DFTA

 

Dutch field target association

Archief van berichten uit 2020

DFTA 30-nov-2020
Eerste aanzet tot een wedstrijdkalender 2021
Op 30 november 2020 vond de jaarlijkse afstemming tussen de verenigingen plaats over het komende wedstrijdjaar. Ondanks de onzekerheid over de situatie is gezamenlijk besloten dat het beter is om op voorhand een wedstrijdkalender te gaan samenstellen die je later misschien moet bijstellen, dan om gťťn kalender te maken en vervolgens verrast te worden op het moment dat er weer wedstrijden verschoten mogen worden. Het is echter nog te vroeg om nu al te zeggen volgens welk format het NK verschoten gaat worden. Die beslissing schuiven we nog even voor ons uit.
De eerste aanzet tot de wedstrijdkalender 2021, met daarin de voorlopige wedstrijddata, staat inmiddels online. Deze is nog niet compleet, van een aantal verenigingen zullen de data nog later volgen.
DFTA 14-okt-2020
Afscheid Dale Allcroft.
Vandaag is in beperkte kring afscheid genomen van onze penningmeester en medeschutter Dale Allcroft. Een klein groepje familieleden en vrienden, waaronder ook het resterend bestuur van de DFTA en een vertegenwoordiging vanuit Target .177 uit Neerpelt, was vandaag aanwezig bij de uitvaartplechtigheid in Blerick. Een uitvaardplechtigheid die anders verliep dan gebruikelijk. Om te beginnen was het natuurlijk anders vanwege de corona maatregelen, maar vooral omdat Dale had aangegeven dat hij dingen anders wilde hebben dan wat ze bij het uitvaartcentrum gewend waren. Er waren stiften om een boodschap op de kist achter te laten, of om een tekening te maken. En geen duffe begrafenismuziek, maar Dale's lievelingsbands zoals the Stranglers en the Sex Pistols. En Dale had Patrick gevraagd om de tribute Dale Allcroft - a legal alien voor te lezen. Op de foto hieronder zie je Dale met zijn dochter Tasmin, die tijdens de plechtigheid vertelde hoe haar vader haar had opgevoed: don't take any shit from nobody. En ook dat is typisch Dale. Een geweldige man, en wij gaan hem enorm missen.

Dale met dochter Tasmin
DFTA 14-okt-2020
Tweede corona golf.
In het kader van de verscherpte corona maatregelen heeft het kabinet amateur sportwedstrijden voorlopig verboden. Dit betekent dat het restant van de wedstrijdkalender voor 2020 in principe geannuleerd zal worden. Voor de wedstrijd van 25 oktober op de golfbaan van Spaarnwoude geldt dat in ieder geval zeker. De wedstrijd van Molenvoort op 8 november heeft nog een heel klein kansje dat deze toch doorgaat, mits de coronacijfers in de tussentijd toch omlaag gaan en het kabinet de maatregelen naar beneden bijstelt. Maar zoals gezegd, die kans achten wij niet bijzonder hoog en zijn er daarmee in de rest van 2020 geen reguliere wedstrijden meer. Wat de jongens in Spaarnwoude doen met de ideeŽn voor een eventuele wintercompetitie is op dit moment nog niet bekend.
DFTA 10-sep-2020
Update wedstrijdkalender.
Ook in BelgiŽ kunnen er weer wedstrijden geschoten worden. Op zondag 20 september kun je terecht bij 't Mikpunt in Maasmechelen. De geplande wedstrijden in oktober en november zullen naar verwachting ůůk doorgaan.
DFTA 1-sep-2020
Update wedstrijdkalender.
De geplande wedstrijden in Helmond zijn helaas geschrapt. Maar in plaats daarvan komt een EXTRA WEDSTRIJD in Wanneperveen. Op zaterdag 19 september. Het buurthuis is ook weer open, dus voor een natje en een droogje is gezorgd. Meer info (en hoe in te schrijven) is te vinden op luchtbuks.net.
DFTA 8-jul-2020
Einde Corona-lockdown, voorzichtige hervatting wedstrijden
Na het uitbreken van Covid-19 zijn er inmiddels meerdere maanden verstreken. Na een periode waarin er helemaal niet geschoten kon worden zijn op de meeste locaties weer voorzichtig trainingen opgestart. Tijdens de afgelopen persconferentie is aangekondigd dat er vanaf 1 juli weer wedstrijden mogen worden gehouden. Uiteraard wel met inachtneming van verschillende maatregelen om verspreiding te voorkomen. Met de vereningingen hebben we inmiddels contact gehad, en met hen afgesproken dat zij zelf bepalen welke maaregelen zij op hun eigen locatie willen toepassen.
  
