ook golfers. Mijn vermoeden is dat we een aantal van die mensen terug gaan zien. Zeker als het dan zulk mooi weer is als vandaag. De baan die ze ons vandaag voorschotelden léék simpel, maar dat was-ie niet. De scores lagen dan ook een stuk lager dan gebruikelijk. Goed gedaan, jongens. Laat ons maar flink zweten.
Uitslagen? Je weet ze te vinden, op de uitslagen-pagina.
Polska 14-apr-2019
De inschrijftermijn voor het WK HFT in Polen in verlengd naar 15 mei. Meer info, en het inschrijfformulier, vind je op https://whftc2019.pl/
Helm 31-mrt-2019
Deze keer gelukkig wat minder extreem weer in Helmond dan vorige keer. Ook de mooi-weer-schutters waren deze keer kennelijk van de partij, want het was een volle bak aan deelnemers. Inclusief een flink aantal nieuwelingen, en dat is natuurlijk altijd goed om te zien. In de HFT1 klasse was het heel opvallend NIET Thom die met de eerste prijs naar huis ging, maar Bernd. Huh, Bernd? Die schiet toch FT??? Nou, HFT kan-ie ook :). De uitslagen staan natuurlijk op de uitslagenpagina.
  18-mrt-2019
De uitslagen van de wedstrijd bij Molenvoort van gisteren staan online. Complimenten voor de baanopbouwploeg, die ons een baan hebben voorgeschoteld vol met instinkers. En dat gecombineerd met de volledig onvoorspelbare (met wel harde) wind, maakte deze wedstrijd bijzonder moeilijk. Geen wedstrijd voor mooiweerschutters, maar wel voor de doorzetters. En die hebben genoten.
ON 18-mrt-2019
De wedstrijd op 7 april bij Oranje Nassau gaat helaas niet door.
Schalkhaar 12-mrt-2019
De uitslagen van de wedstrijd van afgelopen zaterdag in Schalkhaar staan inmiddels online. En de uitrusting van de meeste schutters is inmiddels weer droog.
DFTA 13-feb-2019
Sorry, maar we moeten even wat rommelen in de wedstrijdkalender. Er bleek namelijk een met iedereen afgestemde wedstrijd in Schalkhaar op de kalender te ontbreken. En wel op zaterdag 28 september. Daardoor was er een dubbeling opgetreden met Molenvoort, op zondag de 29e. Molenvoort is echter bereid gevonden om hun wedstrijd nog een weekje naar achteren te schuiven, naar zondag 6 oktober. Let dus goed op de data in de kalender, dat voorkomt dat je op de verkeerde datum op de verkeerde plek staat.
Helm 10-feb-2019
Terwijl het in Singapore een prachtige dag is, met een lekker zonnetje en een aangename temperatuur van 33 graden, is het in Helmond koud en akelig. En vooral nat. Met als gevolg daarvan een flink aantal schutters dat op het laatste moment toch maar afzegt. Watjes! Degenen die de elementen wèl durven te trotseren, krijgen een uitdagende wedstrijd voor de kiezen. Snel doorklikken voor de uitslagen.
.177 21-feb-2019
Target .177 is terug! Zij konden voor 2019 twee wedstrijden aan, en wel op 11 mei en 7 september. Deze wedstrijden zijn natuurlijk ook te vinden op de wedstrijdkalender.
Schalkhaar 26-jan-2019
En de uitslagen van de wedstrijd van vandaag in Schalkhaar staan ook online.
NHFT 20-jan-2019
De kop is eraf. De eerste wedstrijd van 2019 is inmiddels geschoten. Op de Golfbaan van Spaarnwoude, waar anders? Net even onder nul, maar wat een lekker zonnetje. Ondanks de vrijwel windstille situatie hadden vele schutters problemen om de doeltjes om te schieten. En dat betekent dat de banenbouwers hun werk goed gedaan hebben, met flink wat instinkers in het parcours. De uitslag van deze wedstrijd? Op de uitslagenpagina natuurlijk!
Bij de prijsuitreiking vandaag kreeg het team van NH-FT zelf ook een prijs: de DFTA-leeuw. Daarmee zijn zij een doro de  DFTA erkende vereniging, die wedstrijden mogen organiseren die meetellen voor het Nederlands kampioenschap. Rob, Hendrik-Jan, Remco en Rens zijn best wel trots dat ze die leeuw in ontvangst mogen nemen.

NH-FT team
DFTA 19-jan-2019
De wedstrijd bij Molenvoort van 8 september 2019 is verplaatst naar 29 september.
EFTF 19-jan-2019
De inschrijving van de EK FT in Griekenland is inmiddels ook geopend. www.eftc2019.eu
BG 19-jan-2019
Misschien interessant voor de FT-schutters: de Bulgaria Open. Op 10 t/m 13 april, In Bulgarije. Meer info op ft-bulgaria.com
Mikpunt 5-jan-2019
Ook de wedstrijden van 't Mikpunt in Maasmechelen staan nu op de wedstrijdkalender.