DFTA

 

Dutch field target association

Archief van berichten uit 2022

  24-okt-2022
De baan in Wanneperveen lijkt zo simpel. Maar als het een beetje waait, moet je van hele goede huize komen om je doeltjes om te krijgen. En bij deze wedstrijd lukte dat er maar weinig. De meeste schutters konden echter rekenen op een bijzonder lage score. Benieuwd? Kijk naar de uitslagen. Bij de tussenstand voor het NK beginnen mogeljke kanshebbers voor het kampioenschap inmiddels in beeld te komen. Er zijn echter nog 2 wedstrijden te gaan, en er kan nog van alles gebeuren.
NHFT 9-okt-2022
Om de n of andere reden verschenen er vandaag in Spaarnwoude een stuk minder veerschutters aan de streep dan normaal. H, schiet jij met een PCP, vandaag? Durven de veerschutters niet meer? Of zou het een strategische keuze voor het NK zijn? Tja.... In ieder geval, de HFT1 klasse had aan deelnemers niet te klagen. De uitslagen staan inmiddels online.
Schalkhaar 25-sep-2022
Het was enigszins vochtig, gisteren. Geen twijfel mogelijk wat alle schutters deze zaterdagavond gedaan hebben: buksen poetsen. In het begin was het eigenlijk wel lekker om weer eens in de regen te kunnen schieten, maar op een gegeven moment was die lol er toch echt wel af. En natuurlijk zijn er ook uitslagen.
Grn 3-sep-2022
Een aardig aantal schutters was vandaag afgereisd naar het hoge noorden voor een wedstrijdje HFT Groningen. Ondanks het pittige HFT-windje was de baan voor Thom van Dokkum kennelijk te makkelijk, die liet maar n doeltje staan. Alle andere schutters waren wel menselijk, die hadden wat normalere scores. Uitslagen!
  2-sep-2022
Afgelopen maandag kregen we het verschrikkelijke nieuws te horen van het overlijden van Jr Koster.
Jr
Voor wie een kaartje wil sturen, het correspondentie-adres is: Zeewindelaan 93, 2554 HB, DEN HAAG.
NHFT 22-aug-2022
De uitslagen van de wedstrijd op de golfbaan van Spaarnwoude staan inmiddels ook online.
CZ 22-aug-2022
Rob en Leon hebben vorige week de Mistrovstv Česk Republiky v Hunter Field Target 2022 geschoten, oftewel de Open Tsjechische kampioenschappen. Perfect geregeld door die Tsjechen: twee uitdagende banen (eentje voor zaterdag en eentje voor de zondag), prachtig terrein met bos, gras en een paar kleine meertjes, doeltjes die werken, niet al te heet en met voldoende schaduw. En met goed eten (hrlijke goulash) en goed bier na de wedstrijd. Dit was een wedstrijd zoals-ie hoort (want laten we het over het WK FT in Itali maar niet hebben). Leon 5e plek, Rob 15e. Hier willen we vaker schieten!
    7-aug-2022
Zojuist kregen we het droevige bericht dat vanochtend onze Belgische vriend Eric von der Warth is overleden. Hij is lang ziek geweest, dus het kwam niet onverwacht. Schieten zat er bij hem al jaren niet meer in, maar af en toe kwam hij toch nog mee met Thierry, omdat hij graag zijn schietvrienden ontmoette. We gaan deze prachtkerel enorm missen.
Eric Eric Eric
Robin Hood 21-jul-2022
Een bijzonder aangename wedstrijd in Woerden. Lekker temperatuurtje (volgens sommigen iets te heet), goed geplaatste doeltjes, irritant gras. En vooral: een hrlijk barbecue achteraf. Uitslagen? Zie de uitslagenpagina.
Helm 19-jun-2022
In de HFT1 klasse vandaag in Helmond was het in de HFT1 klasse eigenlijk al een uitgemaakte zaak. Tegen Thom kun je niet op, daar zul je je gewoon bij moeten neerleggen. In de HFT2 klasse was het daarentegen rete spannend, met 6 schutters die allemaal voor die eerste plek gingen, en uiteindelijk met maximaal 2 punten verschil van elkaar eindigden. En een shoot-out met drie schutters om die felbegeerde eerste plek. Uiteindelijk was het Joeri (ja, alweer!) die ermee vandoor ging. En bij de FT-ers liet John zien dat-ie toch eigenlijk best wel kan schieten. Maar 4 van de doeltjes gemist, knap hoor. Zoals gebruikelijk zijn de uitslagen te vinden op de uitslagenpagina.
