DFTA

 

Dutch field target association

Archief van berichten uit 2019

DFTA 17-mei-2020
Laatste stand van zaken i.v.m. coronavirus:

- Alle wedstrijden in Nederland in april en mei zijn afgelast. Heel voorzichtig gaan de buitenschietbanen nu open. Voorlopig zijn er echter nog geen wedstrijden.
- Wat de coronaperikelen betekenen voor het Nederlands kampioenschap zullen we bepalen zodra de coronacrisis voorbij is.
- Alle grote internationale wedstrijden schuiven door naar volgend jaar. Voor de reeds bekende data in 2021, zie de wedstrijdkalender.
- De enige uitzondering, de WHFTA wereldkampioenschappen HFT in de UK in september 2020, lijken vooralsnog gewoon door te gaan.
DFTA 24-mrt-2020
Nieuw Corona-bericht van onze voorzitter:
Als gevolg van de gisteren door de overheid afgekondigde aanvullende en verscherpte maatregelen komen nu in ieder geval ook de DFTA NK wedstrijden die gepland staan voor april en mei te vervallen ("alles tot 1 juni"). Het bestuur zal, afhankelijk van het verdere verloop van de maatregelen tegen Corona, in de loop van dit jaar kijken welke vorm het NK 2020 (nog) zal (kunnen) krijgen, als daar Łberhaupt nog ruimte voor ontstaat.

Hartelijke groeten,

Joost Broere, voorzitter DFTA
DFTA 15-mrt-2020
Bericht van onze voorzitter over de coronacrisis:
In overleg met Noord-Holland en Molenvoort, die deze maand ieder een HFT/FT wedstrijd zouden organiseren, heeft de DFTA besloten om die beide wedstrijden in ieder geval niet door te laten gaan. Reden daarvoor zijn de vandaag door de overheid afgekondigde verscherpte maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus zo veel mogelijk te vertragen. Het doel daarvan is een piek in ziektegevallen te voorkomen die de capaciteit van onze gezondheidszorg te boven gaat. Dat gebeurt nu in ItaliŽ. Het gevolg daarvan is dat mensen daar, die dat wel (heel hard) nodig hebben, niet behandeld (kunnen) worden en zelfs dood (kunnen) gaan. Er wordt triage toegepast in de ziekenhuizen en de beperkte beschikbare capaciteit wordt gebruikt om van de ernstig zieken alleen de meest kansrijken te behandelen. Dat betekent dat men ernstig zieken waarvan men denkt dat ze weinig kans maken op genezing niet behandelt. Normaal gesproken gebeurt dat alleen in oorlogstijd. Tot nu toe werd er vanuit gegaan dat mensen die wel besmet zijn maar geen klachten hebben, het virus niet kunnen verspreiden. Recente onderzoeksgegevens suggereren echter dat de mogelijkheid bestaat dat ook (zo goed als) symptoomloze mensen het virus zouden kunnen verspreiden. Hoewel het virus bij de meeste mensen niet veel kwaad kan, zijn er risicogroepen die wel degelijk een flink verhoogd risico lopen om ernstig ziek worden of zelfs te overlijden. De kans daarop is bij die risicogroepen zo'n 10-20x hoger dan bij de griep (afhankelijk van welke cijfers je bekijkt). Verder zou een piek in ziektegevallen kunnen leiden tot maatschappelijke ontwrichting, als het functioneren van ordehandhaving, energievoorziening, openbaar vervoer, transport, brandweer, enz. in gevaar komt. Een wedstrijd laten doorgaan waar mensen uit het gehele land naartoe komen past niet bij deze werkelijkheid. De DFTA en de verenigingen nemen daarom hun verantwoordelijkheid. Wij zullen eind deze maand kijken wat de situatie dan is, wat het RIVM dan adviseert en wat dat betekent voor de wedstrijden in april. We zullen dat steeds in goed overleg met de verenigingen doen. Gezien het verloop van de pandemie in China is het zeer waarschijnlijk dat er ook in april geen wedstrijden zullen plaatsvinden. We houden jullie op de hoogte.

Hgr. Joost
Voorzitter DFTA
Schalkhaar 9-mrt-2020
De uitslag van de wedstrijd van afgelopen zaterdag in Schalkhaar staat inmiddels online. Op de uitslagenpagina.
WHFTA 8-feb-2020
De inschrijving voor het Wereldkampioenschap HFT van de WHFTA is geopend. Weston Park , in de UK, op 19 en 20 september 2020. Meer info over deze wedstrijd is te vinden op de WHFTA-website. Daar is ook het inschrijfformulier te vinden.
  21-jan-2020
Misschien interessant voor de veerschutters onder ons?
Paul James
  11-jan-2020
LET OP: De wedstrijd van 2 februari bij Molenvoort is verzet naar 29 maart.