Het idee is om de resterende wedstrijden zoals deze nog op de wedstrijdkalender stonden weer op te gaan pakken. Aan de verenigingen hebben wij gevraagd of zij de wedstrijden inderdaad willen laten doorgaan. Op de wedstrijdkalender is het actuele overzicht te vinden welke wedstrijden definitief doorgaan. Zodra er meer bekend is, vullen we dat aan. Op die wedstrijdkalender zul je zien dat er ook nog extra wedstrijden zijn ingepland in de zomerperiode. Volgens de oorspronkelijke kalender zou de eerstvolgende wedstrijd namelijk pas 23 augustus zijn, vanwege de zomervakantie. Aangezien de meeste schutters toch in Nederland blijven, is ons vermoeden dat er behoorlijk wat animo is voor een paar extra wedstrijden in deze periode. NHFT Spaarwoude en Molenvoort zijn maar al te bereid gevonden om dat 'gat' te dichten en het allerlaatste nieuws is dat er zaterdag 18 juli ook nog een extra wedstrijd in Schalkhaar komt.

Ons voorstel aan de leden is verder om dit jaar het NK te laten vervallen. Hierover ontvangen de leden nog een e-mail. We willen de hervatting van de wedstrijden namelijk voorzichtig aanpakken. Dus klein beginnen. Het organiseren van NK-wedstrijden zou een ongewenste druk op de verenigingen kunnen leggen om toch meer deelnemers toe te laten dan gewenst is. Ook zouden wedstrijden die voor een NK meetellen schutters wellicht kunnen verleiden tot het nemen van risico's die ze anders niet zouden willen nemen.

Oefengelegenheden zijn er gelukkig ook weer. Schalkhaar is gewoon open. En ook bij Molenvoort kun je gewoon terecht. En sinds deze zomer timmert ook Wanneperveen flink aan de weg; daar kun je bijna altijd terecht en bijzonder geslaagd zijn daar de oefenwedstrijden, om de week, op zaterdag. En ook in Almelo is de buitenbaan regelmatig open. Meer weten, let op de aankondigingen op luchtbuks.net.
DFTA 1-jul-2020
Coronavirus internationaal

- De WHFTA wereldkampioenschappen HFT in de UK in september 2020 zijn toch afgelast.
- Op kleinere schaal worden er internationaal toch weer wat wedstrijden georganiseerd (bijv. Kufstein Open in Oostenrijk). Omdat daarbij nog veel onzekerheid is, hebben we ervoor gekozen deze niet op de DFTA-wedstrijdkalender te publiceren. Als je internationaal wilt gaan schieten, hou dan zelf de internationale fora en aankondigingen in de gaten.
DFTA 17-mei-2020
Laatste stand van zaken i.v.m. coronavirus:

- Alle wedstrijden in Nederland in april en mei zijn afgelast. Heel voorzichtig gaan de buitenschietbanen nu open. Voorlopig zijn er echter nog geen wedstrijden.
- Wat de coronaperikelen betekenen voor het Nederlands kampioenschap zullen we bepalen zodra de coronacrisis voorbij is.
- Alle grote internationale wedstrijden schuiven door naar volgend jaar. Voor de reeds bekende data in 2021, zie de wedstrijdkalender.
- De enige uitzondering, de WHFTA wereldkampioenschappen HFT in de UK in september 2020, lijken vooralsnog gewoon door te gaan.
DFTA 24-mrt-2020
Nieuw Corona-bericht van onze voorzitter:
Als gevolg van de gisteren door de overheid afgekondigde aanvullende en verscherpte maatregelen komen nu in ieder geval ook de DFTA NK wedstrijden die gepland staan voor april en mei te vervallen ("alles tot 1 juni"). Het bestuur zal, afhankelijk van het verdere verloop van de maatregelen tegen Corona, in de loop van dit jaar kijken welke vorm het NK 2020 (nog) zal (kunnen) krijgen, als daar Łberhaupt nog ruimte voor ontstaat.