HFT Groningen 12-jun-2022
De debuutwedstrijd van HFT Groningen was een groot succes. Nu hadden die jongens in het Hoge Noorden (er gaat niets boven Groningen) natuurlijk wel eerder een wedstrijdje geschoten, maar dit was de eerste keer die meetelde voor het Nederlands Kampioenschap. En dat voelde natuurlijk best wel spannend. De schutters die de reis hadden aangedurfd, waren het echter eens. Zo'n boerderijlocatie is prachtig, en ze hebben het hier werkelijk prima voor elkaar. Dat vraagt om meer! Nu snel door naar de pagina met uitslagen. En daarna kijken op de wedstrijdenkalender wanneer hier de volgende wedstrijd is, en die datum alvast in je eigen agenda zetten. Want dit wil je niet missen.
Schalkhaar 8-jun-2022
We kunnen wel zeggen dat de Air Arms International Challenge in Schalkhaar van het afgelopen weekend een geweldig succes was. Met deelnemers vanuit 5 landen was het echt internationaal event te noemen. De barbecue was bere-gezellig. En lekker! En de nachtshoot was zoals we van Schalkhaar mogen verwachten, tot in de puntjes geregeld. De dagshoot van de zaterdag was echter... tja, een tikkie moeilijker. Zelfs zonder wind was het al een lastig parcours geweest, maar het waaide dus WEL. En flink ook. Dat er dan toch schutters blijken te zijn die maar een paar doeltjes hebben laten staan, kun je je haast niet voorstellen. Waar de AAIC natuurlijk uiteindelijk om draait, is de tweestrijd tussen Nederland en Engeland. Want dat die kaaskoppen er bij de vorige AAIC met de trofee vandoor gingen, dat deed heel erg zeer in Engeland. Verslagen met hun eigen spelletje. Auw! Nu hadden de Engelsen niet de minste schutters afgevaardigd, maar ze kregen het opnieuw niet voor elkaar om de Hollanders te verslaan. Richard Woods, Simon Vant en Neil Palmer kregen van Tom, Bernd en Jo een lesje HFT schieten. De sfeer was er echter niet minder om. Volgend jaar komen ze weer.
Minder goed nieuws uit Schalkaar: de geplande wedstrijd van 25 juni wordt, in verband met een tekort aan vrijwilligers (vakanties enzo) uitgesteld naar oktober. De nieuwe datum krijgen we nog te horen.
  30-mei-2022
Door alle drukte om het EK FT zouden we haast vergeten dat er ook nog een wedstrijd in Wanneperveen was. Door de afwezigheid van de FT-ers leek dat wel een HFT-only wedstrijd, ook al was-ie zo niet bedoeld. Uitslagen? Zie de uitslagenpagina.
EFTF 29 mei 2022
Na 2 jaar Covid is nu toch het Europees Kampioenschap voor Field Target gehouden in Grupont, Belgie.  De afgelopen week hebben verschillende Nederlandse en Belgische schutters en hun familieleden geholpen om de baan op te bouwen.  En die is prachtig geworden. Er zijn drie banen, wit, geel en blauw, die een parcours door het bos en de velden volgen. In de Ardennen, dus er is flink wat hoogteverschil. Afgelopen woensdag is het parcours gecontroleerd door de vertegenwoordigers van de deelnemende landen, en met veel complimenten goedgekeurd.  Het is veel werk, maar we worden er wel voor beloond. 
Inmiddels zijn de drie wedstrijddagen achter de rug.  De Nederlandse schutters hebben het zeker niet slecht gedaan in het deelnemersveld van ruim 100 schutters. Bernd 3e plek, met 133 punten. De nummer 1 en nummer 2 hadden 134 punten (met shoot off). Bert 10e (126), John 17e(123), Heidi 35e (111), Ron (gedeeld) 57e (104), Mirjam 73e (83), Rob 80e (72 in 2 wedstrijddagen).  In de damesklasse Heidi 3e en Mirjam 6e. En team Nederland heeft een derde plek behaald.  De beste Belg was Yoeri op de 8e plek na shoot off (plaats 7 en 8) met 127 punten. Guido was de 2e bij de veteranen met 121 punten. Op www.eftc2020.eu zijn op de pagina Results alle uitslagen te vinden.
Schalkhaar 14 mei 2022
Hehe, de winter is definitief voorbij. Wat een heerlijke dag was het in Schalkhaar vandaag. Lekker warm, maar in het bos niet te warm. Af en toe een heel klein briesje. Genieten, gewoon. De mannen (of genderneutrale personen, als je dat liever hebt) van Schalkhaar hadden een parcours uitgezet dat er heel simpel uitzag, met veel doeltjes op 'makkelijke' afstanden, lekker dichtbij. Maar ja, dan wel met kleine gaatjes. Het was dus absoluut niet makkelijk, en dat zagen we ook aan de scores. De gedoodverfde HFT1-winnaar Tom van Do. had 't nakijken, en moest liefst DRIE schutters voor laten gaan, waaronder iemand waarvan-ie liever niet verloren had. Een aantal andere schutters ontdekten dat je wel moet blijven opletten. Als je de verkeerde doeltjes omkegelt, krijg je van die vervelende nullen op je scorekaart te staan. Maar ... nu snel naar de uitslagenpagina om de resultaten te zien,
NHFT 5-mei-2022
We zouden het haast vergeten, afgelopen zondag is er ook nog geschoten op de golfbaan Spaarnwoude. Het heeft even geduurd voordat de uitslagen binnen waren, en verwerkt. Een hoop nieuwe gezichten, en dat is ook weer fijn.