Hartelijke groeten,

Joost Broere, voorzitter DFTA
DFTA 15-mrt-2020
Bericht van onze voorzitter over de coronacrisis:
In overleg met Noord-Holland en Molenvoort, die deze maand ieder een HFT/FT wedstrijd zouden organiseren, heeft de DFTA besloten om die beide wedstrijden in ieder geval niet door te laten gaan. Reden daarvoor zijn de vandaag door de overheid afgekondigde verscherpte maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus zo veel mogelijk te vertragen. Het doel daarvan is een piek in ziektegevallen te voorkomen die de capaciteit van onze gezondheidszorg te boven gaat. Dat gebeurt nu in ItaliŽ. Het gevolg daarvan is dat mensen daar, die dat wel (heel hard) nodig hebben, niet behandeld (kunnen) worden en zelfs dood (kunnen) gaan. Er wordt triage toegepast in de ziekenhuizen en de beperkte beschikbare capaciteit wordt gebruikt om van de ernstig zieken alleen de meest kansrijken te behandelen. Dat betekent dat men ernstig zieken waarvan men denkt dat ze weinig kans maken op genezing niet behandelt. Normaal gesproken gebeurt dat alleen in oorlogstijd. Tot nu toe werd er vanuit gegaan dat mensen die wel besmet zijn maar geen klachten hebben, het virus niet kunnen verspreiden. Recente onderzoeksgegevens suggereren echter dat de mogelijkheid bestaat dat ook (zo goed als) symptoomloze mensen het virus zouden kunnen verspreiden. Hoewel het virus bij de meeste mensen niet veel kwaad kan, zijn er risicogroepen die wel degelijk een flink verhoogd risico lopen om ernstig ziek worden of zelfs te overlijden. De kans daarop is bij die risicogroepen zo'n 10-20x hoger dan bij de griep (afhankelijk van welke cijfers je bekijkt). Verder zou een piek in ziektegevallen kunnen leiden tot maatschappelijke ontwrichting, als het functioneren van ordehandhaving, energievoorziening, openbaar vervoer, transport, brandweer, enz. in gevaar komt. Een wedstrijd laten doorgaan waar mensen uit het gehele land naartoe komen past niet bij deze werkelijkheid. De DFTA en de verenigingen nemen daarom hun verantwoordelijkheid. Wij zullen eind deze maand kijken wat de situatie dan is, wat het RIVM dan adviseert en wat dat betekent voor de wedstrijden in april. We zullen dat steeds in goed overleg met de verenigingen doen. Gezien het verloop van de pandemie in China is het zeer waarschijnlijk dat er ook in april geen wedstrijden zullen plaatsvinden. We houden jullie op de hoogte.

Hgr. Joost
Voorzitter DFTA
Schalkhaar 9-mrt-2020
De uitslag van de wedstrijd van afgelopen zaterdag in Schalkhaar staat inmiddels online. Op de uitslagenpagina.
DFTA 8-feb-2020
In de Algemene Ledenvergadering van vandaag is het Wedstrijdreglement 2020 vastgesteld. Dit nieuwe reglement is te vinden op de pagina Regels. Er is ook een versie waarbij de wijzigingen ten opzichte van 2019 zijn gemarkeerd. Als gevolg van de wijzigingen in het reglement is er ook een nieuwe Afstandentabel 2020.
Verder is de telling voor het Nederlands kampioenschap aangepast. In plaats van "je beste 7 scores tellen" gaan we vanaf 2020 werken met de gemiddelde score over alle geschoten wedstrijden, waarbij je je slechtste score mag wegstrepen. Het idee daarachter is dat we degene die het gehele jaar het beste presteert kampioen willen laten worden.
WHFTA 8-feb-2020
De inschrijving voor het Wereldkampioenschap HFT van de WHFTA is geopend. Weston Park , in de UK, op 19 en 20 september 2020. Meer info over deze wedstrijd is te vinden op de WHFTA-website. Daar is ook het inschrijfformulier te vinden.
  21-jan-2020
Misschien interessant voor de veerschutters onder ons?
Paul James
  11-jan-2020
LET OP: De wedstrijd van 2 februari bij Molenvoort is verzet naar 29 maart.