Helm 10-apr-2022
Het was vandaag mooi weer in Helmond. Bert had wel wind besteld, maar die kwam pas halverwege de wedstrijd de kop op steken. Door een verplaatsing van de schietlijn tot het uiterste kregen de FT-ers het toen wel wat moeilijker. In de scores is dit wel te zien. Snel doorklikken naar de pagina met uitslagen.
Kasterlee 04-apr-2022
Aangezien Alex V. een klein ongelukje met grote gevolgen gehad heeft waardoor hij de komende maanden in revalidatie zit, is hij genoodzaakt de Kasterlee shoots van 2022 te cancelen. Deze shoots staan daarom nu ook niet meer op de wedstrijdkalender. We wensen Alex een spoedig herstel toe.
Wanneper-
veen logo
03-apr-2022
In Wanneperveen schieten ze op zaterdag. Wie had gedacht om daar vandg een lekker wedstrijdje te gaan schieten, moet dat volgende keer beter in zijn agenda zetten :). Diegenen die er wel waren, kregen te maken met (zoals dat later ongetwijfeld gaat heten) de verschrikkelijke sneeuwstorm van Wanneperveen. Daardoor werd deze wedstrijd best wel uitdagend. En ondanks dat waren er toch een paar schutters die een bijzonder hoge score op de kaart wisten te zetten. Kijk maar snel op de uitslagenpagina.
Robin Hood 20-mrt-2022
Complimenten voor de banenbouwers in Woerden! Die hadden hun zaakjes vandaag echt goed op orde, met een lekker uitdagende en afwisselende baan. Met flink wat instinkers waar je de mist in ging met afstandschatten. Ook de paar doeltjes waarvan je op het eerste zicht dacht "Die staan cht niet reglementair" bleken het toch te zijn. Kijk, en dan ben je als banenbouwer goed bezig. En als je dan halverwege de wedstrijd ook nog even een lief klein hagelbuitje over je heen krijgt, dan zie je dat veel schutters punten moeten laten liggen. Deze keer dus geen mensen met 78, 79 of 80 punten. Zelfs niemand die daar ook maar bij in de buurt kwam. En zo hoort het ook, want dan blijft het spelletje leuk. Snel door naar de uitslagen.
Helm 12-mrt-2022
De wedstrijd van volgende week in Woerden heet " Spring is in the Air". Maar vandaag in Helmond leek het ook wel lente. De thermometer stond op een gegeven moment op 18 graden, met een lekker zonnetje. Je had dus bijna niet door dat er stiekem een verraderlijk windje stond, die dan ineens uithaalde en je pellet deed missen. Totdat je zo'n doeltje miste, natuurlijk. Veerbuksamateur Rob H. deed het niet onaardig, die heeft alvast geoefend voor de wedstrijd van volgende week. En natuurlijk zijn er uitslagen.
NHFT 4-mrt-2022
Afgelopen weekend. Forteiland IJmuiden. De moeilijkste HFT wedstrijd ooit! Snijdende zeewind, ongebruikelijke hoogteverschillen. In dat allemaal in de bijzondere setting van een 19e eeuws fort. De organisatoren van NHFT hebben zich echt uitgesloofd om hier iets bijzonders van te maken. En Friso Bos schreef erover in de regionale krant. En dat artikel kun je natuurlijk hier lezen.
DFTA 23-feb-2022
Een paar wijzigingen op de wedstrijdkalender:
- Op 20 maart een extra wedstrijd "Spring is in the Air" in Woerden. PCP schutters worden gedoogd. Deze wedstrijd telt gewoon mee voor het NK.
- Wegens vogelgriep is de de clubwedstrijd HFT Groningen verplaatst van zondag 27 maart op de boerderij naar zaterdag 26 maart op het schietsportcentrum
Dorsten 19-feb-2022
Onze Duitse vrienden in Dorsten hebben grootse plannen met HFT in 2022. Zij hebben extra doeltjes geplaatst, waardoor het k mogelijk is om HFT te schieten, in zowel de 7.5 als de 16 Joule klasse. Een vergunning voor Duitsland regelen is nog steeds vrijwel onmogelijk, maar je kunt natuurlijk altijd 7.5 Joule gaan schieten. Want die 7.5 Joule klasse blijkt leuker te zijn dan je misschien zou verwachten. Dus wie een F-buksje heeft, moet dit jaar misschien toch eens in Dorsten gaan kijken. Houdt het Duitse forum in de gaten voor de data waarop ze HFT schieten.